Annonce
Aarhus

Voldtægtssag: Politiet fandt den mistænkte på Facebook

En 20-årige vejlenser er tiltalt for at have voldtaget to kvinder med 12 dages mellemrum i henholdsvis Aarhus og Vejle. Sagen imod ham fortsætter ved Retten i Kolding fredag. Arkivfoto: Camilla Rytz

Den 20-årige vejlensiske mand, som er tiltalt for to voldtægter i Vejle og Aarhus, blev fundet ved hjælp af overvågning i nattelivet og målrettede søgninger på Facebook.

Annonce

Vejle/Kolding: Han nægter sig skyldig i begge voldtægter.

Den 20-årige vejlenser, som i øjeblikket sidder varetægtsfængslet og mistænkt for to voldtægter i henholdsvis Aarhus 7. juli og Vejle 19. juli, forklarede i retten i Kolding torsdag, at begge episoder var sket med ofrenes billigelse.

Om den sommeraften i Aarhus, hvor han angiveligt voldtog en 52-årig kvinde, forklarede han, at han og hans venner havde været i byen i Aarhus og skulle tage toget hjem til Vejle.

Mens de ventede på toget, kom han i tanke om, at han ville ryge en smøg, og derfor gik han op fra perronen og ud foran banegården. Ved McDonald's så han en kvinde, som han tog kontakt til. Hun havde lyst til noget at drikke, fortalte hun, og han lovede at give en drink, hvis hun ville give ham et blowjob først, lød hans forklaring,

Men efter at blowjobbet var udført i en gyde ved Rosenkrantzgade, stak han af.

- Jeg løb, fordi jeg tænkte, at jeg stadig kunne nå mit tog, forklarede han videre i retten.

Han fastholdt, at han ikke havde været voldelig eller voldtaget kvinden, men kunne ikke forklare, hvordan der så var havnet DNA fra ham i både kvindens skede og endetarm, eller hvorfor hun havde slået sig i baghovedet.

Sådan lyder tiltalen mod den 20-årige vejlenser


  • Forhold 1: Voldtægt og andet seksuelt forhold end samleje af særlig farlig karakter, samt grov vold den 19. juli 2018 mellem klokken 04 og 06.30 på en adresse i Staldgaardsgade i Vejle.
  • Forhold 2: Trusler ved i forbindelse med forhold 1 at have udtalt flere gange: "Hvis du rører dig eller skriger, slår jeg dig ihjel" eller lignende.
  • Forhold 3: Voldtægt og andet seksuelt forhold end samleje den 7. juli 2018 klokken cirka 6.00 i en baggård i Rosenkrantsgade i Aarhus.
  • Forhold 4: Trusler ved i forlængelse af forhold 3 at have udtalt: "Hvis du går til politiet, så slår jeg dig ihjel" eller lignende.
Annonce

Fik ikke sine byttepenge

Om episoden i Staldgaardsgade i Vejle bare 12 dage efter, forklarede den 20-årige vejlenser, at han havde været i byen med sine venner på Temabar.

Uden at fortælle dem noget forlod han stedet, fordi han havde hørt om et bordel i Staldgaardsgade, som han gerne ville besøge.

Han var kommet ind til den 43-årige prostituerede, og de var blevet enige om en pris på 500 kroner for et samleje. Efter akten havde han givet den prostituerede 1000 kroner, men inden han nåede at få sine byttepenge, skubbede hun ham ud ad døren.

Derfor trængte han ind igen og prøvede at få fat i sine penge, forklarede han i retten. Kvinden bed ham så hårdt i fingeren, at han blev tvunget i knæ og begyndte at bløde kraftigt. Det lykkedes ham at komme ovenpå hende og sidde, og han maste hendes ansigt ned i gulvet, for at hun skulle stoppe med at bide ham.

Til sidst fik han fat i sin pengeseddel og gik hjem til sin kammerat, hvor han lagde sig til at sove. Næste dag lånte han noget tøj af vennen og smed det tøj, han havde haft på aftenen forinden, ud i en container. Det var nemlig fyldt med blod.

- Jeg var bange for, at min papfar skulle blive sur, hvis han så det blodige tøj, forklarede vejlenseren.

Annonce

Matchende håndaftryk

De to kvinder, som med 12 dages mellemrum stiftede bekendtskab med ham, er dog langt fra enige i hans udlægning af hændelserne.

Overfaldet og voldtægten af den prostituerede i Staldsgaardsgade skulle vise sig at lede politiet til en opklaring af sagen fra Aarhus også.

Under senioranklager Iben Degnbols forelæggelse af sagen fortalte hun, at politiet, ud fra offerets beskrivelse af voldtægtsmanden i Vejle, begyndte at undersøge videoovervågning fra Vejles natteliv fra den pågældende aften.

På nogle af billederne fandt man en person med rette signalement: sort mand, omkring 25 år, cirka 180 centimeter høj, iført jeans og en sort polotrøje med rødt mærke.

På overvågningsbilleder så politiet, at personen bevægede sig i retningen af en boligblok i Vestbyen. Og ved at søge på mænd med afrikansk-klingende navne i den aldersgruppe, som boede i dette område, fandt politiet til sidst frem til en person på Facebook, som var den samme person, der var set på overvågningsbillederne.

Han blev anholdt 31. juli, og samme dag kunne man konkludere, at hans håndaftryk var det samme som det blodige håndaftryk, der var blevet fundet på gulvet i lejligheden i Staldgaardsgade.

Da Østjyllands Politi få dage senere i offentligheden udsendte en efterlysning med et billede af den formodede gerningsmand bag voldtægten i Aarhus, fik de hurtigt besked fra deres kolleger i Vejle om, at den mand, de ledte efter, allerede var anholdt.

Annonce

Sagen fortsætter fredag

Den 43-årige colombianske kvinde gav også sin forklaring i sagen torsdag.

Fredag skal den 52-årige kvinde, som blev voldtaget i Aarhus, afgive forklaring. Her falder der muligvis også dom i sagen, vurderer anklageren.

Ellers er der berammet endnu en retsdag 28. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce