Annonce
Aarhus

Voldsomme bilbrande spreder sig i Aarhus: Ni biler ramt i nyt område i nat

Mandag aften ramte bilbrandene Trige, hvor ni biler blev beskadiget. Foto: Henrik Lund
Under to døgn efter store bilbrande i Aarhus V og Tilst, rykkede politi og brandvæsen til Trige mandag aften, hvor ni biler blev skadet. Politi skal nu undersøge mulige sammenhænge.

AARHUS: Bilbrandene i Aarhus fortsætter.

Sent mandag aften måtte både politi, brandvæsen og hundepatruljer køre til Trige, hvor der var meldinger om nye og voldsomme brande.

Klokken 22.19 havde politiet modtaget en anmeldelse om, at flere biler stod i flammer på Trige Centervej, og inden arbejdet var færdigt, var mindst tre biler udbrændt totalt, mens seks andre fik brandskader.

Østjyllands Politi skal tirsdag have undersøgt branden for at fastslå, om den er påsat, og deres umiddelbare vurdering er, at den er påsat i ét køretøj, som så bredte sig til yderligere otte biler.

Branden i Trige kommer efter en lang række bilbrande i og omkring Aarhus. Senest lørdag aften og søndag nat, hvor politi og brandvæsen var ude for at få bugt med voldsomme bilbrande først på Sandkåsvej i Aarhus V og en time senere på Langkærvej i Tilst, hvor mindst fem biler udbrændte. Episoder, som man også formoder er påsatte.

Politiet skal nu undersøge, om de tre brande kan hænge sammen.

- Vi er i gang med efterforskningen nu. En del af den efterforskning er at finde ud af, om brandene hænger sammen, men lige nu er det for tidligt at sige noget om, siger kommunikationsmedarbejder ved Østjyllands Politi, Jakob Christiansen.

Hvorfor der har været så mange brande på det seneste er også svært at sige noget om i øjeblikket.

- Vi har ikke fanget nogle gerningsmænd fra de seneste sager, så motiv og så videre er svært at sige noget om lige nu, siger Jakob Christiansen.

Østjyllands Politi vil meget gerne høre fra vidner, som kan have set bilbranden i Trige. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Annonce
Foto: Henrik Lund
Foto: Henrik Lund
Foto: Henrik Lund
Foto: Henrik Lund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce