Annonce
Aarhus

Vogue med overraskende guide: Det skal du se i Aarhus

Det verdensomspændende modemagasin Vogue giver i stort opsat artikel sit bud på den perfekte dag i Aarhus, som magasinet hylder på alle leder og kanter.

AARHUS: Først klaskede Vogue Aarhus på sin liste over fem feriebyer i veren, den tjekkede turist skal se.

Det er et par måneder siden. Nu guider det amerikanske modemagasin, der udkommer hver måned i adskillige lande, sine læsere gennem den perfekte dag i Aarhus, og det er faktisk overraskende læsning.

Den perfekte dag i Danmark begynder på cykel i Aarhus, efter du har nydt din morgenmad og den århusianske stemning med en ren dansk metafor som "spis lige brød til" - altså på engelsk: calm down - på for eksempel kaffebaren La Cabra i latinerkvarteret, skriver Vogue i sin seneste udgave, hvor læseren guides rundt i Aarhus.

Lidt overraskende anbefaler Vogue, at turisten begynder med at se Aarhus fra en barsk og rustik side, nemlig Østhavnen med sine containere.

- Begynd din cykeltur på industrihavnen. Kør forbi havnen, og nyd Mærsk Shippings containere i det fjerne - de er så gigantiske, at folk kommer til at ligne Legomænd, lyder opfordringen fra Vogue, der efterfølgende sender cykelturisten ind i den nyere havnefront med et besøg på Dokk1 som en anbefaling.

Majestic Mærsk og dets containere på Østhavnen og i bugten er et seværdigt syn i sig selv, mener modemagasinet Vogue i sin anbefaling af en dagtur rundt i Aarhus. Foto: Axel Schütt

Aarhus anbefales varmt

Inden Vogue tager læseren i hånden på den videre rundtur i Aarhus, får byen en stor buket stokroser, taget fra illustrationen af småhusene i Møllestien, med på vejen. "Smilet By" får mange point for, at byen for 12 år siden kastede sig ud i at blive Europæisk Kulturhovedstad.

- Aarhus er i dag et perfekt mix af den charmerende, lille by og den smarte københavnske cool livsstil. Og selvfølgelig har byen ikke mistet smilet, der er dens kendetegn, lyder det.

Efter cykelturen ved havnefronten lufter Vogues journalist Mary Holland pengepungen på en shoppingtur.

- Det er utroligt, hvor god shoppingen og butikkerne er i Aarhus, skriver hun og konstaterer, at her er alle mærkevarebutikkerne - og ikke mindst de mindre lokale butikker. Hun anbefaler blandt andet: Ganni, det feminine brand Stina Goya og Wood Wood.

Når du skal have lidt energi, så smut forbi Aarhus Central Food Market, lyder opfordringen.

Annonce

Nu gælder det kultur og mad

Når du har shoppet, så du kunne købe et lille hus, er det på tide at blive lidt mere kulturel, lyder det fra skribenten Mary Holland, der i samme åndedrag noterer sig kunstmuseet Aros og Den Gamle By.

Og så er det tid til at spise, konstaterer vores skribent. Og bryder ud i jubel. Danmark og Aarhus har nogle af verdens mest brilliante kokke, lyder det, mens hun sender en anbefaling til Michelin-restauranten Gastromé og dets landkøkken. Derefter går turen til St. Pauls Apotek, hvor personalet på den gåde måde tager opgaven med at lave en cocktail seriøst, lyder det.

Sådan kan en dag altså indtages i Aarhus efter Vogues' smag. Og den er vel ikke helt dårlig ramt.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Debat

Gå med i Aarhus Pride: For alt for mange er det stadig utrygt at være sig selv

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce