Annonce
Østjylland

VisitRanders kan blive del af østjysk fusion

Direktør Henrik Herold, Randers Regnskov: - Jeg synes, at Randers er en naturlig del af fællesskabet. Og det skal virkelig være gode argumenter for, at vi ikke allerede er med. Arkivfoto: Annelene Petersen

Direktør Henrik Herold fra Randers Regnskov mener, at Randers bør være en naturlig del af turisme-fællesskabet i Østjylland. På Memphis Mansion er Henrik Knudsen en smule skeptisk.

Annonce

Randers: Når det handler om at hale turister inden for kommunegrænsen er VisitRanders stadig en lille spiller sammenlignet med mastodonterne VisitAarhus og Destination Djursland.

Turismeerhvervet i Randers omsætter for 578 millioner om året, hvilket blot er en lille bule på overarmen sammenlignet med de muskler, det nye århusiansk-djurske giftermål kan præstere i form af en årlig omsætning på 7,2 milliarder kroner.

VisitRanders har ikke været en del af forhandlingerne, men bestyrelsesformand for VisitRanders, Peder Poulsen, er ikke afvisende over for, at VisitRanders på længere sigt blive en del af den østjyske turistfamilie.

- Umiddelbart er vi ikke på vej ind i turistsamarbejdet, men vi skeler til, hvad der sker rundt omkring. Vi har et samarbejde i forvejen og mødes også jævnligt på tværs af turistforeningerne, siger Peder Poulsen, der sagtens kan se VisitRanders som en del af et samarbejde på internationalt plan.

- På sigt kunne vi være interesseret i at være med. Jo mere samarbejde, der er i området, jo flere turister kommer der til. Turisterne kender ikke noget til kommunegrænser. Vi får i forvejen turister ind fra Djursland. Det er vigtigt, at vi har gavn af hinanden, siger Peder Poulsen.

Bestyrelsesformanden for VisitRanders frygter ikke de store muskler hos naboerne, men glæder sig over, at hele det østjyske område kan profitere af fusionen.

Bestyrelsesformand for Destination Djursland, Ole Bollesen, der er borgmester i Syddjurs Kommune, har ligefrem rakt hånden ud til andre, der kunne tænke sig at deltage.

- Det kan godt være, vi tager kontakt til dem. Det er ikke noget håndfast, men vi tager gerne imod hånden og kommer til et møde. Vi lever i en meget spændende tid og hopper ind i fremtiden med åbne øjne. Det værste, der findes, er stilstand, siger Peder Poulsen, der indrømmer, at han har det svært med, hvis VisitRanders frem over skulle gå under betegnelsen VisitAarhus.

- Som lokal dreng vil det selvfølgelig gøre ondt i hjertet, hvis vi i Randers skulle markedsføres under navnet VisitAarhus. Men den snak tager vi til den tid. Vi vil under alle omstændigheder stadig bevare vores VisitRanders-organisation og markedsføre Randers særskilt, siger Peder Poulsen.

Turismeforbrug i millioner 2016

Favrskov 190Horsens 1.073

Mariagerfjord 629

Norddjurs 929

Odder 376

Randers 578

Samsø 201

Silkeborg 1.082

Skanderborg 699

Syddjurs 1.416

Viborg 663

Aarhus 4.877

Direktør Henrik Knudsen, Memphis Mansion: - Måske er det smart at slå det hele sammen, men jeg kan alligevel godt være en smule bekymret. Arkivfoto: Lars Rasborg
Annonce

En styrkelse

Hos Randers Regnskov glæder direktør Henrik Herold sig over nyheden om fusionen mellem Destination Djursland og VisitAarhus.

- Det er altid en styrkelse, når nogle går sammen, især hvis det kan skabe flere turister. Randers Regnskov er i forvejen en del af Destination Djursland, så vi kommer til at skumme en del af succesen, siger Henrik Herold.

- Jeg synes, at Randers er en naturlig del af fællesskabet. Og det skal virkelig være gode argumenter for, at vi ikke allerede er med, siger Henrik Herold.

Randers Regnskov er den største, lokale spiller i VisitRanders med en omsætning på 44 millioner kroner om året.

Annonce

En smule bekymret

På Memphis Mansion i Paderup synes direktør Henrik Knudsen, at "det er sjovt med nye tiltag og godt for alle at få bægeret rystet", men han har også sin tvivl:

- Måske er det smart at slå det hele sammen, men jeg kan alligevel godt være en smule bekymret. Jeg kan godt forstå, at der skal ligge et østjysk turistkontor i Aarhus, som har store attraktioner som Aros og Den gamle By. Det, der kan bekymre mig, er, om kontoret vil gøre det særligt attraktivt for Randers. Om det er muligt at dele sol og vind lige, siger Henrik Knudsen.

- Djursland og i særdeleshed Djurs Sommerland er en kæmpe spiller, der står stærkt i det samlede billede. Randers Regnskov har et fantastisk brand og Memphis Mansion er særegent og findes ikke andre steder uden for USA. Det er måske sværere at få markedsført Randers Kunstmuseum, når Aarhus har Aros lige ved siden af, siger Henrik Knudsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Tyve stjal pengeskab fra skole

AGF

AGF-medaljer solgt for formue - og så smed sælger lige en spillertrøje oven i handlen

Aarhus For abonnenter

Forråelse i ældreplejen: - Det er aldrig et spørgsmål om, at nogen er onde

AGF

Ingen Benjamin længere: Hvidt har taget store skridt i AGF

Annonce