Annonce
Sport

Walisisk Tour-vinder stiller op ved VM i cykling

Marco Bertorello/Ritzau Scanpix
Når det britiske landshold skal forsøge at vinde VM på hjemmebane, bliver det med Geraint Thomas på holdet.

Den colombianske Tour de France-vinder fra i år, Egan Bernal, kommer ikke til start i næste uges VM. Men det gør toeren fra årets udgave af det franske etapeløb.

Waliseren Geraint Thomas, der i 2018 stod øverst på Tour-podiet, stiller op ved verdensmesterskabet, som afholdes i Yorkshire i England i næste uge.

Det meddeler den nationale cykelunion i Storbritannien, British Cycling, ifølge BBC.

Geraint Thomas skal både konkurrere i enkeltstart og linjeløb og er en del af et britisk hold, der satser på at snuppe VM-medaljer på hjemmebane.

Foruden Geraint Thomas tæller det britiske hold ryttere som Tao Geoghegan Hart, Ian Stannard og Adam Yates. Forventningerne er store, fortæller landstræner Matt Brammeier.

- Vi har så meget talent blandt de professionelle herreryttere i vores land. Den sidste udvælgelse var svær, selv om ruten er udfordrende, siger han til BBC.

Ineos-stjernen skal blandt andet konkurrere med Jakob Fuglsang og Michael Valgren, der er blandt de otte udtagne danskere.

Mange øjne vil formentlig også være på stjernerne Julian Alaphilippe, Mathieu van der Poel og Peter Sagan, som er blandt topfavoritterne til sejren.

VM-feltet kommer på en hård opgave i linjeløbet, der køres søndag i næste uge som afslutning på VM-ugen. Ruten er 285 kilometer lang og byder på kuperet terræn.

/ritzau/

Annonce
BBC''s artikel om Geraint Thomas
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Første Aarhus-bilbrand kan være opklaret: Sigtet havde mistænkelige sår i ansigtet

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce