Annonce
Aarhus

Voldtog 12-årig: Nu skal ung mand i fængsel

En 18-årig mand er ved Retten i Aarhus idømt to et halvt års fængsel for voldtægt af en pige på 12 år. Han nægter sig skyldig.Foto: Axel Schütt
18-årig mand idømt to et halvt års fængsel for voldtægt af 12-årig pige. Han nægter sig skyldig.

AARHUS: En 18-årig mand blev onsdag ved Retten i Aarhus idømt to et halvt års fængsel for voldtægt af en pige på blot 12 år.

Den 12-årige var en decemberdag sidste år sammen med en lidt ældre veninde taget til Aarhus uden, at deres forældre vidste noget om det.

Her mødte de en flok teenagedrenge. De tog pigerne med til en boligblok.

Her fulgte pigerne frivilligt med drengene ned i en kælder.

Her voldtog den dengang 17 år gamle mand så den 12-årige pige.

I retten blev han ud over voldtægt dømt for at have tiltvunget sig anden seksuel omgang end samleje. Og for at udnytte sin fysiske og psykiske overlegenhed til at tiltvinge sig sex med en person under 15 år.

- Det er et groft overgreb mod en kun 12-årig pige, som er meget fysisk underlegen i forhold til en 17-årig dreng. Så jeg er tilfreds med, at retten fulgte min påstand om, at den tiltalte skulle idømmes en længere fængselsstraf for voldtægt, siger anklagerfuldmægtig Rasmus Thisted.

Det var ud fra pigernes forklaring, at politiet kunne identificere gerningsmanden, som bor i Aarhus.

Manden nægtede sig skyldig. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke. Manden skal tilbringe tiden frem til afsoningen i varetægtsfængsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce