Annonce
Aarhus

Vokseværk i Lisbjerg: Ny bydel til 25.000 århusianere gøres klar

Ringgårdens færdige og beboede rækkehuse på Elmehøjen var nogle af de første boliger i det nye Lisbjerg. Arkivfoto: Axel Schütt

Kloaker, grønne områder, cykelstier og institutioner byggemodnes nu, så Lisbjerg i løbet af nogle årtier bliver hjemsted for 25.000 århusianere.

AARHUS/LISBJERG: Aarhus vokser, og det sker især mod nord, hvor Lisbjerg i de kommende år bliver hjemsted for 25.000 mennesker. Landsbyen udvikler sig dermed til en størrelse, der svarer til en større provinsby på størrelse med Frederikshavn.

Aarhus Byråd vedtog torsdag økonomien, der skal byggemodne "Det ny Lisbjerg" med grønne områder, kloaker og infrastruktur som veje og cykelstier. Det skal ske i et stort fremtidsperspektiv i de kommende årtier, så hele bydelen står klar om 60 år.

Udviklingsplanen for Lisbjerg bliver dermed et af Danmarks største byudviklingsområder. Forvandlingen af den nuværende landsby til en fremtidig, tæt og urban by med plads til de mange beboere er dermed for alvor i gang.

Annonce

Byudviklingsprojektet "Den nye by i Lisbjerg" blev iværksat i begyndelsen af nullerne for at sikre den fremtidige udvikling og kapacitet i forhold til boliger og erhverv nord for AarhusDet samlede boligareal for Lisbjerg udgør ca. 1 mio. m², der vil skulle rumme op til 25.000 nye indbyggere. Dertil kommer et erhvervsområde på mere end 250.000 m², der bliver udbygget sideløbende

Det styrende princip i udbygningen af Lisbjerg er, at der skal bygges en tæt og urban by med en levende bymidte, intime byrum, tætte boligbebyggelser og detailhandel samt attraktive erhvervsområder, kultur- og fritidsaktiviteter. Og samtidig en by, hvor der er nem adgang til nærtliggende grønne, rekreative områder i form af blandt andet Lisbjerg Skov, Egå Engsø og Kasted Mose. Udviklingsperioden for Lisbjerg er estimeret til cairka 60 år

Øverst i illustrationen ses udsnittet af Lisbjerg, hvor en helt ny bydel blandt de gamle skyder op. Illustration: Teknik og Miljø

Èn million etagemeter

Det samlede byudviklingsområde kommer til at indeholder op til én million etagemeter bolig og 250.000 kvadratmeter erhverv. Udviklingsplanen indeholder også syv delstrategier for området, herunder krav om et velfungerende byliv, arkitektur af høj kvalitet, bæredygtighed og gode trafikale forhold.

- Når vi udvikler Aarhus, skal vi også fokusere på det store udviklingspotentiale, som befinder sig udenfor Ringgaden. Det er Lisbjerg et glimrende eksempel på, siger Bünyamin Simsek (V), der er rådmand for Teknik og Miljø.

- Det bliver også et område med gode forhold for pendlere, som får let adgang til motorvejsnettet og dermed det samlede Østjylland samt til midtbyen med blandt andet letbane og supercykelsti, forklarer rådmanden.

Byrådet godkendte også en plan for første etape af udviklingen af Lisbjerg, som med de to boligforeninger AL2Boligs og Boligforeningen Ringgårdens nye boliger samt salget af tre storparceller til privat byggeri i sommeren 2017 allerede er sat i gang.

Udviklingsplanen indeholder blandt andet en forbedring for Randersvej, etablering af stiforbindelser til nabolandsbyerne og en forlægning af Ny Høgemosevej vest om Lisbjerg, så den tunge trafik til forbrændingsanlægget ikke længere skal ad Randersvej gennem Lisbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Bet for AGF: Zach Duncan ude i 9-12 måneder

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

112

Skabte stor utryghed hos børn: Politiet vil gerne i kontakt med mand med skæg og bamser i bilen

Annonce