Annonce
forside

Vonsild til Biennalen for Kunsthåndværk & Design

Her ses et eksempel på de vævede tekstiler, som Helene Vonsild udstiller med. Pressebillede

Kunst: Den århusianske kunsthåndværker, textildesigner og væver Helene Vonsild deltager i den prestigefyldte »Biennalen for Kunsthåndværk & Design 2015« i Carlsberg Byen i København 1.-29. august.

Kunst: Den århusianske kunsthåndværker, textildesigner og væver Helene Vonsild deltager i den prestigefyldte »Biennalen for Kunsthåndværk & Design 2015« i Carlsberg Byen i København 1.-29. august.

Hvert andet år siden 1995 har Biennalen sat fokus på det bedste af det nyeste inden for dansk kunsthåndværk og design ved at vise værker af Danmarks mest funklende talenter, nye som etablerede, inden for feltet. Udstillingen er i dag en af de vigtigste begivenheder for kunsthåndværk og design i Danmark og en stærk international markering af dansk formgivning.

Helene Vonsilds projekt »De fire temperamenter« er antaget som en ud af 28 blandt 139 indsendte projekter. Hun deltager med sit håndvævede værk, der fortolker de fire temperamenter i individuelle textile udtryk.

Annonce

Faktisk er det tredje gang, at Helene Vonsild får antaget værker til den prestigefyldte Biennale, men det er første gang hun deltager med et håndvævet projekt.

»Textilet og designet skal kunne udtrykke stofligt, sanseligt og præcist i stilhed, men også rumme at design, krop og bevægelse smelter sammen. Stofligheden skal forstærke bevægelsen og temperamentets karakteristika. Samtidig skal bevægelsen underbygge stoflighedens udtryk - og synliggøre stoffets karakte,r« fortæller Helene Vonsild om den udfordring kun gav sig selv, da hun besluttedes sig for at skabe de fire kropsbårne temperamenter.

Helene Vonsild udfordrede sig selv yderligere og opsatte et reglesæt: De vævede tekstiler skulle hver især udføres i et rektangel i en proportion der forholder sig til mennesket, farverne skulle være sorte og hvide, materialevalget skulle være forskelligt og ikke mindst skulle grundmønstret være det samme.

»Dét er dér det sker! Når de sorte og hvide tråde krydses! Et lille mikroskopisk mønster, hvor mønstret alene er kommunikerende. Kolerisk, sangvisk, melankolsk, flegmatisk. Lige dér - når temperamenterne udtrykkes alene ved at sorte og hvide tråde krydses - så opstår magien! I nuet afsøger jeg - garn er én ting inden det bliver vævet - og noget ganske andet når det er »slået sammen« i et mønster, i en textur som jeg har styret og bestemt,« forklarer Helene Vonsild.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce