Annonce
Sport

VSK bankede duksen og Fremad slog til ved Lillebælt langt inde i overtiden

Marcus Sloth Jørgensen kom på måltavlen for VSK Aarhus, der hjemme slog topholdet B93. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Både VSK Aarhus og Aarhus Fremad holder sig til i topstriden i 2. Division efter lørdagens sejre, og overvintrer på henholdsvis en femte -og fjerdeplads. Brabrand fik ødelagt lille sejrsstime med nederlag til Holbæk.

FODBOLD: Sidste spillerunde inden vinterpausen, sidste 90 minutter med kliken i dette herrens år, sidste mulighed at reparere på tingene og lukke huller i tabellen.

Og set i det hellige lys var en lørdag eftermiddag en ganske gedigen, udbytterig omgang for de århusianske klubber i 2. Division. I hvert fald for to af dem.

VSK Aarhus var det eneste blad i trekøveret, der spillede på eget græs, og med en fornem sejr på 3-1 over rækkens duks, B93, lagde de faktisk også klatten til rete for bysbørnene Aarhus Fremad, der i den grad godt kunne bruge en hjælpende hånd i betræbelserne på at komme lidt tættere på netop københavnerne.

Og de sagde ja tak, Fremad, slog Middelfart 4-3, men det holdt hårdt, sejrsmålet sat ind langt inde i overtiden.

Brabrand, der inden runden lå på en niendeplads, og havde vundet holdets to seneste kampe, var eneste århusianske islæt, der ikke fik trukket point med ind i julepausen: De tabte 1-3 ude mod Holbæk.

Tilbage til Aarhus:

Jens Gjesings mandskab fra VSK Aarhus var lynhurtigt ude af starthullerne mod B93, der ellers mødte op med status som ubesejret i deres seneste fire turneringskampe samt et friskt avancement til 1/8-finalerne i pokalturneringen, og århusianerne kom i front allerede i det 10. miut ved Jeppe Mogensen.

Den fine åbner blev fulgt op et kvarter senere, da Marcus Sloth Jørgsensen fordoblede føringen i regnvejret. Jeppe Erenbjerg reducerede inden pausen, men det var hjemmeholdet, der var skarpest og mest i julehumør, men dog "ventede" til et kvarter før slutfløjtet med af skrue låget på de syltede asier med Anders Gerding Kjeldgaards scoring til 3-1.

Sejrsmål i overtiden

Tre lune point til efterårets måske største overraskelse i 2. Divisions gruppe 1, et lille hop op på femtepladsen i rækken, fortsat blot ét enkelt point efter Aarhus Fremad, der ellers var meget tæt på at skvatte i mudderet i det nordvestfynske.

Fremad-spillerne var oppe med 3-1, da der manglede et lille kvarter, men på to scoringer indenfor to minutter bragte hjemmeholdet balance i regnskabet. 3-3, det lignede endnu et bittert pointtab for århusianerne, men Esben Lauridsen ville det anderledes og fandt vej til netmaskerne i dommerens fjerde tillægsminut.

Der er da en mand, der kender sin besøgelsestid.

To scoringer af Lucas From og en enkelt af Christian Nissen i første halvleg havde bragt Fremad frem til en pauseføring på 3-1, men der gik altså gummiben i foretagendet indtil Esben Lauridsen leverede sit matchvindermål. En verden til forskel at gå på pause med.

4-3 til Aarhus Fremad, der dermed bliver hængende på fjerdepladsen, nu med fire point op til Frem på førstepladsen. Valby-mandskabet vandt 5-3 over SfB Oure. Det skal med i ligningen, at Fremad er to point efter Jammmerbugt på tredjepladsen. Nordjyderne har spillet tre kampe mindre på grund af de aktuelle restriktioner på de kanter.

Noget mere tungt ser det ud for Brabrand, der ellers kom foran i Holbæk, målscorer Casper Lykke, men ikke kune holde stand og tabte 1-3. De bliver dog hængende på niendepladsen, men er nu også kun tre point fra nedrykningsstregen.

Der er altså rigeligt at tænke over i de respektive århusianske lejre henover vinteren.

Forsiden netop nu
Aarhus

Smitte i Aarhus: Coronaen har haft godt fat i Aarhus V og to sydlige områder af kommunen

Aarhus

Stort fald i antallet af nye coronasmittede i Aarhus: Men den gode nyhed har desværre en nedslående bagside

Aarhus

TV2 sagde blankt nej til The Julekalender: - Hun syntes, det var noget jysk bondelort

Aarhus

Aarhus-skole sender 14 klasser hjem: Ramt af stort corona-smitteudbrud