x
Annonce
Aarhus

Voldsom interesse for direktørvilla: Hundredvis af nysgerrige kiggede forbi arkitektonisk perle

Temperaturen gav forårsfornemmelser, da der søndag middag var åbent hus i den gamle direktørvilla i Brabrand Bakker. Foto: Henrik Lund
Søndag var der 'åbent hus' i den gamle direktørbolig i Brabrand Bakker. Mange kiggede forbi for at nyde udsigten fra grunden og den ramponerede bolig.

BRABRAND: Der var trængsel og kamp om pladsen, da Danbolig i Åbyhøj søndag middag inviterede til åbent hus i den gamle, ramponerede direktørbolig på Jaka-grunden i Brabrand Bakker. En efter en kiggede mulige købere og andre nysgerrige indenfor.

Nogle skulle bare snuse lidt rundt, mens andre formentlig både kom og gik derfra med et håb om at blive ejere af den arkitektoniske perle, der er placeret på en sjælden attraktiv grund i Brabrand.

Ejendomsmægler og indehaver af Danbolig i Åbyhøj, Bjarke Ankjær, vurderede en time inde i åbent hus-arrangementer, at omkring 500 havde lagt vejen forbi den fashionable villa. Det er langt, langt flere end der sædvanligvis kommer, når ejendomsmæglere holder den slags arrangementer.

- Vi kunne godt mærke, at interessen steg, blandt andet efter at Århus Stiftstidende omtalte boligen, fortalte ejendomsmægleren, der dog stadig var overrasket over det store fremmøde.

- Antallet af besøgende har være voldsomt. Havde det været i går (lørdag, red.), hvor det regnede det meste af dagen, var mange nok blevet hjemme.

I stedet kunne gæsterne nyde ejendommen i høj sol og en temperatur, der gav minder om forår. Langt fra alle mødte dog op som potentielle købere.

- 400 af dem har nok udelukkende været her for at kigge, lød Bjarke Ankjærs umiddelbare vurdering.

Annonce

Dyr renovering

Den gamle direktørvilla er sat til 999.000 kroner. Dermed ikke sagt, at det kan lade sig gøre at erhverve den for under en million. Først skal en budrunde med budfrist mandag 29. april klokken 16 nemlig overstås, og ejendomsmægleren har ingen bud på, hvor prisen ender. Foreløbigt er der ingen, der har givet et bud, men det skal man ikke lægge så meget i. De skal nok komme, mener Bjarke Ankjær.

- Vi oplever typisk, at interesserede købere først giver deres bud til sidst i en budrunde.

Derimod er det helt sikkert, at den kommende ejer skal have den store tegnebog frem, når handlen er gået i orden, og direktørvillaen er sikret. Den gældende lokalplan siger nemlig, at ejendommen er bevaringsværdig og skal genoprettes.

- Der er krav om, at ejendommen skal føres tilbage med hensyn til farver og udtryk, forklarer Bjarke Ankjær.

Hvor dyrt det bliver, er svært at give et præcist bud på. Måske tre millioner kroner? Måske fire? Måske fem?

- Det kommer også helt an på, hvor gennemgribende den kommende ejers istandsættelse af boligen bliver, siger Bjarke Ankjær.

Udsigt over to søer

Villaen blev bygget i 1959, men 60 år efter er der ikke meget fashionabel villa over udtrykket. Graffitimalere og andre hærværksmagere har haft muntre dage i ejendommen, der for år tilbage blandt andet var tilholdssted for hjemløse.

Villaen, der er er på 225 kvadratmeter og ligger på en 1468 kvadratmeter stor grund, er omgivet af nybyggede boliger på den gamle Jaka-grund med udsigt over Brabrand Sø og Årslev Engsø. Det er tilladt for den kommende ejer at etablere en 50 kvadratmeter stor tilbygning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Live fra pressemøde: Samfundet kan måske åbne efter påske: - Vi er dybt afhængige af hinanden

Aarhus

Genbrugsstationerne åbner: Forvent kø og forbered dig godt hjemmefra

Annonce