Annonce
Sport

VMs mest lokale løber kunne tydeligt mærke opbakningen

Jacob Simonsen fra AGF faldt om af træthed efter at være kommet imål i senior løbet ved IAAF/Mikkeller VM Cross Country ved Moesgaard Museum i Aarhus, lørdag 30. marts 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Jacob Simonsen fra Beder voksede op tre kilometer fra VM-ruten på Moesgaard. I de seneste tre år, har det været hans mål at kvalificere sig til mesterskabet. VM-løbet gjorde, at den hårde træning, har været det hele værd.

LØB: De fleste, der vokser op i Beder regner nok ikke med, at der kommer til at være et stort internationalt mesterskab i den sportsgren de dyrker, under fem kilometer fra deres barndomshjem. AGF-løberen Jacob Simonsen var da også helt sikker på, hvad hans næste målsætning skulle være, da det blev offentliggjort, at der skulle løbes VM i cross på Moesgaard Museum.

- Det har været mit store mål i de seneste tre år, at jeg skulle kvalificere mig til det her. Jeg har taget nogle store valg, blandt andet at tage hjem fra USA før tid, hvor jeg ellers studerede, for at fokusere på at kvalificere mig. Jeg kom med som den sidst udtagne løber, så jeg er superstolt over at have løbet i dag, sagde Jacob Simonsen efter løbet.

Han blev den tredjebedste dansker i herrernes løb.

- Jeg er rigtig tilfreds med min præstation. Inden løbet havde jeg sagt til mig selv, at jeg ville være glad, hvis jeg kom i mål og havde givet absolut alt, hvad jeg havde, sagde Jacob Simonsen.

Ved siden af start og målstregen hang et stort rødt banner til ære for den lokale løber. Jacob Simonsen kunne dog mærke støtten hele vejen rundt.

- Min familie og mine venner stod herude – alle jeg kender fra Beder var her. Jeg kunne mærke, at det, at jeg havde dem i ryggen, hjalp til, at jeg kunne give den alt, hvad jeg kunne trække i dag, sagde han.

- Det var, det største jeg nogensinde har prøvet som løber. Når man løber på så højt plan, så ofrer man virkelig meget for at komme til at stå ved et VM. Jeg studerer medicin til daglig og det er virkelig nogle lange dage, når jeg både skal træne og passe studierne. Men en dag som i dag gør bare det, at det er det hele værd, sagde Jacob Simonsen.

Annonce
Jacob Simonsen (yderst til højre) kæmper sig de sidste meter mod målstregen. Foto: Lone Dybdal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce