Annonce
Østjylland

Webshop i Grenaa tjener kassen på bitcoin

Frederik Nielsen har med en meget lille indsats tjent 100.000 kroner. Privatfoto

AvXperten fra Grenaa har tjent 100.000 kroner på at tage imod betaling for en enkelt ordre i bitcoins tilbage i 2014

Grenaa: En fortjeneste på 100.000 kroner på en pladespiller til 2099 kroner lyder som lidt af et drømmescenarie for en forretningsdrivende. Ikke desto mindre er det virkeligheden for avXperten i Grenaa, som i 2014 solgte en pladespiller og modtog betalingen i bitcoins. Betalingen er aldrig blevet vekslet, og ifølge dagskursen var de 0,81 bitcoins pr. 7. december blevet 102.987 kr. værd.

- I maj 2014 implementerede vi muligheden for at betale med bitcoins på avXperten.dk. Mest for at teste, om det var noget, kunderne ville bruge. I de to måneder, vi testede, var der kun én kunde, der betalte med bitcoins, så bitcoins som betalingsmiddel var ikke nogen stor succes på det tidspunkt. Til gengæld købte kunden en vare til 2099 kroner, som han betalte med 0,81 bitcoins. De 0,81 bitcoins har vi aldrig hævet. De har bare stået i vores Bitcoin Wallet og samlet støv og i december 2017 var de 0,81 bitcoins blevet 102.987 kr. værd. Så vi har altså tjent 100.000 kroner på én vare, fortæller Frederik Nielsen, der er indehaver af avXperten.dk.

Selv om den store fortjeneste glæder Frederik Nielsen, har han ikke tænkt sig at veksle valutaen og fylde den store tegnebog med klingende danske mønter.

- Nu er det jo forholdsvist risikofrit for os at lade pengene stå og følge udviklingen. Men vi har faktisk en tro på de analytikere, der forudser, at bitcoin kan blive verdens største valuta om 10-15 år. Jeg har i hvert fald tænkt mig at lade vores 0,81 bitcoins stå, fordi jeg tror på, at udviklingen vil fortsætte positivt, siger han og afslører, at avXperten på sigt vil tage imod bitcoins fra kunder igen.

- Vi forventer en stor fremtid for bitcoins i Danmark. Når udviklingen er moden til det, kan jeg også godt forestille mig, at vi genindfører bitcoins som betalingsmiddel på avXperten.dk.

Annonce

Bitcoin

Bitcoin er et online betalingssystem, der kan bruges mange steder på nettetBitcoin er decentralt, hvilket betyder at der ikke er nogen central organisation, som bestemmer over Bitcoin, og dermed kan det heller ikke lukkes ned.

Bitcoin bliver handlet på børser, og det er dermed udbud og efterspørgsel, som afgør prisen på en Bitcoin.

I 2009 blev der frigivet en artikel om en ny digital valuta, som hed Bitcoins. Det var en artikel på 12 sider, udgivet af en anonym person som kaldte sig selv Satoshi Nakamoto.

Da Bitcoins blev skabt, blev der indbygget en mekanisme, som gjorde, at Bitcoins skabes løbende. Den øvre grænse for antallet af Bitcoins er 21.000.000, og de bliver skabt indtil år 2150.

Kilde: Dansk Bitcoinforening

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce