Annonce
Udland

WHO advarer om foruroligende udbredelse af covid-19

Landene frarådes at forkorte karantæneperioder. Næsten fem millioner mennesker i Europa er smittet.
Annonce

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, advarer torsdag om, at der sker "en foruroligende udbredelse af covid-19-smitte i Europa.

Landene frarådes at forkorte karantæneperioder. Lederen af WHO's europæiske gren, Hans Kluge, siger, at det er op os selv, hvordan pandemien udvikler sig fremover.

- I juni nåede smitteudbredelsen bunden, men nu er den steget igen og har taget ny fart. Europa må blive ved med at presse igen. Vi har bekæmpet coronavirus tidligere, og vi kan bekæmpe det igen, siger Kluge, som torsdag holdt pressemøde i København.

Næsten fem millioner mennesker i Europa er smittet af virusset. Heraf har 227.000 mistet livet, viser opgørelser fra WHO.

Antallet af nye tilfælde per dag ligger nu på mellem 40.000 og 50.000.

I april var 43.000 det største antal. En ny rekord blev sat den 11. september, hvor der blev registreret 53.000 nye tilfælde på et døgn.

Kluge forudsagde tidligere på ugen, at der i oktober og november vil ske daglige stigninger i antallet af dødsfald med relation til covid-19.

WHO meldte søndag om den største stigning i antallet af coronasmittede i verden på en enkelt dag. På 24 timer i weekenden blev 307.930 mennesker bekræftet smittet med virusset. De fleste smittetilfælde er registreret i Indien, USA og Brasilien.

/ritzau/AFP

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny festivalplads spirer frem i Aarhus

AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Aarhus

Smattede blade og standset godstog giver problemer

Annonce