Annonce
Aarhus

Vrede i idrætsforening i Aarhus: - Forslag fra regeringen er en hån mod de frivillige

Formand Niels Lyhne fra Stavtrup Idrætsforening har ingen forståelse for, at regeringen vil fratage idrætsklubber muligheden for at drive kiosker. Frivillige fra idrætsforeningen i det sydvestlige Aarhus står for salget af slik og sodavand i kiosken "SIF'en" i Stavtrup Hallen. Foto: Kim Haugaard

Forslag fra regeringen vil tvinge Stavtrup Idrætsforening til at bortforpagte kiosken og samlingsstedet "SIF'en". Formand savner logik og respekt for de frivilliges mangeårige indsats for at holde salget af sodavand og slik i gang.

AARHUS: Formand Niels Lyhne fra Stavtrup Idrætsforening er mildest talt skuffet.

Niels Lyhne mangler fuldstændig forståelse for et forslag, der kan fravriste idrætsforeningen driften af kiosken SIF'en i Stavtrup Hallen samt et mindre salg af blandt andet sodavand i fodboldafdelingens klubhus.

Regeringen arbejder med forslaget, der ifølge formanden er blottet for respekt for det frivillige arbejde i idrætslivet.

- Hvor er regeringens respekt for de frivilliges indsats? Set i forhold til de mange mindre foreninger er det håbløs ideologibaseret politik af værste skuffe og totalt verdensfjernt i forhold til de småpenge, der kan være tale om. Det er også en hån mod det store og uundværlige arbejde der gøres i mange mindre klubber for at tjene penge til især ungdomsarbejde, blandt andet fordi offentlig støtte til lokal idræt er udhulet, forklarer Niels Lyhne.

Annonce

Set i forhold til de mange mindre foreninger er det håbløs ideologibaseret politik af værste skuffe og totalt verdensfjernt i forhold til de småpenge, der kan være tale om.

Niels Lyhne, Stavtrup Idrætsforening

En gåde

Regeringen vil tvinge offentligt støttede foreninger til at bortforpagte cafe- og restaurationsvirksomhed.

Det skal bremse ulige konkurrence mellem de kommunalt støttede foreninger og det private erhvervsliv.

I øjeblikket er regeringens forslag under forberedelse i en arbejdsgruppe nedsat på baggrund af en aftale mellem en række partier i Folketinget. Forslaget skal senere behandles af forligskredsen, som omfatter regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og De Radikale.

En vedtagelse af forslaget vil ramme Stavtrup Idrætsforening. Frivillige fra foreningen driver to salgssteder, der hvert år genererer små overskud til gavn for idrætsaktiviteterne.

Den store kiosk er kendt som SIF'en. Den er placeret i forbindelse med hallen ved Højvangskolen, og et særligt udvalg står for driften. SIF'en er møbleret med borde og stole med plads til ca. 50-60 personer.

- Ved hjælp af SIF'en tjenes der en begrænset sum til ungdomsarbejde. Det er mig en gåde, at regeringen vil bremse sådan et initiativ. Det er sandsynligvis slet ikke muligt at finde en forpagter til salget. Omsætningen er simpelthen for lille, understreger Niels Lyhne.

Gak i låget

For medlemmerne af Stavtrup Idrætsforening er ikke mindst SIF'en i den lokale hal er samlingssted.

- Kiosken er omdrejningspunkt for masser af frivillighed og medvirker til at skabe samhørighed. Det er fuldstændig gak i låget at ødelægge det aktiv og den atmosfære i en idrætsforening, forklarer Niels Lyhne.

Stavtrup Idrætsforening arbejder for at etablere en multihal.

I en ny multihal har foreningens ledelse planer om at gøre øge indtjeningen fra kiosksalget.

- Til den tid kan salget få en volume, så en bortforpagtning rent faktisk er en mulighed og kan komme i spil, vurderer formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Cykler fra Swapfiets indtager byen

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

112

Kvinde slap heldigt fra at blive kørt ned i busskur ved Banegården: Bilisten var påvirket af narko

Annonce