Annonce
Sport

WHO: Ingen corona-afklaring om OL i nær fremtid

Denis Balibouse/Reuters
Coronavirus har bragt sommerens OL i fare, men der bliver ikke taget nogen beslutning om det lige foreløbig.

Udbruddet af coronavirus i Kina og den efterfølgende spredning til mange andre lande har i nogen tid fået folk til at spørge sig selv, om sommer-OL i Japan til juli er i fare for aflysning.

Annonce

Mange sportsbegivenheder er blevet aflyst eller udskudt på det seneste grundet coronavirusset, men med næsten fem måneder til OL-åbningen er der også god tid til at afvente udviklingen.

Det siger Verdenssundhedsorganisationen (WHO), som er i tæt dialog med Den Internationale Olympiske Komité (IOC) og OL-arrangøren i Tokyo.

- Min fornemmelse er, at der ikke vil blive taget en beslutning lige foreløbig angående OL's (i Tokyo, red.) fremtid, siger Michael Ryan fra WHO ifølge Reuters.

Han er chef for WHO's nødprogram, der i øjeblikket arbejder på højtryk for at få spredningen af virusset under kontrol.

Japan er i top-5 over lande med bekræftede tilfælde af smittede, men indtil videre bliver der altså ikke ændret i planerne for afholdelsen af OL i Tokyo.

Til gengæld er en masse turneringer og stævner inden for diverse sportsgrene, der var en del af kvalifikationen til OL, blevet udsat eller aflyst.

På den måde har virusudbruddet allerede påvirket det kommende OL, som efter planen finder sted fra 24. juli til 9. august.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Læserbrev

Læserbrev: Det handler om at være kreativ i en svær tid

Danmark står i en helt ekstraordinær situation på grund af coronavirussen og al dens uvæsen. Det er der efterhånden ingen tvivl om. Mens virussen hærger, dukker der heldigvis massevis af solstrålehistorier op om fællesskab og sammenhold. Dem er det værd at rette fokus mod. Landet over er danskere begyndt at flage om søndagen. Flage for fællesskabet. I Aarhus bakker vi på tværs af partiskel op om det fantastiske initiativ. Ved at hejse flaget om søndagen markerer vi sammen, at Aarhus og hele Danmark står sammen – hver for sig. For hvad kalder mere på sammenhold og fællesskab end gode gamle Dannebrog? Og det er ikke kun hjemme i det private, sammenholdet viser sig fra sin bedste side. Da Aarhus Kommune efterlyste værnemidler til brug i kampen mod virussen, meldte flere private virksomheder sig hurtigt på banen med værnemidler, som de godt kunne undvære. Flere produktionsvirksomheder har endda indstillet deres normale produktion af alt fra juice til reklameskilte for at producere værnemidler. I en krig dur det ikke, at soldaterne helt ude i fronten løber tør for ammunition. Så er slaget tabt. Det samme gør sig gældende på sygehusene, på plejehjem og alle de andre steder, hvor der bliver kæmpet en brav kamp for at holde virussen væk. Det er også vigtigt med nogle gode oplevelser, i en tid, som på trods af det gode vejr, kan virke lidt grå og trist. De fleste plejehjemsbeboere sidder afskærmet fra familie og venner, og kommunens oplevelsesmedarbejdere og frivillige kommer ikke længere på plejehjemmene. Hverdagen kan derfor godt virke lidt tom, selvom de dygtige medarbejdere på plejehjemmene gør deres, for at beboerne får en aktiv og god hverdag. Musikalske kræfter i Aarhus er derfor gået sammen om at give plejehjemsbeboere en god oplevelse. Aarhus Musikskole, Aarhus Jazz Orchestra og mange andre tager nemlig rundt og spiller vindueskoncerter uden for plejehjemmene til stor fornøjelse for mange plejehjemsbeboere. I denne uge er der også påskegodter på vej til beboerne på plejehjemmene i Aarhus Kommune, som ildsjæle pakker og udbringer. Listen af kreative tiltag er meget længere, og det viser, at vi på trods af krisetider sagtens kan finde sammen i fællesskab – selvom det sker på afstand – og hjælpe hinanden og hele samfundet. Og den slags skaber også håb for fremtiden.

Aarhus

Børn og ungerådmand: Skoler og daginstitutioner bliver klar til åbning efter påske

Aarhus

Hold afstand: Vi skal vænne os til at møde politiet i naturen

Annonce