Annonce
Kultur

White Lies, The Smiths-guitarist og Ukendt Kunstner-halvdel til Northside: Her er den foreløbige plakat

White Lies var sidst på Northside i 2014. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
De britiske synth-rockere fra White Lies lægger vejen forbi næste års Northside sammen med Johnny Marr, Hans Phillip, Clara og Folkeklubben.

AARHUS: Det ser ud til, at 2020-udgaven af Northside bliver en i nostalgiens og guitarernes tegn. Tidligere er navne som Green Day, Weezer og Mew blev annonceret, og tirsdag kom så nyheden om, at nyligt gendannede Kashmir også kommer til Ådalen. Nu kan den århusianske festival så løfte sløret for endnu et par navne, der falder ind under førnævnte kategori.

Det drejer sig om synth-rock-bandet White Lies og den tidligere The Smiths-guitarist Johnny Marr. White Lies kender mange sikkert fra pladen "To Lose My Life", som bandet slog igennem med i 2009, og som bød på storladen rock i kategori med for eksempel Interpol og Editors.

Johnny Marr har siden opløsningen af The Smiths i 1987 trukket sig lidt tilbage fra rampelyset, men i 2013 solodebuterede han med pladen "The Messenger". Når han spiller live, er det med både egne numre og numre fra The Smiths.

Annonce

Den foreløbige plakat

 • Clara
 • Folkeklubben
 • Franc Moody
 • Green Day
 • Hans Philip
 • Johnny Marr
 • Jung
 • Kashmir
 • Lukas Graham
 • Mags
 • Mekdes
 • Mew
 • Robyn
 • Spleen United
 • Weezer
 • White Lies

Ikke kun nostalgi

Men der er selvfølgelig ikke kun nostalgi på plakaten på Northside 2020. Der er også blevet plads til lidt af den nyere musik.

Hans Philip, som de fleste nok kender som den ene halvdel af rap-duoen Ukendt Kunstner, er ifølge Northside selv "...fuldstændig selvskreven til næste års festival." I marts kom hans første soloplade, og mon ikke der både kommer numre fra den og fra hans tid i Ukendt Kunstner.

Fra de helt hjemlige himmelstrøg kommer århusianske Clara. Hun blev i år kåret som "Årets Nye Danske Navn" og står bag hits som "Crazy" og "What They Say". Endelig har Northside også annonceret en gammel kending til årets plakat: Folkeklubben kommer igen forbi Ådalen til sommer.

Alt i alt en god pakke, hvis man spørger Brian Nielsen, der er festivalchef for Northside.

- White Lies er altid garant for et fantastisk show og er favoritter hos vores publikum. Johnny Marr er en legende, og Hans Philip sammen med Clara er noget af det stærkeste, en boblende dansk musikscene har leveret i lang tid, og det ser vi frem til, siger han.

White Lies, Folkeklubben og Hans Philip spiller fredag 5. juni, mens Johnny Marr og Clara spiller lørdag 6. juni. Northside finder sted fra 4.-6. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå - lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1

Bølgerne går højt omkring byudviklingen i Aarhus, og denne avis har sammen med FO netop afholdt et offentligt møde derom på rådhuset. Der var mødt omkring 500 op til mødet (om det er mange i en by med 300.000 indbyggere, skal jeg ikke kunne sige), og det har allerede forårsaget et par læserbreve. I dag (21. ds.) et af Svend Carstensen, der anbefaler at bygge boliger i midtbyen uden parkeringspladser. Man må så købe sig til en parkeringsplads eller/og cykle. Begge synspunkter – boliger uden parkeringspladser og at cykle – var fremme på mødet. Det at cykle blev fremhævet igen og igen og bliver det i øvrigt meget ofte alle steder. Og det er helt sikkert også sundt og ikke miljøbelastende. Men hvorfor er der aldrig én, der nævner, at man kan gå. Det er da helt uden mekanisk hjælpemiddel af nogen art og lever på den måde fuldstændig op til ønskerne om at nedsætte køb af al industrielt fremstillet. At vi så ikke når målet (i fht. CO2-udledning, red.) alligevel, er noget helt andet. Der skal globale krav om indskrænkninger på flyrejser, al godstrafik over på bane, og næste bilkøb skal være en el- eller hybridbil. Men det at gå er dejligt, sundt, og du ser og oplever meget mere, end hvis du sidder i egen bil eller i et offentligt transportmiddel. Selv bor jeg på Langenæs og bruger aldrig bilen, hvis jeg skal ind til midtbyen. Det tager et kvarter til tyve minutter, så er du ved banegården eller rådhuset, og fem minutter mere, så er du ved domkirken. GÅ-GÅ-GÅ. Lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1, og lad København, som vi alligevel ikke kan nå, forblive Danmarks cykelby nr. 1.

Annonce