Annonce
Aarhus

Politiet indfører visitationszoner efter skud: - Det er helt uacceptabelt

Efter to skudepisoder på kort tid indfører Østjyllands Politi nu visitationszoner i Gellerupparken og Toveshøj samt i Trillegården og Herredsvang. Billedet er taget efter skudepisoden i onsdags på hjørnet af Silkeborgvej og Vestre Ringgade, hvor en tilfældigig kvindes bil blev ramt.
Østjyllands Politi ser tegn på at konflikt mellem grupper i det vestlige Aarhus er ved at blusse op.

AARHUS: Efter to skudepisoder i det vestlige Aarhus indfører Østjyllands Politi nu visitationszoner i Gellerupparken og Toveshøj samt Trillegården og Herredsvang i det vestlige Aarhus.

Politiet har nemlig indikationer på, at en konflikt er ved at blusse op mellem grupperinger i områderne.

Den ene skudepisode foregik i onsdags i krydset Silkeborgvej/Vestre Ringgade.

Annonce

Her blev en tilfældig kvindes bil ramt, da der blev affyret flere skud hen over vognbanerne i krydset. Bilen blev ramt i skærmkassen over det venstre baghjul. Kvinden slap uskadt.

Ifølge vidner blev skuddene affyret af to mørkklædte mænd på en scooter. Der blev på stedet fundet seks afskudte patronhylstre.

Et par uger tidligere, nemlig natten til 5. april, blev der på Janesvej i Toveshøj skudt flere gange.

Adskillige patruljer rykkede ud, men da de nåede frem, var der hverken personer eller køretøjer på Janesvej. Til gengæld fandt politiet adskillige afskudte patronhylstre.

Risiko for flere skudepisoder

Hvem, der stod bag de to skudepisoder, ved Østjyllands Politi stadig ikke, men politiet vurderer, at gerningsmændene har relationer til grupperinger i Brabrand og Trillegården. Og at  motivet sandsynligvis er uoverensstemmelser mellem de to grupper.


De skudepisoder, vi har set i det offentlige rum, er helt uacceptable og noget, vi tager meget alvorligt.

Carit Andersen, politiinspektør


- De skudepisoder, vi har set i det offentlige rum, er helt uacceptable og noget, vi tager meget alvorligt. Hændelserne, flere våbenfund i områderne og de oplysninger, vi har, tyder på, at der er et meget anspændt forhold mellem de to grupperinger, og der er risiko for flere lignende episoder, siger politiinspektør Carit Andersen i en pressemeddelelse.

Indtil videre gælder visitationszonen frem til og med tirsdag 4. maj. Perioden kan forlænges, hvis der er behov og grundlag for det.

- Med visitationszonen får vi endnu bedre muligheder for at fjerne våben fra gaden, men det kan ikke stå alene. Derfor vil vi den kommende tid også øge vores patruljering i det vestlige Aarhus, og vi fortsætter med vores intensive efterforskning af skudepisoden og af personer i de to grupperinger, siger Carit Andersen.

I en visitationszone kan politiet foretage kropsvisitationer samt undersøge tøj og andre genstande, herunder køretøer, for at kontrollere, om nogen bærer våben.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF var altdominerende men smed det næsten væk efter pausen: - Kampbilledet bliver sådan her, når vi ikke scorer til 2-0

Debat

Ny bødesag er pinlig for AGF: Direktøren må lære at styre temperamentet

Annonce