Annonce
Østjylland

Weekend for maler-nørder

Astrid Magnussen og Stina Brandstrup arbejder til dagligt som bygningsmalere på Nordfyn. Og nej, æblet er hverken malet eller plukket fra træet på vægen.

Dekorationsmalere fra hele landet sætter i denne weekend fagligheden i højsæde på Randlevskolen.

Markblomsterne har sneget sig indenfor på Randlevskolen, der ligger midt mellem Odder og Hou. En mælkebøtte sender sine sporer ud på eventyr, græsset gror, bierne summer og i selve indgangspartiet har et stort træ slået rødder.

dekoratørmalernes festival på Randlevskolen

I weekenden har godt 30 dekorationsmalere fra hele landet sat hinanden stævne på skolen.

dekoratørmalernes festival på Randlevskolen

Der var engang, hvor man ikke skelnede mellem kunst- og bygningsmalere. Engang hvor en maler skulle kunne meget mere end at male væggene hvide.

Annonce
dekoratørmalernes festival på Randlevskolen

»I gamle dage var ordet kunst ikke involveret, der var man dygtig til sit håndværk - det er det, vi er,« fortæller Heidi Zilmer, der er initiativtager til malerfestivalen.

dekoratørmalernes festival på Randlevskolen

Hun kalder det for en nørdeweekend. Her kan man inspirere og lade sig inspirere.

dekoratørmalernes festival på Randlevskolen

Matilde Ebler Simonsen trækker grøftekanten ind på skolen. En lille gul bi får vinger under hendes kyndige penselstrøg. Hun bor og arbejder til dagligt i København.

»Jeg synes det er en god ide. Vi får lov til at vise hvad vi kan, så vi måske kan komme ud nogle andre steder,« siger hun.

Bygningsmaler-uddannelsen er suppleret med to år på dekorationsmalerskole i Sverige. Grundlaget - fagligheden - skal være i orden, så det man maler oven på holder. Det er ens for alle malere. Graffiti, blomster og bier eller bare hvide vægge.

»Her bruger vi både de gamle klassiske malerteknikker og de helt moderne,« fortæller hun.

På gangen finder man også et bjerglandskab med bjørnens hule. Dele af skolens værdi- grundlag kommer til skue i et klasselokale. Ordene »sammenhold« og »hygge« spraymalet af graffitimaleren Mathias Kirkegaard.

Arrangementet kom i stand, da en af skolens lærere skulle undervise i specialklassen og beklagede sig højlydt over, at rummet var kedeligt og uinspirerende.

»Jeg tænkte, at det kunne jeg godt gøre noget ved. Og da pedellen spurgte, om ikke jeg var træt af at se på skolen, med det jeg kan, så var grunden lagt for at mødes og holde en kæmpe nørde weekend,« fortæller Heidi Zilmer, der selv har et barn på skolen.

Oskars rum kalder de det før så kedelige specialundervisningsrum. Nu vokser der et æbletræ med Oskars navn omgivet af et hjerte ridset i stammen.

Er man nysgerrig, er man velkommen til at kigge indenfor på Randlavskolen, hvor malerne maler til i dag søndag klokken 16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ny aflysning: Corona-epidemien spænder igen ben for kæmpe fællesfest

Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce