Annonce
Østjylland

Voice Junior-Emma vil samle et band

Emma Bach spejder efter medlemmer til et band, hun vil starte. Medlemmerne skal være på hendes egen alder, 12 år, og kunne spille. Foto: Morten Pape

Emma Bach fra Odder lykkedes ikke med at synge sig videre til kvartfinalen i Voice Junior. Nu har hun i stedet andre planer.

Odder: Super Battle blev lørdag aften endestationen for Odder-pigen Emma Bach i dette års Voice Junior.

Joey Moe valgte 12-årige Emma fra i TV 2- programmet, da fire af deltagerne af hans team på 10 skulle optræde på samme tid med Rixton's sang "Me and my broken heart". Kun én af de fire blev sendt videre, og i den ligning måtte Emma Bach se sig slået.

Men på trods af sit exit, er der stadig store smil og gåpåmod at spore hos den talentfulde sanger fra Odder, som fortæller, at hun har haft en stor oplevelse i at være med i programmet. Og det har endda medført en god bonus for hende.

- Det bedste har været venskaberne - at få nye venner, som også kan lide det samme som én selv.

Musikvennerne er der nemlig ikke en overflod af på hendes egen alder på Odder lille Friskole. Og lige netop derfor er Emma ude med en lille efterlysning.

Hun er nu gået på jagt efter medlemmer på hendes egen alder til et band, hvor hun kan stå for sangen.

- Jeg leder efter nogle, der er dygtige og på min egen alder, hvor jeg kan være forsanger, og de kan spille, lyder efterlysningen fra 12-årige Emma Bach.

Hun måtte i forbindelse med sin afsked fra programmet også vinke farvel til samarbejdet med Joey Moe. Det var en positiv oplevelse at stifte bekendtskab med den kendte sanger, selvom det lige var noget, man skulle vænne sig til.

- Det var virkelig underligt i starten. Men så fandt vi jo hurtigt ud af, at han bare er en helt normal person, som ville hjælpe. Dommerne er meget sjove. De er helt anderledes, end man tror. Det er rart at arbejde med dem, siger Emma Bach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce