Annonce
Kultur

Vivienne er frivillig på Grøn: - Det er intenst, men det er fyldt med kærlighed

Vivienne Michelle Bruun er med på Grøn-karavanen for 12. gang. Foto: Jens Thaysen
Når Grøn-karavanen turnerer landet rundt hver år, er der adskillige af de frivillige, der har været med flere gange. Én af dem er 29-årige Vivienne Michelle Bruun, og det var egentligt lidt af en tilfældighed, at hun havnede på pladsen.

AARHUS: Der er travlt ved indgangen til Grøn i Aarhus, der klokken 13 åbnede pladsen for dagens gæster.

Én af dem, der tjekkede billetter og ønskede folk velkommen, var 29-årige Vivienne Michelle Bruun fra Aarhus, der for 12. gang er med som frivillig på Grøn.

- Det var egentligt tilfældigt, at jeg endte herude. Det var min storesøsters veninde, der sagde til mig, at det der Grøn Koncert (som det hed dengang, red.), det var da nok noget for mig, fortæller Vivenne Michelle Bruun, der dog måtte vente et år, for som frivillig skal man være fyldt 18 år.

- Jeg fyldte 18 år 16 dage før tourstart, og så har jeg været med hvert år siden, så man må sige, at det var noget for mig, siger Vivienne Michelle Bruun.

I dag er hun souschef for det såkaldte "tældt"-hold, men hun har også været forbi bar-holdet i tre år.

- Men selvom man skal tidligt op for at være med til at sætte pladsen op, så er det nok det område, der giver mest mening for mig, siger hun med et smil.

Annonce
Det er to intense uger, men for Vivienne Michelle Bruun er det også livsbekræftende og det hele værd. Foto: Jens Thaysen

- Det her, det kan jeg godt

Vivienne Michelle Bruun peger på fællesskabet og stemningen på pladsen som det, der er ganske særligt for Grøn:

- Vi skal flytte koncertpladsen otte gange på to uger - og det skal foregå om natten. Det er mega hårdt, men man er sig selv, og man møder andre mennesker på en helt særlig måde, siger hun.

Hvert år er godt 700 frivillige med Grøn-karavanen, og flere af dem er gengangere.

- Det er sjovt at møde de samme mennesker igen og igen, selvom der går et år mellem vi ses, klikker vi bare, siger hun.

Personligt føler Vivienne Michelle Bruun, at årene på Grøn har været med til at modne hende som menneske.

- Man udvikler sig og får testet grænser af, og jeg får virkelig bevist for mig selv, at det her, det kan jeg faktisk godt, siger hun.

Otte steder på to uger

I Grøns database over frivillige står der flere tusinde mennesker, og Vivienne Michelle Bruun føler virkelig, at der fra Muskelsvindfondens side bliver sat pris på hver enkelt.

- Man kan godt mærke, at vi betyder noget, både for Grøn, men også for Muskelsvindfonden generelt, siger hun.

At være med til at gøre en forskel for folk betyder også meget for Michelle Vivienne Bruun:

- Folk kan tage en PhD på grund af det arbejde, Muskelsvindfonden laver. Det er fantastisk.

Otte steder på to uger når Grøn-karavanen at komme hen, og at være frivillig er derfor hårdt arbejde. Men det er det hele værd, mener Vivienne Michelle Bruun.

- Det er intenst, men det er fyldt med kærlighed, siger hun.

35.000 billetter har Grøn i Aarhus solgt, og en del gæster skal derfor lukkes ind på pladsen. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce