Annonce
Sport

VSK bøvler: Skaber hav af chancer uden at score

Marcus Sloth er oprindeligt defensivt midtbanespiller. Men i 2. Division er han blevet rykket længere frem på banen. Han har endnu ikke scoret i denne sæson. Arkivfoto: Ole Nielsen.
VSK har kun scoret fem mål i de første fem kampe i sæsonen.

FODBOLD: Hvis man skulle se på lørdagens 2. Divisionskamp mellem VSK Aarhus og Holbæk B&I med populistiske briller, ville det være oplagt at kalde opgøret for "Vilde VSK mod Håbløse Holbæk".

VSK havde inden kampen ikke tabt i sæsonen, Holbæk havde ikke vundet. Begge udsagn blev ødelagt samtidig.

Holbæk vandt 1-0, i øvrigt på et ret flot mål af højre backen Mads Bobjerg Larsen, som sendte kuglen ind via stolpen i det lange hjørne. Men på det tidspunkt burde der slet ikke have været noget at spille om.

VSK vadede i voldsomme chancer. Bare i første halvleg havde Malthe Karsberg brændt to helt frie chancer, den omskolede angriber Marcus Sloth havde en fri skudmulighed midt i feltet, og Sebastian Spornberger havde et skud, som han burde have placeret langt yderligere end han gjorde.

En 2-0-føring til hjemmeholdet ved halvtid havde på ingen måder været misvisende. Og det har i virkeligheden været problemet for VSK. I sidste weekend mod Aarhus Fremad burde holdet have scoret flere mål end det ene, der gik ind, og i sæsonens fem første kampe har holdet blot scoret fem mål, selvom der har været mange chancer.

- Det er åbenlyst for os alle, at selv om den hopper og danser på stregen derinde, så formår vi næsten at sparke bolden den anden vej i dag. Det er ganske voldsomt. På den korte bane kan vi se på, at der mangler relationer og skarphed. Men på længere bane må vi også nævne, at det handler om kvalitet i afslutningerne. Jeg synes, vi har ganske fine afsluttere i vores trup, men lige nu finder vi ikke det nødvendige.

- Vi har ikke en, der bare lige har målnæsen, men vi plejer nu alligevel godt at kunne score mål. Men der skal rigtig meget til i øjeblikket, og der skal rigtig mange chancer til, før den ender i kassen. Det er superærgerligt, for det skulle være blevet til tre point i dag, og det er frustrerende, siger VSK-manager Jens Gjesing.

Mere træning

Manageren kalder det også for "en typisk kamp for os". I starten af seneste sæson var der i flere af kampene lignende problemer. For eksempel en kamp mod Sydvest, hvor kampbilledet nærmest var identisk med lørdagens kamp.

Men holdet rejste sig sidste år i løbet af efteråret og kom stille og roligt bedre og bedre med.

- Det gælder for os om at blive ved med at tro på det. Man kan sige, at vores fem mål indtil videre i sæsonen er alt for lidt, og det er det jo, fordi vi producerer utroligt mange chancer. Men vi har trods alt scoret i de fire første kampe.

2. Division

VSK Aarhus - Holbæk B&I 0-1 (0-0)

  • 0-1 Mads Bobjerg Larsen (55.)
  • VSK Aarhus (4-2-3-1): Rasmus From - Jakob Hansen Niklassen, Anders Kjeldgaard, Morten Dyrskjøt Andersen, Rasmus Borup (Magnus Clemmensen 70.) - Jonas Spornberger, Arfan Habibi (Thais Damgaard 60.) - Mathies Skjellerup (Jonas Graversen 70.), Rasmus Fink (Anders Fæster 56.), Malthe Karsberg (Oscar Scott Carl 60.) - Marcus Sloth
  • Holbæk B&I (4-1-4-1): Frederik Hansen - Mads Bobjerg Larsen (Magnus Kjerstad Sørensen 66.), Triston Hall, Gustav Gjøg, Christian Olsen - Ferdinand Bangsgaard -Victor Sørensen, Jeppe Illum (Tarik Mourhrib 66.), Nikolaj Brandt Frandsen (Raul Manuel Fernandes da Silva 89.), Mikkel Jensen - Malte Sjørslev (Jonas Bengtsson 80.).
  • Advarsler: Anders Kjeldgaard (VSK), Nikolaj Brandt Frandsen (Holbæk)

- Det handler også om at have mod og bevare troen på, at vi for alvor får hul på det, og når vi gør det, bliver det for alvor nogle sjove kampe for os. Lige nu handler det om at få ro på, når vi træner i forhold til at sparke tingene ind og være meget koncentrerede i de sessioner af træningen, hvor afslutningsdelen er på spil, siger Jens Gjesing.

Så i skal træne afslutninger i næste uge?

- Også i næste uge ja.

VSK Aarhus' målsætning er en plads i top seks i denne sæson, hvilket vil betyde, at de i næste sæson er en del af landets tredjebedste række. Aktuelt ligger klubben fra Vejlby nummer 4 i 2. Divisions pulje 2.

Forsiden netop nu
Aarhus

45-årig mand anholdt efter at have generet helikopter med en laserpen flere gange ved Aarhus Universitetshospital

Aarhus

Lokal hjælpepakke fra Salling og kommunen: Stort millionbeløb på vej til sport og fritid