Annonce
Kultur

Voldsomt indtryk: Store heste i et vitrineskab

Berlinde De Bruyckere foran de tre heste i glasskabet. Foto: Kim Haugaard

Internationale kunstnere fra Belgien og Tyskland i Kunsthal Aarhus.

To kunstnere med internationalt format udstiller i Kunsthal Aarhus i den kommende tid.

Det mest spektakulære værk er skabt af belgieren Berlinde De Bruyckere. Det er to heste - eller rettere to en halv - der ligger i et stort glasskab, en slags vitrineskab. Det ser ret voldsomt ud.

- Min far var slagter, og nogle tror, jeg har inspirationen derfra. Men det var ikke sådan, jeg så det dengang. Det kan hænge lidt sammen med, at han også var jæger, og jeg fulgte ham, så jeg har fået et forhold til dyr, siger den 53-årige belgier, der arbejdede 15 år som lærer i Gent, inden hun blev kunstner på fuld tid.

Hun viser to andre, store værker, det ene af hestehuder, der er hængt op. Det andet af to store trærødder, der ved første blik ser ud til at være virkelige. Det er de ikke. De er lavet af voks.

Værket med de store, liggende heste hedder "No Life Lost II", og titlen hentyder til, at hestene ikke er dræbt for værkets skyld, men døde heste har lagt hud til. De manifesterer temaet den sårede og lidende krop. Hestene ligger tungt oven på hinanden med sammenbundne ben og sække over hovederne og leder tanken hen på tortur og mishandling, men også til ly og sikkerhed i det skrøbelige fængsel af glas. Det er et betagende syn.

Værket har senest været vist i New York.

Annonce

Udstillingen

Kunsthal Aarhus, J. M. Mørks Gade 13.

To udstillinger: Berlinde De Bruyckere (Belgien): "Embalmed" og Ulla von Brandenburg (Tyskland): "It Has a Golden Sun and an Elderly Grey Moon, Part I & II".

10. november 2017-25. februar 2018. Fernisering fredag 10. november kl. 17-19. Performances 10. november kl. 17-19 og 11. november kl. 12-17 og 17-19.

Gratis adgang.

Støttet af Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Store træer med rødder. De ser virkelige ud, men er lavet af voks. Foto: Kim Haugaard

Performance to dage

Ulla von Brandenburg er den anden kunstner. Hun er 43 år og tysker, men bor i Frankrig og har sin første soloudstilling i Danmark.

190 genstande på gulvet i kunsthallens nederste etage bliver brugt som en slags kulisse de første to dage, hvor fire franske dansere laver en video, som siden kan ses på udstillingen.

Genstandene er lavet af keramik, træ eller tekstiler og spredt ud over rummet. Der bliver også vist en film på en væg, der deler rummet. Den hedder "It Has a Golden Sun and an Elderly Grey Moon". Filmen viser en performance, der oprindelig er udført på en trappe på en scene i et teater i Frankrig og indgår også i den video, der bliver optaget de første dage.

Udstillingen er støttet af Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Dele af Ulla von Brandenburgs værk. Foto: Kim Haugaard
Kunstneren Ulla von Brandenburg parat til dans. Foto: Kim Haugaard
De franske performere. Foto: Kim Haugaard
De fire franskmænd har gang i deres performance. Foto: Kim Haugaard
Farvede tæpper fra Kvadrat i Ebeltoft er med i franskmændenes performance. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-Silkeborg udskudt med 10 minutter

Annonce