Annonce
Østjylland

Vulkansk koncertbrag i Remisen: En kraftpræstation af Odder og Savage Rose

Annisette sang sig ud, som om hun lige havde opdaget kraften i sin hæse stemme. Foto: Søren E. Alwan

Alt og alle klappede, da Annisette og hendes vitale band væltede det nye spillested Remisen, hvor Oddergrisene tidligere overnattede og blev puslet om.

Odder: Lad os begynde med slutningen.

Efter at Savage Rose i et par timer havde fyret deres bedste numre af som en vulkan i udbrud, forlod Anisette som den sidste scenen, mens hun taktfast brølede LOVE, FREEDOM! LOVE, FREEDOM!

Den tog publikum til sig. Frem for at råbe på ekstranummer og vræle åh-åh-åh-åh-åh, blev publikumskoret foran scenen ved:

LOVE, FREEDOM!

Og så skete det, som gjorde oplevelsen i Remisen, den rå værkstedshal, hvor Oddergrisene tidligere blev serviceret, helt uforglemmelig: Ud over smøregravene under Remisens gulv var lagt store jernplader i hele hallens længde. Og hold op, hvor de buldrede, da det modne og velpolstrede publikum gav sig til at hoppe på pladerne i takt til LOVE, FREEDOM!

To gange fik råbene og de buldrende jernplader bandet til at vende tilbage med ekstranumre.

Først da gav publikum endelig Annisette og hendes hold fri. Hvilket de fuldt havde fortjent. Sikken kraftudladning, de havde leveret. Og sikke meget stemme, der stadig er i Annisettes lillebitte, 69-årige krop. Ubegribeligt.

Savage Rose jubilæumstour

Savage Rose er nu cirka halvvejs i 50-års jubilæumstourneen, som siden bl.a. kommer omkring Fredericia, Randers, Aarhus og Grenaa.Bandet består i dag af:

Annisette Koppel: Sang

Naja Rosa Koppel: Kor

Amina Carsce Nissen: Kor

Palle Hjorth: Orgel og harmonika mm.

Rune Kjeldsen: Guitar

Frank Hasselstrøm: Basuner og klaver

Jacob Haubjerg: Bas

Anders Holm: Trommer

Annisette hyldede friheden og kærligheden og takkede for livet og for den 50-årige rejse, som hun har været på med Savage Rose. Foto: Søren E. Alwan

VOP-områder

Og så tilbage til før begyndelsen.

At det blev Savage Rose, som skulle indvie Odders nye spillested, skyldtes lidt en tilfældighed.

Byens nye kulturforening, Odder Little Culture Club, havde oprindeligt hyret bandet til en koncert for et par hundrede siddende publikummer i Vitapark. Men den blev så hurtigt udsolgt, at arrangørerne valgte at tage chancen med en flytning.

Selv om remisen slet ikke var klar til dens nye formål, fik de lov til at rykke ind her. Og så fik de ellers travlt med at lægge gulvplader ud, stille toiletvogn op udenfor, og bygge et, ikke VIP- men et VOP-område: nogle plateauer af paller, som gav bedre udsyn til scenen for, hvad de havde set komme: Very Old People!

Gribende. Palle Hjorth lagde ud på harmonika, som Annisetts afdøde mand Thomas Koppel gerne gjorde. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Udsolgt økologi

Også andre steder omkring Odder gav koncertflytningen pludselig travlhed.

De økologiske lækkerimagere ved Himmel og Hav, Sårt, Troldgården og Brandbygegård blev inviteret til at diske op med specialiteter på en slags street-food-boder. Og selv om de havde slæbt sortfodsgrise og tapasskinker ind i lange baner, kom efterspørgslen helt bag på dem. Så det var kun med hiv og sving, at der var mad til de sidste publikummer, som stillede sig i madkø.

Sulten var dog hurtigt glemt, da Annisette og hendes trofaste sidemand Palle Hjorth gik på scenen til en forsigtig start. Palle Hjorth lagde ud på harmonika, som Annisettes afdøde mand Thomas Koppel gerne gjorde.

Fra andet nummer skiftede Palle Hjorth til det hammondorgel med lyse fløjtestemmer på toppen, som har været rygraden i bandets særlige klang i alle de 50 år, det har eksisteret.

Og så gik det ellers løs.

Hvis nogen havde troet, at de skulle til en velovervejet, friseret og tilbagelænet genopførelse af Savages Roses største hits fra de eviggrønne plader: Dear Little Mother, Wild Chld og så videre, så fik de sig en overraskelse.

Med Palle Hjorth som nærmest kapelmester, genopfandt bandet de gamle numre med en overvældende vildskab, som Annisette tydeligt havde det fedt med. Hun dansede rundt og sang lungerne ud, som om hun lige nu havde opdaget de kæmpekræfter, hendes stemme rummer.

Hun dansede. Bandet dansede og smilede og nikkede og blinkede til hinanden og især til Palle Hjorth, der vred sig ekstatisk over orglets muligheder. Det fik hele armen og tog i perioder retning af den dommedagstorden, som Deep Purple var kendt for.

Specielt i starten af andet sæt, hvor Palle Hjorth og bandet genopførte "Byen Vågner"-temaet fra Dødens Triumf, stak de helt af. Til det stående, trampende, klappende og piftende publikums vilde jubel.

Tangenttroldmanden Palle Hjorth tog Savage Roses hits i en vild retning. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Lille Berlin

Det var under koncerten ikke nemt at få folkene fra Odder Little Culture Club i tale, idet også de blev ramt af stjernestøvet fra scenen. Men når man stødte på en af dem, var de alle udstyret med et nærmest lykkeligt smil.

- Det her beviser bare, at vi kan mere i Odder, end vi har gjort hidtil. Og at byen har brug for det. Ja, lige nu er stedet jo nærmest et Little Berlin, lød det fra bestyrelsesmedlem Ole Bach, da koncerten var ved at slutte.

Odder Little Culture Club har lige nu omkring 75 medlemmer. Gad vide, om klubben bliver ved med at være så "little" efter fredagens koncert?

Annisettes datter Naja Rosa Koppel (til venstre) og Amina Carsce Nissen lagde flere stemmer til Savage Roses hits. Foto: Søren E. Alwan
Frank Hasselstrøm gav den på keyboard og basuner. Foto: Søren E. Alwan
Rune Kjeldsen viste mange facetter i sit guitarspil. Foto: Søren E. Alwan
Musikskribenten Michael Gonzalez fortalte før koncerten om Savage Roses 50-årige historie. Foto: Søren E. Alwan
Bjørn Olsen fra Himmel og Hav havde travlt med at sælge streetfood til publikum. Så travlt, at han måtte melde om alt udsolgt, før Savage Rose gik på scenen. Foto: Søren E. Alwan
Så er vi her igen. Conny Hestbæk og Jan Jørgensen var også til Odderkoncert med Savage Rose i 1968. - Men dengang gik vi ikke hjem sammen, det gør vi i aften, fortalte parret fra Odder. Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Aarhus Teater hårdt ramt af corona: Skuespillere er smittet og forestillinger må udskydes

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Alarm 112

Villa opslugt af flammer: - Ilden er gået gennem taget

Alarm 112

I røg og damp: Kontorer hos Billigblomst fik hjælp af brandvæsenet

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Østjylland

Frank blev klemt ud i rabatten af en traktor: Vejene er forfærdelige

Østjylland

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Annonce