Annonce
Aarhus

VUC Aarhus har Danmarks bedste HF-karakterer

VUC er flyttet i nye lokaler på Dalgas Avenue i den tidligere Ingeniørhøjskole

HF-eleverne på VUC Aarhus har Danmarks bedste karakterer med et gennemsnit på 7,2 over de seneste tre år.

Annonce

VUC i Aarhus scorer to danmarksmesterskaber med landets højeste HF-karakterer.

Undervisningsministeriet har netop offentliggjort eksamenskaraktererne på de gymnasiale uddannelsesinstitutioner for perioden 2013-2015. Ministeriet måler også på karakterforbedringer set i forhold til elevernes sociale baggrund. På begge områder ligger VUC Aarhus på en førsteplads for alle landets HF-uddannelser.

Med et karaktergennemsnit på 7,2 set over de seneste tre år ligger kursisterne på det 2-årige HF på VUC Aarhus nummer ét i landet - og et godt stykke over landsgennemsnittet på 6,1.

Hvis man samtidig ser på elevernes sociale baggrunde, burde eleverne på VUC Aarhus kun have fået 6,7 i gennemsnit, men har altså karakterforbedret sig med 0,5 point, hvilket også er det højeste i landet.

Ayda Sadeg og Katrine Wehrs dimitterede i sommeren 2015 og er med karaktergennemsnit på over 10 to af de elever, der har været med til at trække karaktererne op, og de har nogle bud på, hvorfor eleverne på VUC Aarhus får så høje karakterer.

»Jeg tror faktisk, at en del af svaret skal findes i, at eleverne på skolen er modne og har prøvet en masse forskellige ting, inden de gik i gang med studiet. Det smitter af på undervisningen, hvor der er plads til forskellighed og gode rammer for at håndtere sit studium på personlig vis,« siger Kathrine Wehrs.

Ayda Sadeg roser lærerne.

»Lærerne på skolen er rigtig gode til at håndtere forskelligheden. Der er højt til loftet og plads til »dumme spørgsmål«, hvilket er vigtigt for de mange, som har været ude af skolesystemet nogle år og lige skal ind på sporet igen. Ikke mindst synes jeg, at lærerne er gode til at lære fra sig og motivere os elever til at lægge en indsats i skolearbejdet,« siger Ayda Sadeg.

?Hvert år offentliggør Undervisningsministeriet tal for gennemsnitskarakter og karakterforbedring (såkaldt »socioøkonomiske reference«) for alle landets gymnasiale eksamensresultater. Læs mere på uddannelsesstatistik.dk

?Karaktergennemsnittet på HF-enkeltfag, som ikke er med i Undervisningsministeriets statistikker, var i 2015 på 7,3

?Ud over en almindelig HF kan man på VUC Aarhus vælge blandt følgende toninger på 2-årigt HF:

HF Sport & Sundhed, HF Global og HF Innovativ.

?På to-årigt HF på VUC Aarhus er 80 procent af eleverne i alderen 18-24 år

?47 procentaf HF-dimittenderne på VUC Aarhus fortsætter på en professionsuddannelse, og 39 procent fortsætter på universitetet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Tre ud af fire århusianske studerende må blive hjemme i år: Det er pisse surt, fortæller de

Annonce