Annonce
Østjylland

Vulkansk koncertbrag i Remisen: En kraftpræstation af Odder og Savage Rose

Annisette sang sig ud, som om hun lige havde opdaget kraften i sin hæse stemme. Foto: Søren E. Alwan

Alt og alle klappede, da Annisette og hendes vitale band væltede det nye spillested Remisen, hvor Oddergrisene tidligere overnattede og blev puslet om.

Odder: Lad os begynde med slutningen.

Efter at Savage Rose i et par timer havde fyret deres bedste numre af som en vulkan i udbrud, forlod Anisette som den sidste scenen, mens hun taktfast brølede LOVE, FREEDOM! LOVE, FREEDOM!

Den tog publikum til sig. Frem for at råbe på ekstranummer og vræle åh-åh-åh-åh-åh, blev publikumskoret foran scenen ved:

LOVE, FREEDOM!

Og så skete det, som gjorde oplevelsen i Remisen, den rå værkstedshal, hvor Oddergrisene tidligere blev serviceret, helt uforglemmelig: Ud over smøregravene under Remisens gulv var lagt store jernplader i hele hallens længde. Og hold op, hvor de buldrede, da det modne og velpolstrede publikum gav sig til at hoppe på pladerne i takt til LOVE, FREEDOM!

To gange fik råbene og de buldrende jernplader bandet til at vende tilbage med ekstranumre.

Først da gav publikum endelig Annisette og hendes hold fri. Hvilket de fuldt havde fortjent. Sikken kraftudladning, de havde leveret. Og sikke meget stemme, der stadig er i Annisettes lillebitte, 69-årige krop. Ubegribeligt.

Annonce

Savage Rose jubilæumstour

Savage Rose er nu cirka halvvejs i 50-års jubilæumstourneen, som siden bl.a. kommer omkring Fredericia, Randers, Aarhus og Grenaa.Bandet består i dag af:

Annisette Koppel: Sang

Naja Rosa Koppel: Kor

Amina Carsce Nissen: Kor

Palle Hjorth: Orgel og harmonika mm.

Rune Kjeldsen: Guitar

Frank Hasselstrøm: Basuner og klaver

Jacob Haubjerg: Bas

Anders Holm: Trommer

Annisette hyldede friheden og kærligheden og takkede for livet og for den 50-årige rejse, som hun har været på med Savage Rose. Foto: Søren E. Alwan

VOP-områder

Og så tilbage til før begyndelsen.

At det blev Savage Rose, som skulle indvie Odders nye spillested, skyldtes lidt en tilfældighed.

Byens nye kulturforening, Odder Little Culture Club, havde oprindeligt hyret bandet til en koncert for et par hundrede siddende publikummer i Vitapark. Men den blev så hurtigt udsolgt, at arrangørerne valgte at tage chancen med en flytning.

Selv om remisen slet ikke var klar til dens nye formål, fik de lov til at rykke ind her. Og så fik de ellers travlt med at lægge gulvplader ud, stille toiletvogn op udenfor, og bygge et, ikke VIP- men et VOP-område: nogle plateauer af paller, som gav bedre udsyn til scenen for, hvad de havde set komme: Very Old People!

Gribende. Palle Hjorth lagde ud på harmonika, som Annisetts afdøde mand Thomas Koppel gerne gjorde. Foto: Søren E. Alwan

Udsolgt økologi

Også andre steder omkring Odder gav koncertflytningen pludselig travlhed.

De økologiske lækkerimagere ved Himmel og Hav, Sårt, Troldgården og Brandbygegård blev inviteret til at diske op med specialiteter på en slags street-food-boder. Og selv om de havde slæbt sortfodsgrise og tapasskinker ind i lange baner, kom efterspørgslen helt bag på dem. Så det var kun med hiv og sving, at der var mad til de sidste publikummer, som stillede sig i madkø.

Sulten var dog hurtigt glemt, da Annisette og hendes trofaste sidemand Palle Hjorth gik på scenen til en forsigtig start. Palle Hjorth lagde ud på harmonika, som Annisettes afdøde mand Thomas Koppel gerne gjorde.

Fra andet nummer skiftede Palle Hjorth til det hammondorgel med lyse fløjtestemmer på toppen, som har været rygraden i bandets særlige klang i alle de 50 år, det har eksisteret.

Og så gik det ellers løs.

Hvis nogen havde troet, at de skulle til en velovervejet, friseret og tilbagelænet genopførelse af Savages Roses største hits fra de eviggrønne plader: Dear Little Mother, Wild Chld og så videre, så fik de sig en overraskelse.

Med Palle Hjorth som nærmest kapelmester, genopfandt bandet de gamle numre med en overvældende vildskab, som Annisette tydeligt havde det fedt med. Hun dansede rundt og sang lungerne ud, som om hun lige nu havde opdaget de kæmpekræfter, hendes stemme rummer.

Hun dansede. Bandet dansede og smilede og nikkede og blinkede til hinanden og især til Palle Hjorth, der vred sig ekstatisk over orglets muligheder. Det fik hele armen og tog i perioder retning af den dommedagstorden, som Deep Purple var kendt for.

Specielt i starten af andet sæt, hvor Palle Hjorth og bandet genopførte "Byen Vågner"-temaet fra Dødens Triumf, stak de helt af. Til det stående, trampende, klappende og piftende publikums vilde jubel.

Tangenttroldmanden Palle Hjorth tog Savage Roses hits i en vild retning. Foto: Søren E. Alwan

Lille Berlin

Det var under koncerten ikke nemt at få folkene fra Odder Little Culture Club i tale, idet også de blev ramt af stjernestøvet fra scenen. Men når man stødte på en af dem, var de alle udstyret med et nærmest lykkeligt smil.

- Det her beviser bare, at vi kan mere i Odder, end vi har gjort hidtil. Og at byen har brug for det. Ja, lige nu er stedet jo nærmest et Little Berlin, lød det fra bestyrelsesmedlem Ole Bach, da koncerten var ved at slutte.

Odder Little Culture Club har lige nu omkring 75 medlemmer. Gad vide, om klubben bliver ved med at være så "little" efter fredagens koncert?

Annisettes datter Naja Rosa Koppel (til venstre) og Amina Carsce Nissen lagde flere stemmer til Savage Roses hits. Foto: Søren E. Alwan
Frank Hasselstrøm gav den på keyboard og basuner. Foto: Søren E. Alwan
Rune Kjeldsen viste mange facetter i sit guitarspil. Foto: Søren E. Alwan
Musikskribenten Michael Gonzalez fortalte før koncerten om Savage Roses 50-årige historie. Foto: Søren E. Alwan
Bjørn Olsen fra Himmel og Hav havde travlt med at sælge streetfood til publikum. Så travlt, at han måtte melde om alt udsolgt, før Savage Rose gik på scenen. Foto: Søren E. Alwan
Så er vi her igen. Conny Hestbæk og Jan Jørgensen var også til Odderkoncert med Savage Rose i 1968. - Men dengang gik vi ikke hjem sammen, det gør vi i aften, fortalte parret fra Odder. Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Drenge bliver ladt i stikken

Hverken stat eller region vil tage ansvaret og give hpv-vaccine til alle drengebørn, der er fyldt 12 år senest 1. juli 2019. De bliver ladt i stikken, og de får ikke den samme mulighed for vaccine som alle andre drenge og piger. I forbindelse med årets budget i Favrskov Kommune fremsatte Venstre derfor et forslag om at tilbyde hpv-vaccine til netop den gruppe drenge. Det ærgrer mig, at flertallet i byrådet ikke vil tage ansvaret og tilbyde denne lille gruppe af drenge de samme muligheder for vaccine som alle andre. En vaccine, der forebygger den smitsomme hpv-virus, der er årsag til flere kræftformer hos både mænd og kvinder. Argumenterne og årsagen til, at forslaget ikke er med, er åbenlys kassetænkning, hvor man fokuserer på, hvem der skal betale, i stedet for, hvad der er bedst for borgerne. Jeg er sikker på, at de familier, der vil tage imod dette tilbud, ikke bekymrer sig om, om det er stat, region eller kommune, der betaler. De vil prise sig lykkelige for at få tilbuddet om vaccinen. Det er for mig helt uforståeligt, at forslaget ikke har fundet vej og er med i budgettet. Forebyggelse er altid bedre end helbredelse. Hvis forslaget ikke kommer med i det endelige budget efter høringsfasen, kommer det til at gå ud over en lille specifik gruppe af drenge. De kommer til at få højere risiko for at få den mest udbredte seksuelt overførte infektion. De udgør derfor en ekstra risiko for at give infektionen videre og efterfølgende udvikle hpv-relateret kræft og kønsvorter. Byrådet i Favrskov har alle muligheder for at sikre disse drenge samme sundhed og velfærd som alle andre. For mig er det lokalpolitik i den fineste form, at vi selv bestemmer lokalt, hvad der er sundhed og velfærd for vores borgere i Favrskov. Når hverken stat eller region vil tage ansvaret, så kan byrådet godt gøre det. Ved at lade denne lille gruppe af drenge i stikken er sundhed ikke for alle, men det afhænger af alder og økonomi. Det er ikke rimeligt. Jeg har fået flere reaktioner på Venstres forslag, og det, der står klarest i min hukommelse, er en mor, jeg har talt med. Hun har to drenge på hver sin side af skæringsdatoen 1. juli 2019. Hun kan sende sin ene dreng til en betalt vaccination og vide, at han er vaccineret mod kønsvorter og visse former for hpv-relaterede kræftformer senere i livet. Den anden dreng må hun lade blive hjemme. Hun har desværre ikke økonomi til at betale for vaccinationen til ham. Et forfærdeligt dilemma for en mor, der vil det bedste for sine børn. Det er en helt unik mulighed for byrådet i Favrskov for at vise ansvar og være forgangskommune og sikre alle drengene i Favrskov denne forebyggende vaccine, så der ikke er nogen, der senere i livet skal rammes af specifikke kræftformer. De ressourcestærke familier skal nok få deres børn vaccineret. Det er en skævvridning, hvis ikke vi kan hjælpe dem med færrest ressourcer. Sundhed skal være for alle, uanset køn, alder og økonomi. Forebyggelse er bedre end helbredelse.

Annonce