Annonce
Erhverv

Vrøvl med teknikken sætter udlevering af ny tv-boks på hold

Stofa lancerede en ny tv-boks i starten af november sidste år, men udleveringen af boksen, som man lejer for en månedlig afgift, er sat på standby af tekniske årsager. Foto: Thomas Baden Sørensen
Stofa skal have rettet fejl, inden tv-boks, der blev lanceret i november, udleveres til nye kunder. Mange landet over har klaget deres nød på Facebook.

Horsens: En ny tv-boks volder så store tekniske problemer for tv-udbyderen Stofa, at udleveringen af boksene er sat på standby i hele landet.

På Facebook har en del kunder siden nytår udtrykt deres frustrationer og vrede over sort skærm og frysninger i billedet. Nu tager Stofa konsekvensen:

- Vi er ikke stoppet med at sælge boksen, men vi har besluttet at vente med leveringen, siger Sune Nabe Frederiksen, adm. direktør i Stofa.

Han er med egne ord ikke eksperten udi det tekniske, men der er nogle funktionaliteter, som ikke fungerer for en lille del af dem, der har investeret i boksen, forklarer han.

Annonce

Vi har følt, at den var gennemtestet. Vi mener virkelig, vi har været grundige. Så når sådan noget sker, må vi tage tyren ved hornene.

Suna Nabe Frederiksen, adm. direktør, Stofa

Ordentligt for alle

Den nye boks, der blandt andet giver mulighed for at optage programmer, gå i arkivet syv dage tilbage og tilgå sine apps, kom på markedet primo november sidste år.

- 7000 har til dato bestilt den, og vi er på faktor tre i forhold til forventningerne. Det er vi meget glade for. Cirka 95 procent af dem har en supergod oplevelse, men når der er en teknisk udfordring, bliver det for mange kunder, der har problemer. Det står vi ved. Det skal være ordentligt for alle, siger Sune Nabe Frederiksen.

Han vil gerne undgå forvirring blandt kunder og medarbejdere. Derfor det landsdækkende stop for udlevering. Direktørens bedste bud er, at vi skal hen i marts, før opdateringerne er på plads. Først da leveres bokse igen.

- Har I været for tidligt ude med boksen?

- Vi har følt, at den var gennemtestet. Vi mener virkelig, vi har været grundige. Så når sådan noget sker, må vi tage tyren ved hornene. Jeg vil gerne fortælle om det her, men vi vil også gerne ha' frem, at det ikke er skidt for alle, siger Sune Nabe Frederiksen.

Direktøren for Stofa siger, at der lige nu ikke rigtig er noget at gøre for dem, der står med problemerne.

Enkelte har klaget i butikken

Horsens Fællesantenne-Forening deler adresse med Stofa-butikken på Lichtenbergsgade, og forretningsfører Preben Knoth bekræfter, at der ikke udleveres bokse for tiden. Det er en central beslutning, og den retter butikken sig efter, lyder det.

- Efter jul har der været nogle stykker forbi butikken, fordi der har været problemer, men det er relativt få. Vi kan teste boksene af i butikken, men hvis der er en fejl, når folk kommer herned, er den der også, når de kommer hjem. Vi henviser dem til Stofa, siger Preben Knoth.

- Boksen er et rigtig godt produkt til en attraktiv pris, så det kan næsten kun gå for langsomt med at få fejlene rettet. Hellere i dag end i morgen, siger forretningsføreren.

Den lokale antenneforening er i forhold til programpakker koblet op på Stofas kanalvalg. I januar var TV 2 Sport X gratis prøvekanal, men den kræver nu et tilkøb at få adgang til.

Preben Knoth siger, at man godt kan købe kanaladgang nu og se med på web-tv - og gå syv dage tilbage. Blot kan man ikke optage programmer, så længe man ikke har boksen.

Tv-boksen er udlejningsprodukt, som man betaler 30 kroner om måneden for.

Stofa har en særlig forbindelse til Horsens, da koncernen har rødder i byen helt tilbage til 1959.

Hovedkvarteret lå i Horsens frem til 2016 og er nu i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce