Annonce
Aarhus

Wammen roser aftale om letbanen

Mange gode kræfter har lavet stort lobbyarbejde for at sikre statens dækning af letbanens underskud.

Tidligere Aarhus-borgmester, forsvarsminister Nicolai Wammen (S) kommenterer som den første minister i regeringen, at regeringen og en række forligspartier har fundet penge til at redde Aarhus letbanens store budgetoverskridelse.

»Jeg er meget glad for, at vi i regeringen har fundet ekstra penge til letbanen i Aarhus. Det er vigtigt med klar statslig opbakning til et afgørende projekt for Aarhus og Østjylland. Letbanen vil binde Aarhus-området meget bedre sammen, så den kollektive trafik bliver mere effektiv og mere grøn. Der er samtidig grund til at rose transportminister Magnus Heunicke, borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand Kristian Würtz for den store indsats for at finde en god løsning,« siger forsvarsministeren.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) og rådmand for Trafik og Miljø, Kristian Würtz (S) hilser begge aftalen i forligskredsen meget velkommen.

Annonce

»Det er helt afgørende, at man har fundet de nødvendige midler, så Aarhus kan sikre rygraden i sin kommende kollektive trafik,« siger Jacob Bundsgaard.

Både han og Kristian Würtz ser nu frem til de afsluttende forhandlinger om, hvordan Aarhus Kommune kan finde sin andel på ikke mindre end 330 mio. kr.

»Vi havde et møde i forligskredsen om letbanen og Marselistunnellen onsdag aften i pausen under byrådsmødet. Og jeg er meget fortrøstningsfuld i forhold til at finde en aftale om finansieringen,« siger Kristian Würtz.

Socialdemokraterne har tidligere peget på muligheden for at anvende den særlige erhvervsskat - dækningsafgiften - lidt længere for at dække letbanens udgifter ind. Det kan betyde, at opsparingen til Marselistunnellen udskydes.

Ifølge Stiftstidendes oplysninger er statens andel af udgiften især fundet efter en meget stor lobbyindsats fra Aarhus og Aarhus-valgte politikere. Nicolai Wammen skal selv have arbejdet på de indre linjer i regeringen for at få pengene afsat, ligesom byrådsmedlemmer i Aarhus som Peter Hegner Bonfils (EL) og Jette Skive (DF) har haft travlt med at overbevise deres partifæller på Christiansborg om at finde en løsning for letbanen i Aarhus.

Transportminister Magnus Heunicke har i skrivende stund endnu ikke udtalt sig om aftalen. Det er åbenlyst, at han har ladet forligspartierne fortælle om nyheden først, for dermed at give dem en stor del af æren for forliget, som han har kæmpet for at få i hus i flere uger.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Debat

Vores by bliver fattig uden almene boliger: Der er plads til flere

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Annonce