Annonce
Aarhus

Voldsom interesse for direktørvilla: Hundredvis af nysgerrige kiggede forbi arkitektonisk perle

Temperaturen gav forårsfornemmelser, da der søndag middag var åbent hus i den gamle direktørvilla i Brabrand Bakker. Foto: Henrik Lund
Søndag var der 'åbent hus' i den gamle direktørbolig i Brabrand Bakker. Mange kiggede forbi for at nyde udsigten fra grunden og den ramponerede bolig.

BRABRAND: Der var trængsel og kamp om pladsen, da Danbolig i Åbyhøj søndag middag inviterede til åbent hus i den gamle, ramponerede direktørbolig på Jaka-grunden i Brabrand Bakker. En efter en kiggede mulige købere og andre nysgerrige indenfor.

Nogle skulle bare snuse lidt rundt, mens andre formentlig både kom og gik derfra med et håb om at blive ejere af den arkitektoniske perle, der er placeret på en sjælden attraktiv grund i Brabrand.

Ejendomsmægler og indehaver af Danbolig i Åbyhøj, Bjarke Ankjær, vurderede en time inde i åbent hus-arrangementer, at omkring 500 havde lagt vejen forbi den fashionable villa. Det er langt, langt flere end der sædvanligvis kommer, når ejendomsmæglere holder den slags arrangementer.

- Vi kunne godt mærke, at interessen steg, blandt andet efter at Århus Stiftstidende omtalte boligen, fortalte ejendomsmægleren, der dog stadig var overrasket over det store fremmøde.

- Antallet af besøgende har være voldsomt. Havde det været i går (lørdag, red.), hvor det regnede det meste af dagen, var mange nok blevet hjemme.

I stedet kunne gæsterne nyde ejendommen i høj sol og en temperatur, der gav minder om forår. Langt fra alle mødte dog op som potentielle købere.

- 400 af dem har nok udelukkende været her for at kigge, lød Bjarke Ankjærs umiddelbare vurdering.

Annonce

Dyr renovering

Den gamle direktørvilla er sat til 999.000 kroner. Dermed ikke sagt, at det kan lade sig gøre at erhverve den for under en million. Først skal en budrunde med budfrist mandag 29. april klokken 16 nemlig overstås, og ejendomsmægleren har ingen bud på, hvor prisen ender. Foreløbigt er der ingen, der har givet et bud, men det skal man ikke lægge så meget i. De skal nok komme, mener Bjarke Ankjær.

- Vi oplever typisk, at interesserede købere først giver deres bud til sidst i en budrunde.

Derimod er det helt sikkert, at den kommende ejer skal have den store tegnebog frem, når handlen er gået i orden, og direktørvillaen er sikret. Den gældende lokalplan siger nemlig, at ejendommen er bevaringsværdig og skal genoprettes.

- Der er krav om, at ejendommen skal føres tilbage med hensyn til farver og udtryk, forklarer Bjarke Ankjær.

Hvor dyrt det bliver, er svært at give et præcist bud på. Måske tre millioner kroner? Måske fire? Måske fem?

- Det kommer også helt an på, hvor gennemgribende den kommende ejers istandsættelse af boligen bliver, siger Bjarke Ankjær.

Udsigt over to søer

Villaen blev bygget i 1959, men 60 år efter er der ikke meget fashionabel villa over udtrykket. Graffitimalere og andre hærværksmagere har haft muntre dage i ejendommen, der for år tilbage blandt andet var tilholdssted for hjemløse.

Villaen, der er er på 225 kvadratmeter og ligger på en 1468 kvadratmeter stor grund, er omgivet af nybyggede boliger på den gamle Jaka-grund med udsigt over Brabrand Sø og Årslev Engsø. Det er tilladt for den kommende ejer at etablere en 50 kvadratmeter stor tilbygning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce