Annonce
Aarhus

Vokseværk: Flere boliger og butikker i Det Nye Brokvarter

Den nye karré kommer til at ligge i det afmærkede område og kommer til at brede sig over i alt 29.500 kvadratmeter. Pressefoto.

29.500 kvadratmeter, som blandt andet kommer til at byde på 360 boliger, er på vej i nærheden af Vestre Ringgade.

Annonce

AARHUS: Nu vokser bydelen langs Carl Blochs Gade og Søren Frichs Vej igen. Det Nye Brokvarter, som det hedder, bliver nu udvidet med et nyt byggeri på den trekantede grund, der ligger i hjørnet mellem Vestre Ringgade og Søren Frichs Vej.

Det nye byggeri kommer til at bestå af en trekantet karré på 29.500 kvadratmeter. Den kommer til at rumme cirka 360 boliger, mens stueetagen byder på erhverv i form af for eksempel fitnesscenter, cafeer og butikker.

Samtidig kræver lokalplanen for området, at mindst 20 procent af boligerne skal være almene boliger. Og det nye byggeri skal være rart at være i, siger rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz.

- Vi tager endnu et stort skridt i retning mod at indfri visionen for Det Nye Brokvarter, og vi udbygger den unikke bygade, der er ved at blive skabt fra Godsbanen til Åby Skole. Vi har lagt vægt på, at der skal være gode og grønne opholdsarealer, som giver beboerne lyst til at opholde sig der, siger han.

Det nye byggeri kommer til at være fire til seks etager højt, men nogle steder kommer det helt op i syv etager. Byggeriet tager udgangspunkt i lokalplan 1047, som blev vedtaget i byrådet onsdag.

Illustration Aarhus Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Politiet blev chikaneret flere gange på Kappelvænget: Flere anholdelser i Brabrand tirsdag aften

Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Erhverv

Den billige coronabenzin stiger: De dyre dråber runder 11 kroner

Annonce