x
Annonce
Biler

Volkswagen skærer taget af sin populære lille SUV

Decideret elegant kan man næppe beskylde den nye Volkswagen T-Roc Cabriolet for at være, men til gengæld er det markedets eneste SUV-cabriolet. Foto: VW
T-Roc Cabriolet lander til foråret 2020 og er noget så sjældent som en SUV med kaleche.

Udvalget af klassiske cabrioleter er gået støt ned de seneste år, hvor det efterhånden stort set kun er premium-mærker, der kan se en idé i at fremstille åbne biler.

Nu melder Volkswagen sig dog ind igen og lancerer en afløser til Golf Cabriolet, som bliver noget mere usædvanlig. Man har nemlig skåret taget af den nye T-Roc og fjernet bagdørene, og dermed opstår T-Roc Cabriolet, der kan bryste sig af at være helt sin egen, bogstaveligt talt.

Der er nemlig ikke andre SUV-cabrioleter.

For år tilbage var Nissan først med en Murano cabriolet, mens Range Rover for godt tre år siden forsøgte sig med en Evoque uden tag. Ingen af bilerne er dog blevet særligt succesfulde. De var begge særdeles kostbare, men måske kan der være kunder til en T-Roc Cabriolet, som under alle omstændigheder vil være mere overkommelig i indkøb.

Annonce
Taget kan køres ned på sekunder ved en hastighed på op til 30 km/t. Foto: VW

Køreoplevelse

I en åben bil handler det mere om køreoplevelsen end om motorkraft, så udvalget af motorer begrænser sig til to varianter, der kører på benzin, og som yder henholdsvis 115 og 150 hk. Der er en manuel sekstrins gearkasse som standard, mens syvtrins automatgear med dobbelt kobling kan tilvælges.

Den nye T-Roc kombinerer en høj kørestilling med en unik køreoplevelse, siger Volkswagen, der også beskriver, at taget kan køre op på ni sekunder og kan betjenes ved hastigheder op til 30 kilometer i timen. Der er endnu ingen prisindikation på den nye cabriolet, men et forsigtigt gæt kunne være en startpris på godt 300.000 kroner.

Den åbne T-Roc produceres på Volkswagens fabrik i Osnabrück, der har en lang tradition for at producere cabrioleter, blandt andet cabrioletvarianterne af Boblen og af Golf. Volkswagen Golf Cabriolet blev indstillet for tre år siden, mens det også er slut med den åbne Beetle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: Myndighederne udsender første tal for raskmeldte i Danmark

Annonce