Annonce
Sport

VMs mest lokale løber kunne tydeligt mærke opbakningen

Jacob Simonsen fra AGF faldt om af træthed efter at være kommet imål i senior løbet ved IAAF/Mikkeller VM Cross Country ved Moesgaard Museum i Aarhus, lørdag 30. marts 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Jacob Simonsen fra Beder voksede op tre kilometer fra VM-ruten på Moesgaard. I de seneste tre år, har det været hans mål at kvalificere sig til mesterskabet. VM-løbet gjorde, at den hårde træning, har været det hele værd.
Annonce

LØB: De fleste, der vokser op i Beder regner nok ikke med, at der kommer til at være et stort internationalt mesterskab i den sportsgren de dyrker, under fem kilometer fra deres barndomshjem. AGF-løberen Jacob Simonsen var da også helt sikker på, hvad hans næste målsætning skulle være, da det blev offentliggjort, at der skulle løbes VM i cross på Moesgaard Museum.

- Det har været mit store mål i de seneste tre år, at jeg skulle kvalificere mig til det her. Jeg har taget nogle store valg, blandt andet at tage hjem fra USA før tid, hvor jeg ellers studerede, for at fokusere på at kvalificere mig. Jeg kom med som den sidst udtagne løber, så jeg er superstolt over at have løbet i dag, sagde Jacob Simonsen efter løbet.

Han blev den tredjebedste dansker i herrernes løb.

- Jeg er rigtig tilfreds med min præstation. Inden løbet havde jeg sagt til mig selv, at jeg ville være glad, hvis jeg kom i mål og havde givet absolut alt, hvad jeg havde, sagde Jacob Simonsen.

Ved siden af start og målstregen hang et stort rødt banner til ære for den lokale løber. Jacob Simonsen kunne dog mærke støtten hele vejen rundt.

- Min familie og mine venner stod herude – alle jeg kender fra Beder var her. Jeg kunne mærke, at det, at jeg havde dem i ryggen, hjalp til, at jeg kunne give den alt, hvad jeg kunne trække i dag, sagde han.

- Det var, det største jeg nogensinde har prøvet som løber. Når man løber på så højt plan, så ofrer man virkelig meget for at komme til at stå ved et VM. Jeg studerer medicin til daglig og det er virkelig nogle lange dage, når jeg både skal træne og passe studierne. Men en dag som i dag gør bare det, at det er det hele værd, sagde Jacob Simonsen.

Jacob Simonsen (yderst til højre) kæmper sig de sidste meter mod målstregen. Foto: Lone Dybdal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Alt udsolgt: Billetterne revet væk

Aarhus

Medarbejder på Kongsgården: Jeg sover ikke om natten og er tæt på at tude

Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce