Annonce
Aarhus

Voldsmand løb i armene på politiet

Først stak en 16-årig dreng af fra politiet. Så løb han lige i armene på en par betjente. Og nu er han sigtet for vold. Foto: Martin Sylvest Andersen
Først nikkede 16-årig skalle og krævede penge. Så stod han ud af elevator og blev anholdt og sigtet for vold.

AARHUS: Først lykkedes det ham at stikke af fra politiet. Så steg en 16-årig helt tilfældigt ud af en elevator, netop som betjentene, der havde jagtet ham, gik forbi.

Nu er han sigtet for vold på grund af en episode, der foregik på Lille Torv i Aarhus kort efter midnat, natten til mandag.

Her blev en politipatrulje kontaktet af en 16-årig dreng, der fortalte, om et voldeligt overfald, han netop havde været udsat for.

Sammen med to venner havde den 16-årige været på McDonald's på Store Torv, da de på vej ud blev passet op af en anden dreng.

Han tog fat i jakken på en af de tre venner og sagde "giv mig 500 kr."

Kort efter gjorde han det samme ved den 16-årige, hvorefter han nikkede ham en skalle.

Annonce

Sporløst forsvundet

Da de tre venner opdagede den forbikørende patruljevogn, tog de kontakt til betjentene. Mens de snakkede, opdagede en af drengene, at den formodede gerningsmand gik forbi.

En af betjentene satte efter ham til fods, men i Christiansgade forsvandt han sporløst ind i en port. Så sporløst, at ikke en gang en tilkaldt hundepatrulje kunne finde ham.

Netop som betjentene havde opgivet jagten og besluttet sig for at forlade baggården, gik de forbi en elevator, da døren gik op og en person, der passede på signalementet, gik forbi.

Den 16-årige dreng blev anholdt og sigtet for vold. Han blev kørt til politigården, hvor han blev afhørt under tilstedeværelse af sin far og kommunens børn- og unge-vagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce