Annonce
Aarhus

Voldtog 12-årig: Nu skal ung mand i fængsel

En 18-årig mand er ved Retten i Aarhus idømt to et halvt års fængsel for voldtægt af en pige på 12 år. Han nægter sig skyldig.Foto: Axel Schütt
18-årig mand idømt to et halvt års fængsel for voldtægt af 12-årig pige. Han nægter sig skyldig.

AARHUS: En 18-årig mand blev onsdag ved Retten i Aarhus idømt to et halvt års fængsel for voldtægt af en pige på blot 12 år.

Den 12-årige var en decemberdag sidste år sammen med en lidt ældre veninde taget til Aarhus uden, at deres forældre vidste noget om det.

Her mødte de en flok teenagedrenge. De tog pigerne med til en boligblok.

Her fulgte pigerne frivilligt med drengene ned i en kælder.

Her voldtog den dengang 17 år gamle mand så den 12-årige pige.

I retten blev han ud over voldtægt dømt for at have tiltvunget sig anden seksuel omgang end samleje. Og for at udnytte sin fysiske og psykiske overlegenhed til at tiltvinge sig sex med en person under 15 år.

- Det er et groft overgreb mod en kun 12-årig pige, som er meget fysisk underlegen i forhold til en 17-årig dreng. Så jeg er tilfreds med, at retten fulgte min påstand om, at den tiltalte skulle idømmes en længere fængselsstraf for voldtægt, siger anklagerfuldmægtig Rasmus Thisted.

Det var ud fra pigernes forklaring, at politiet kunne identificere gerningsmanden, som bor i Aarhus.

Manden nægtede sig skyldig. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke. Manden skal tilbringe tiden frem til afsoningen i varetægtsfængsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce