Annonce
Sport

VSK overmatchet på Fyn

Der var niveauer til forskel, da VSK Aarhus mandag tabte 1-4 ude mod Middelfart. Fynboerne havde lige et ekstra gear eller to, mente VSK-træner Poul Lyse.

FODBOLD: Efter syv kampe uden nederlag mødte VSK Aarhus mandag overmagten, da århusianerne tabte 1-4 på udebane mod formstærke Middelfart. Fra pausestillingen 1-1 sad fynboerne fuldstændig på opgøret i anden halvleg og fik med tre scoringer på ti minutter lukket kampen.

Århusianernes cheftræner Poul Lyse var fint tilfreds med de første 45 minutter, men måtte derfra og til slut også bare erkende, at man var blevet overmatchet.

- Efter pausen skruede de op for tempoet, satte trumf på og viste, hvor godt et hold, de er. Med to hurtige scoringer fik de afgjort det, og så havde vi ikke rigtig mere at skyde med rent energi- og overskudsmæssigt, sagde Poul Lyse.

Nederlaget var det første til århusianerne i forårets nedrykningsspil og understregede, at VSK fortsat er et skridt eller to efter topholdene i puljen.

- Vi fik set, at træerne ikke vokser ind i himmelen, og at det kræver en masse hårdt arbejde, før vi kan bide skeer med et hold som Middelfart, der bare må siges at være lige p.t., fortalte Lyse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce