Annonce
Aarhus

Voldeligt røveri: 48-årig skal i fængsel

Voldeligt røveri koster en 48-årig mand 10 måneders fængsel. Foto: Axel Schütt
Somalisk mand skal ti måneder i fængsel efter et voldeligt røveri. Anklageren havde anmodet om udvisning, men den dømte slap med advarsel.

AARHUS: En 48-årig somalisk statsborger blev mandag blevet idømt ti måneders ubetinget fængsel ved Retten i Aarhus. Han har samtidig modtaget en advarsel om udvisning - det der tidligere hed en betinget udvisning, efter han blev kendt skyldig i røveri mod en 33-årig mand.

Røveriet fandt sted tilbage i august 2017 i en lejlighed på Nørregade i Aarhus C. Her var den 48-årige og den 33-årige i et selskab, der også inkluderede en 34-årig mand. Mændene havde været i byen sammen og sad nu sammen i lejligheden, hvor den 34-årige og den 48-årige pludseligt blev aggressive og truende overfor den 33-årige.

De to mænd forlangte at få den 33-åriges mobiltelefon og hævekort, og tildelte ham blandt andet et slag i ansigtet. Den 34-årige truede med en kniv, som han ramte den 33-årige i hånden med. Da den 33-årige forsøgte at flygte, løb mændene efter ham og hev ham ned fra den port, han forsøgte at klatre over. Herefter sparkede og slog den 34-årige ham flere gange. Den 33-årige slap dog fra overfaldet uden alvorlige skader.

Annonce

En mand udvist

Efter overfaldet kontaktede den 33-årige politiet, og da han kendte identiteten på den 34-årige, fik politiet hurtigt fat i den ene gerningsmand. Han blev i oktober 2017 idømt fængsel i et år og tre måneder. I forbindelse med afhøringerne af den 34-årige kom navnet på den 48-årige medgerningsmand frem. Han blev derfor også sigtet for røveriet, som han altså nu har fået dom for.

I retten blev den 48-årige udover røveriet også dømt for at have medvirket til overfaldet, da den 33-årige forsøgte at flygte.

- Selvom den tiltalte ikke deltog fysisk i overfaldet, fandt retten ham alligevel skyldig i medvirken til overfaldet, fordi han så på og ikke greb ind undervejs. Jeg havde anmodet, at den 48-årige blev udvist, men overordnet set er jeg tilfreds med, at han fik en længere ubetinget fængselsstraf for sin anpart i røveriet, siger specialanklager Jan Østergaard.

Den 48-årige nægtede sig skyldig. Han modtog dommen.

Der er derimod stadig mulighed for, at dommen bliver anket af anklageren, der havde anmodet om udvisning til den dømte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce