Annonce
Sport

Watford-manager undskylder efter 0-8-blamage

Oli Scarff/Ritzau Scanpix
Watford blev ydmyget, da Manchester City vandt 8-0, og Watfords manager måtte undskylde efter nederlaget.

Watford blev lørdag klædt af for åben skærm, da klubben på udebane tabte hele 0-8 til Manchester City i Premier League.

Cifrene var blot en enkelt scoring fra at tangere rekorden i ligaen, som Manchester United satte i 1995 med en 9-0-sejr over Ipswich.

Watford-manager Quique Sánchez Flores trådte til for kort tid siden, da Javi Gracia blev fyret, og Flores havde på Watfords hjemmeside inden kampen talt om, at alt er muligt i fodbold.

Det var nok ment som et positivt indspark til klubbens fans, som har kunnet se Watford indlede sæsonen uden sejr.

Ordene viste sig dog at matche lørdagens opgør ganske godt efter en kamp, hvor City satte rekord for hurtigste føring på 5-0 i Premier League.

Den var en realitet efter blot 18 minutter, da det hele for længst var forbi for Watford.

Efter den forsmædelige afklapsning var der da også ren besked fra den spanske manager.

- Vi arbejder for fansene.

- Vi er en samlet pakke. Styrken i den pakke er styrken i den enkelte person. Fansene er de mest vigtige. Vi er skuffede. Vi kæmper for at ændre denne situation.

- Vi beklager, lød det fra Watford-manageren ifølge BBC.

Han kan konstatere, at Watford ligger sidst i tabellen med to point efter seks kampe og en målscore på 4-18.

For Watford-keeper Ben Foster blev det da også en mareridtsdag på grønsværen.

- Det er et chok. Det er pinligt. Vi skuffede os selv og fansene. Vi gav ikke alt, hvad vi havde, siger målmanden.

For Manchester City var det lidt af et modsvar, efter at Josep Guardiolas tropper for en uge siden tabte til Norwich.

- Når man scorer fem mål på fem afslutninger, så er det spillernes kvalitet, der gør forskellen.

- Det bliver normalt kedeligt, når et hold fører 5-0 i pausen. Så bliver det useriøst, men jeg er mest glad for, at vi gjorde det modsatte. Vi var aggressive og spillede en virkelig god anden halvleg.

- Det er som om, at tidligere spillere, journalister og andre kloge hoveder stadig ikke forstår, at det er en del af livet, at man kan tabe kampe. Vi kan tabe kampe, men det vigtigste er, hvordan vi reagerer på det, siger Guardiola.

Manchester City har på andenpladsen to point op til Liverpool, som for en kamp færre har 15 point.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce