Annonce
Sport

VM-manager: To tidligere Brabrand-profiler vinder 50.000 kroner og en rejse

Lukas Enevoldsen er en af to glade vindere af VM-Managerspillet på holdet.dk. Hans makker er Anders Holvad. Arkivfoto: Ole Nielsen

De to tidligere Brabrand-spillere Lukas Enevoldsen og Anders Holvad vandt holdet.dks managerspil. I præmie vandt de en fodboldrejse og 50.000 kr.

FODBOLD: Brabrand leverede en god afslutning på forårssæsonen, og noget kunne tyde på, at heldet og dygtigheden fortsat har været med i hvert fald en af spillerne.

Lukas Enevoldsen der gennem sæsonen har været en forsvarskrumtap for holdet, lavede sammen med en anden tidligere Brabrand-spiller Anders Holvad, et hold til VM-managerspillet på holdet.dk, der skulle vise sig at klare sig godt.

Før slutrunden gik i gang, besluttede de to sig for, at de ville sætte sig rigtig godt ind i, hvordan spillet fungerede. Derfor lyttede de til et hav af podcasts, der handlede om, hvordan man skulle sætte sit hold op, og hvornår man skulle skifte. Derefter fandt de deres egen måde at spille spillet på.

- Der hvor man virkelig kunne tage point på de andre, var ved for eksempel at finde en forsvarsspiller, som tog straffespark. Det var måske en af de største genialiteter, vi lavede i spillet. Vi startede ud med at have Granquist fra Sverige på holdet, og jeg tror han lavede 700.000-800.000 point for os, siger Lukas Enevoldsen om deres hold.

En anden nøgle til succesen, mener Lukas Enevoldsen var, at de to "trænere" valgte at stille op med et hold med fem forsvarsspillere på. Det gjorde de, fordi forsvarsspillerne var relativt billige, og så kunne de bruge flere penge på angribere. Derfor var holdet bygget op om billige startere, fra de gode lande, samtidigt med at de havde både Harry Kane og Romelu Lukaku i angrebet.

Annonce

En rigtig lortesituation

Helt fra starten byggede de holdet op omkring de lande, som de troede ville klare sig godt til VM. Derfor var der mange spillere fra Belgien og England på. Og det blev der egentlig ved med at være helt frem til finalerunden. Dermed slap de i store dele af spillet for at betale transfergebyrer for at skifte spillere.

- Vi kom i en rigtig lortesituation før finalerunden. Hvis England havde sendt Kroatien ud, så tror jeg, vi havde været sikre på at vinde inden finalerunden. Pludseligt førte vi med næsten ingenting. På det tidspunkt havde vi tre franskmænd, tre belgiere og fem englændere. Der var vi pressede. Enten skulle vi skifte for et rigtig stort transfergebyr. Ellers skulle vi satse på det, vi havde, siger Lukas Enevoldsen og uddyber.

- Anders mente, at vi skulle smide alle englænderne af holdet og hente en belgier og fire franskmænd. Det var jo en decideret genistreg.

De mange transfers gjorde, at de to inden finalen brugte så mange penge på gebyrer, at de smed holdet ned på tredjepladsen, men efter finalen indtog de igen den bedste placering.

Finalen var en mærkelig kamp for de to tidligere Brabrand-spillere. På den ene side ville de gerne have at Frankrig vandt, men de måtte ikke holde nullet, da de ikke havde den franske målmand på deres hold.

Franskmændene vandt som de fleste nok ved kampen og lukkede to mål ind. Dermed vandt Lukas Enevoldsen og Anders Holvad spillet. I præmie vandt de en fodboldrejse for én person og 50.000 kroner som de deler mellem sig. Fodboldrejsen ved de endnu ikke, hvad der skal ske med, da ingen af de to regner med at have tid til turen, fordi de selv spiller kontraktfodbold.

En sjov lille detalje er, at de to også deltog i spillet med et andet hold. Det hold var tilmeldt Brabrands egen interne konkurrence. Den vandt de dog ikke, da assistenttræneren Marc Højlund havde et bedre hold.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Aarhus Fremad ligger stadig nummer et

Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

Annonce