Annonce
Østjylland

Vred bilist: - Derfor fulgte jeg efter familiefar

Bilisten fortæller selv, at han blev sur, fordi familiefaren kørte for langsomt. Arkivfoto

Efter vi bragte en artikel om et tilfælde af vejvrede foran en gruppe konfirmationsgæster, har bilisten fra historien henvendt sig, for at fortælle sin version af sagen.

ØSTJYLLAND: Da der i fredags skulle være konfirmationsfest i det nordøstlige Randers, blev konfirmandens 45-årige far ifølge ham verbalt overfaldet af en truende bilist, der havde set sig sur på ham kort forinden. Episoden skete foran en større gruppe af chokerede festgæster.

Historien om den vrede bilist har fået mange reaktioner. Ikke mindst fra den omtalte bilist, der, efter at have læst artiklen, selv kontaktede Amtsavisen.

Og han har en helt anden opfattelse af, hvordan episoden udspillede sig.

Ifølge ham starter historien ganske rigtigt for enden af Østergade, hvor han holder i sin Audi bagved konfirmandens far, og vil svinge til venstre ligesom ham.

- Han holder der, helt stille, og jeg tænker, at han nok sidder og skriver på sin telefon eller sådan noget. Så får han lige et dyt. Vi kan sagtens køre ud. Men han bliver bare holdende. Så derfor prøver jeg at liste ligeså stille udenom, fortæller bilisten.

Den 45-årige kører ifølge den bagvedkørende i det samme ud foran og hamrer bremsen i, angiveligt for at provokere.

- Jeg tænker bare, at han nok ikke lige havde set mig, men oppe i rundkørslen lige efter, bliver han igen bare holdende. Så jeg dytter selvfølgelig af ham igen.

Annonce

Stille og roligt

Da de begge er kommet ud af rundkørslen, blokerer bilen foran igen bremserne, så de is, manden i Audien lige havde hentet, vælter rundt i bilen.

- Der blev jeg godt nok lidt irriteret, så jeg drejer med ned ad den villavej, han efterfølgende kørte ind på, for at sige til ham, at det var en mærkelig opførsel.

De stiger begge ud af bilen, og bilisten henvender sig til den 45-årige far, og spørger, om ikke det er noget mærkeligt noget at forsøge at ødelægge begge bilerne.

- Da hans kone så kommer ud, tænker jeg bare, at det egentlig også er lige meget, så jeg vender mig for at gå. Men så tager han sine nøgler, og prikker ind i siden på mig, og beder mig forlade hans grund og hvad ved jeg.

Det hele foregår ifølge bilisten stille og roligt, for han har det meget dårligt. Et par dage senere bliver han indlagt med nyresvigt, hvilket ifølge ham også er forklaringen på de små pupiller, faren beskrev.

- Inden jeg kører derfra, kommer han så hen og forsøger at ødelægge mit sidespejl ved at mase det.

Han fortæller, at du sagde, du ville smadre ham. Passer det?

- Altså, jeg sagde til ham, at han ville ende med at få nogle på hovedet, hvis han kørte rundt og provokerede folk på den måde. Men det var ikke en trussel.

Han fortæller desuden, at flere af hans venner har modtaget et billede, som den 45-årige tog af bilisten under episoden, med en efterspørgsel på, om nogen vidste, hvem han var.

Han er endnu ikke blevet kontaktet af politiet, som dog igen fredag bekræfter overfor avisen, at der foreligger en anmeldelse.

Både den 45-årige far og bilistens navn er kendt af redaktionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce