Annonce
Østjylland

Vola vælter sig i succes: Udvider fabrik i Horsens med 5000 kvm

Volas omsætning vokser så meget, at der nu er behov for mere plads i produktionen og domicilet på Lunavej ud mod Vejlevej i Horsens. Her vil en 5000 kvm tilbygning snart skyde op. Arkivfoto

Vola sælger flere vandhaner end nogensinde, og succesen skaber behov for mere plads til produktionen i Horsens.

Horsens: Der er rift om vandhaner fra Horsens.

Det viser et nyligt aflagt rekord-regnskab fra Vola-koncernen, og det mærkes på Lunavej i Horsens, hvor design-armaturerne produceres.

- Vi er klemt i produktionen, siger adm. direktør Johannes Saugbjerg og afslører, at en udvidelse af fabrikken derfor er på vej.

Vola flyttede i 1999 fra Aarhus til Horsens, hvor virksomheden overtog bygningerne på Lunavej fra Børma A/S. Allerede dengang byggede Vola til, men var også forudseende nok til at købe en ledig nabogrund. Her er en 5000 kvm tilbygning nu på tegnebrættet, fortæller Johannes Saugbjerg.

Det svarer til en udvidelse på ca. en tredjedel af nuværende rammer, oplyser direktøren, som håber at kunne tage de ekstra kvm i brug i løbet af 2018.

- Lige nu er vi ved at analysere, hvad der skal være i den ny bygning i forhold til det eksisterende, forklarer han.

Derfor kan Johannes Saugbjerg endnu ikke prissætte investeringen:

- Det er for tidligt at sige, hvilken løsning vi vælger, men der bliver nok tale om en investering på mellem 70 og 90 mio. kr., siger han.

Annonce

Vola

Er ejet og drevet af Overgaard-familen.Virksomheden har udspring i en gørtlervirksomhed, der blev grundlagt i Aarhus i 1873. I 1950'erne overtog Verner Overgaard virksomheden.

De første Vola-armaturer blev udviklet i 1960'erne til Nationalbanken af Verner Overgaard i samarbejde med designer Arne Jacobsen.

Vola flyttede i 1999 produktionen til Lunavej i Horsens.

I Horsens er der i dag ca. 220 ansatte, og dertil kommer ca. 50 ansatte i udenlandske salgsselskaber.

Rekordregnskab for tredje år

Behovet for mere plads er opstået dels som følge af stigende salg, og dels fordi der produceres flere og flere overflade-varianter af armaturerne, forklarer direktøren.

Han kan nu se tilbage på et 2016, som for tredje år i træk mundede ud i et rekordregnskab. Omsætningen løb op i ca. 377 mio. kr., og det er rundt regnet 44 mio. kr. mere end året før.

- Vi er meget tilfredse, konstaterer Johannes Saugbjerg.

Tilfredsheden gælder også indtjeningen, som der også blev skruet op for i 2016. Resultatet før finansielle poster landede på 93 mio. kr. mod knap 69 mio. kr. året før.

Produktionen bliver i Horsens

Succesen skyldes ikke mindst godt salg i Europa, hvor Vola i flere år har haft godt fat i markedet. Men senest er også kunder fra Asien og Stillehavsområdet strømmet til.

- Efter finanskrisen ønskede vi at sprede risikoen, så vi ikke i så høj grad var afhængig af det europæiske marked. Derfor lavede vi vores Asia-Pacific strategi, forklarer Johannes Saugbjerg.

Den førte i 2012 til åbning af eget salgsselskab i Kina, og i 2014 og 2015 fulgte salgsselskaber i henholdsvis Australien og Hongkong. Vola har desuden salgsselskaber i syv europæiske lande.

Al produktion foregår i Horsens, og det laves der ikke om på, understreger direktøren.

- Vi bruger det i markedsføringen og har ofte udenlandske kunder på besøg i Horsens. Vi oplever, at såvel det danske design som den danske kvalitet har en positiv indvirkning på vores brand, så vi har aldrig overvejet at flytte produktionen ud, siger han.

Han forventer at fastholde den gode omsætning i 2017.

- Som nichebrand er der nok en grænse for, hvor meget vi kan vækste. Nu har vi i løbet af de seneste tre år haft en kraftig vækst på 45 pct., så målet er at fastholde det niveau, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce