Annonce
Alarm 112

Visitationszone udløber i Aarhus V: Totenschlæger på afveje i bil

Visitationszonen, hvor politiet har ekstra beføjelse til at stoppe og visitere folk, udløber fredag i Gellerupparken/Toveshøj og Trillegården/Herredsvang. Foto: Scanpix

GELLERUP: En såkaldt totenschlæger, der er et håndvåben som en udvidet knippel, var kommet på afveje i en bil i hjertet af Gellerup tirsdag aften - altså få dage inden visitationszonen udløber fredag i området.

Tirsdag aften klokken klokken 20.22 standsede en patrulje fra politiet en bil på Karen Blixens Vej i Brabrand. I bilen sad der i alt fire personer, der blev oplyst om, at de befandt sig i en visitationszone, og at de ville blive visiteret og bilen ransaget, oplyser Østjyllands Politi.

De tre af personerne havde ikke noget ulovligt på sig, men den fjerde, en 18-årig mand, havde en en totenschlæger, der lå i en taske, som tilhørte ham. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven og totenschlægeren blev konfiskeret.


En ulmende konflikt mellem kriminelle grupper fra Brabrand og Trillegården fik Østjyllands Politi til at indføre to visitationszoner i det vestlige Aarhus 20. januar - for knap tre uger siden

stiften.dk


Visitationszonen, der netop giver politiet magtmidler til at ransage for eksempel en bil, som det var tilfældet tirsdag, udløber om få timer. Nærmere bestemt fredag.

Annonce

Bandekonflikt udløste visitationszone

En ulmende konflikt mellem kriminelle grupper fra Brabrand og Trillegården fik Østjyllands Politi til at indføre to visitationszoner i det vestlige Aarhus 20. januar - for knap tre uger siden.

Visitationszonerne var møntet på områderne. Ifølge politiet havde man i den seneste tid set flere tegn på, at en tidligere konflikt mellem grupperne fra Brabrand og Trillegården var ved at blusse op igen.

Spørgsmålet er nu, om politiet mener, der er faldet ro på områderne, eller om man igen vil indføre visitationszoner, hvilket i givet fald sandsynligvis vil ske torsdag. Politiet oplyser ikke, hvad det foretager i det spørgsmål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce