x
Annonce
Sport

VM for herre -og damelandshold udskydes til august

Viktor Axelsen og de bedste danske herresinglere skulle have været i aktion ved Thomas Cup i Aarhus i maj. Den store begivenhed er nu blevet flyttet til august måned i stedet. Foto: Action Images via Reuters/Andrew Boyers
Aarhus skulle have været vært for det officielle VM for herre- og damelandshold Thomas & Uber Cup i midten af maj, men det bliver nu udskudt til august på grund af coronavirussen.

Aarhus: Aarhus skulle have lagt halgulv til en af verdens største badmintonbegivenheder, Thomas & Uber Cup i midten af maj, men det officielle verdensmesterskab for herre og damelandshold bliver i stedet rykket til den anden side af sommerferien, fortæller Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

Beslutningen er truffet på grund af den situation verden befinder sig i lige nu.

- Thomas & Uber Cup skal være med til at samle Danmark til en badmintonfolkefest, men det vil være uansvarligt at gøre i den aktuelle historiske situation, vi står i. På den ene side kan jeg sige, at det ikke har været nemt at tage beslutningen, da vi ved, at mange har set frem til verdensmesterskabet, men på den anden side har det været nødvendigt. Sikkerheds- og sundhedshensyn kommer altid i første række. Nu vil vi gøre alt, hvad vi kan for at få logistik og praktik til at gå op i en højere enhed, så spillere, trænere, frivillige og fans fortsat får en folkefest. Nu bare i august i stedet for maj, siger Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen.

Det internationale badmintonforbund BWF udtaler følgende om udsættelsen.

- Helbred, sikkerhed og velvære hos atleter, personale, frivillige, dommere og hele badmintonsamfundet har førsteprioritet. Med de anbefalinger og opfordringer, der er nationalt i Danmark og globalt, gør det det svært at afholde et så stort arrangement, som Thomas & Uber Cup er. Med det in mente, er det den helt rigtige beslutning at udskyde til august, og så ser vi frem til at skabe en flot event, siger Thomas Lund, generalsekretær i BWF.

Selvom den store begivenhed bliver afholdt fra 15. til 23. august i stedet for midten af maj, så vil det stadig være Ceres Arena, der skal arrangere det store internationale stævne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce