Annonce
Aarhus

Voldsom gangster-musikvideo fra Trillegården skaber debat: Forkerte værdier og kujonagtig opførsel

Det er billeder som disse af maskerede unge i en musikvideo fra Trillegården, der har skabt debat i området. Trillegården var del af sommerens visitationszone, da grupperinger fra Kalmargade og Trillegården lå i konflikt. Foto: Shooter Gang - Mask på
En musikvideo fra Hasle har skabt utryghed hos børn og forældre i området, der lige er sluppet af med visitationszone.
Annonce

AARHUS: En rå musikvideo fra Trillegården i Hasle har skabt debat i området og utryghed hos børn og forældre.

Bag fuld maskering og med våben i hånden, synger unge mænd om at ”tømme kugler”, ”at de trykker den af som i Chicago” og ”at alle heromkring vil være som El Chapo” med henvisning til den kendte narkobaron fra Mexico.

Sangens navn er ”Shooter Gang – Mask på”, som frit oversat betyder ”Skydende bande – tag maske på”, og med i videoen er i hvert fald ét barn i den skolesøgende alder. Også maskeret.

De voldsomme scener i videoen har skabt debat og utryghed hos børn og forældre i området – også da videoen blev filmet i nærområdet. Og givet anledning til at forældre har måttet snakke med deres børn om, hvad det er, de ser i videoen.

Annonce

Enormt arbejde for at undgå rekruttering

Videoen skal ses i lyset af, at der i foråret og sommeren var en konflikt mellem to grupperinger fra netop Trillegården og fra Kalmargade, som førte til visitationszone i store dele af Aarhus V, opholdsforbud i et klublokale på Kappelvænget og knivstikkeri og skyderi i området. Visitationszonen blev ophævet 19. juli efter længere tids ro i området.

Derudover leveres der løbende en enorm forebyggelses-indsats fra både skoler, Aarhus Kommune og Østjyllands Politi for at undgå rekruttering af unge mennesker til banderne i Aarhus.

Østjyllands Politi er opmærksom på videoen.

- Østjyllands Politi er bekendt med omhandlende video. Vi kender ikke producenten eller de medvirkendes motiv, endsige hvad de ønsker at opnå med videoen. Ikke desto mindre så sender videoen efter vores opfattelse et forkert billede af Aarhus NV, og et overdrevet og forvrænget signal om en forråelse af nærmiljøet i boligområderne, som politiet ikke kan genkende, siger Michael Kjeldgaard, der er politiinspektør hos Østjyllands Politi.

På Hasle Skole kender man også til videoen.

- Vi er blevet opmærksom på videoen gennem medarbejdere ved Ung i Aarhus. De samme medarbejdere mener at vide, at aktørerne er 18+ år. På nær et barn, der kunne være en skoleelev – men som også er maskeret. Videoen har ikke givet anledning til noget på skolen. Og hvis nogle elever vil omtale den, så vil de få at vide, at vi finder den et ekstremt eksempel på forkerte værdier, dårlig attitude og kujonagtig opførsel, siger skoleleder Ole Skov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Mandagens coronatal: Smitten er lav i Aarhus, men tre områder trækker op

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Topscoreren, terrieren og keeperen var bedste AGF-spillere i Parken - mange andre tabte sutten i slutfasen

Annonce