Annonce
Aarhus

Vold og fornærmelser mod politi: Rutinetjek af yngre søstre stak helt af

En patrulje var på vej tilbage til politigården tirsdag eftermiddag, men i Østergade udviklede et rutinetjek sig voldsomt. Foto: Axel Schütt
Fornærmelser, vold mod politiet, falsk ID og manglende kørekort. Et rutinetjek udviklede sig voldsomt for to søstre i Aarhus C.
Annonce

AARHUS: Det startede som enhver anden tirsdag eftermiddag for to kvinder i det centrale Aarhus, men endte i en sværm af sigtelser.

Tirsdag klokken 15.03 var en af politiets civile patruljer på vej retur til politigården i Aarhus, da betjentene på Østergade bemærkede en bil, der var ved at køre frem, mens en anden bil var i færd med at bakke for at parkere i siden af vejen.

De to betjente, der var i civilt, rullede derfor vinduet ned og sagde til kvinden, der var ved at køre frem, at det var uhensigtsmæssigt, når nu den anden bil var i færd med en bakkende parkering.

Men her udviklede den egentlig ganske rutinemæssige henvendelse sig.

Kvinden i bilen svarede nemlig, at de skulle blande sig udenom, hvorefter betjentene aktiverede den civile politibils horn og blink, og den ene betjent steg ud af bilen og legitimerede sig som politi. Hun tog kontakt til de to kvinder i bilen og bad dem om at legitimere sig, samtidig med at hendes makker kørte ind til politigården for at parkere bilen.

Kvinden bag rattet identificerede sig med et kørekort, men passageren ville i første omgang ikke fremvise noget ID, men hun endte dog til sidst med at oplyse navn og cpr-nummer. Da betjenten kontrollerede oplysningerne i politiets systemer, kunne hun ikke få det til at passe med de oplysninger, kvinderne havde givet, og hun mistænke dem derfor for at have oplyst falsk ID.

Annonce

Vold mod politiet

Kollegaen blev kaldt retur til stedet, og betjentene talte med de to kvinder hver for sig og stillede dem nogle kontrolspørgsmål for at tjekke, om de havde oplyst korrekt identitet. Begge kvinder kunne umiddelbart svare rigtigt på kontrolspørgsmålene, men det viste sig, at det skyldtes, at de var søstre. De havde byttet om på deres identitet, idet hende, der sad som fører af bilen, ikke havde noget kørekort.

Men herfra udviklede det sig yderligere, fortæller politiet i døgnrapporten.

Mens betjentene forsøgte at få klarlagt kvindernes identitet, forsøgte de begge flere gange at komme i kontakt med hinanden på trods af, at betjentene gav dem besked på at blive, hvor de var, og de blev nu mere og mere aggressive over for betjentene.

Det endte i tumult, hvor den ene kvinde tog fat om halsen på den ene betjent, mens den anden sparkede ud efter hende, hvorefter den anden også sparkede ud efter den anden betjent.

Der blev nu tilkaldt assistance fra øvrige patruljer, og de to søstre, som viste sig at være 20 og 21 år, blev herefter anholdt og begge sigtet for vold mod polititjenestemand, for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand, for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde og for at oplyse falsk id. Den 20-årige kvinde blev desuden sigtet for kørsel uden førerret, mens den 21-årige søster blev sigtet for at have overladt førerretten til en person uden kørekort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye restriktioner for børn og lærere når skolerne starter

Aarhus

Smukfest i baghaven i en Aarhus-forstad

Annonce