Annonce
Sport

Wind reddede Hjulmand fra første fiasko: Vildt kæmpende færinger var tæt på sensationen

Først fem minutter før tid kunne Jonas Wind og de andre fejrede 1-0-sejren. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vildt kæmpende færinger tæt på at levere sensation mod danske EM-semifinalister efter en voldsom fighter-indsats mod rådvildt dansk landshold.

TÓRSHAVN: Den 29-årige færøske målmand Teitur Gestsson spillede som ung på OB's U19-hold sammen med Christian Eriksen, inden Middelfart-drengen fløj til Ajax, mens Gestsson lige siden har stået for HB Tórshavn.

Gestsson kom ikke til at møde Eriksen lørdag aften på Tórvøllur, og Kasper Hjulmand stillede vel kun med Kasper Schmeichel og Andreas Christensen fra det danske A-hold fra EM-dagene med Jens Stryger som en halv stamspiller.

Det blev hurtigt klart, at de færøske fans foretrukne slagsang kører på Boney M-hittet "Rivers of Babylon" i meget forskellige tempi.

Annonce

Det var på mange måder en forrygende første halvleg for færingerne, der ikke kunne dæmme op for alt, men virkelig fik frustrationerne frem hos broderfolket.

Ikke mindst da Odmar Faerø naivt forsøgte at lobbe bolden over en dansker med et minut til pause.

Kuglen blev sendt frem til Jonas Wind, der pludselig havde tid og plads til at dreje bolden helt over i målhjørnet, og de færreste anede uråd, da VAR-videoen afslørede, at Winds hæl havde været offside ved fremspilningen.

Thomas Delaney løb frem fra bænken og brokkede sig til fjerdommeren sammen med Kasper Hjulmand, mens de færøske tilskuere brød ud i jubel.

De havde forinden haft fire minutter, hvor færingerne bed fra sig efter en halvleg, hvor de havde arbejdet stenhårdt, stået tæt sammen og ikke lod danskerne meget rum at spille i.

Mathias Jensen og Anders Christiansen forsøge at spille bag færingernes bagkæde med chipbolde, men det kom der intet ud af. Færingerne kastede sig ned, hvis danskerne var ved at smutte fri på kanterne.

Uden lyst og vilje

Jacob Bruun Larsen spillede uden lyst og vilje, og der var absolut ingen forsøg på at spille gennem færingernes kæder centralt. Mohamed Daramy kunne heller ikke komme afsted med sin fart.

Samtidig benytte færingerne enhver lejlighed til at ligge og hvile et par ekstra sekunder, når danskerne lavede frispark.

Anders Christiansen havde været tæt med en dobbeltchance, mens Jacob Bruun Larsen allerede efter 18 minutter havde brændt en megachance, da store Sonni Nattestad sparkede et hul i luften. Typisk for Bruun Larsens præstation afsluttede Hoffenheim-spilleren alt for hurtigt, og Teitur Gestsson lagde med sin redning fundamentet for en stor halvleg for hjemmeholdets keeper og sit stolte folk.

KAMPEN KORT

VM-KVALIFIKATIONSKAMP, Færøerne-Danmark 0-1 (0-0)

Mål:  0-1 Jonas Wind (85) header bolden ind via stolpen efter dansk frispark fra højre.

Advarsler: Mohamed Daramy, Danmark (41), Teitur Gestsson, Færøerne (51), René Joensen, Færøerne (60),

Udvisninger: René Joensen, Færøerne (gult/rødt 84)

Færøerne (4-5-1) Teitur Gestsson - Gilli Rólantsson, Odmar Faerø, Sonni Nattestad (73. Heini Vatnsdal), René Joensen - Sølvi Vatnhamar, Hallur Hansson, Gunnar Vatnhamar, Brandur Hendriksson, Meinhard Olsen (89. Petur Knudsen) - Jóan Símun Edmundsson (89. John Frederiksen).

Danmark (4-3-3) Kasper Schmeichel - Rasmus Nissen Kristensen (46. Joakim Mæhle - karakter: 4), Victor Nelsson,  Andreas Christensen, Jens Stryger Larsen -  Mathias Jensen (89. Pierre Emile-Højbjerg), Christian Nørgaard, Anders Christiansen (77. Yussuf Poulsen)-  Mohamed Daramy (46. Andreas Skov Olsen - karakter:  02), Jonas Wind, Jacob Bruun Larsen (52. Mikkel Damsgaard).

Bedste spillere: Færøerne: Teitur Nattestad Danmark: Jonas Wind

Dommer: Fran Jovic, Kroatien - karakter: 10.

Tilskuere: 6500 på Tórvøllur

Næste kamp: Tirsdag, VM-kvalifikationskamp kl. 20.45, Danmark-Israel

Karakterer: Kasper Schmeichel 02 - Rasmus Nissen Kristensen 4, Victor Nelsson 4, Andreas Christensen 4, Jens Stryger Larsen 02- Mathias Jensen 02, Christian Nørgaard 4, Anders Christiansen 4 - Mohamed Daramy 02, Jonas Wind 4, Jacob Bruun Larsen 00.

Det var færøske tilskuere og mandskab, der gik ud til kulmule-suppen i sejrsstemning, mens danskerne havde travlt med at brokke sig til dommeren.

Den færøske selvtillid voksede og Teitur Gestsson i målet tog gladeligt en advarsel for at trække tiden. Kasper Hjulmand skiftede Joakim Mæhle og Andreas Skov Olsen ind for Rasmus Kristensen og Mohamed Daramy, og kunne sagtens have taget Jacob Bruun Larsen allerede da i stedet for at vente til syv minutter ind i halvlegen.

Annonce

Færøsk forsøg på overliggeren

Så kom den definitive problemløser Mikkel Damsgaard ind, men danskerne sejlede og de lod en bold hoppe i feltet, inden Edmundsson headede på overliggeren og Hallur Hansson blæste returen i Atlanten.

Danskerne var i chok og Teitur Gestsson parerede med alt, hvad han havde til rådighed.

Mikkel Damsgaard forsøgte at bryde gennem den færøske Franz Jäger-bankboks, men blev bremset konstant, og de øvrige danskere skubbede bare bolden rundt i ligegyldig boldmassager.

Hjemmepublikum blev mere og mere tændt af de danse rådvildhed og deres egnes offervilje.

Yussuf Poulsen kom ind for at bruge sin fysik i stedet for Anders Christiansen, så Jonas Wind gik en tand tilbage i et sidste forsøg på at skaffe en afgørelse.

RB Leipzig-angriberen var tæt på med et hovedstød, men først med fem minutter igen blev Kasper Hjulmands første fiasko som landstræner afværget.

Bolden blev på et frispark svunget ind i hovedet på Jonas Wind, der flot drejede kuglen ind med hovedet via stolpen. Et par danskere var offside men ikke Wind, så VAR kunne efter votering ikke finde noget strafbart.

En sejr er en sejr og de tre point var endnu en døråbner til VM i Qatar i julen 2022, selv om det holdt hårdt og Kasper Hjulmands jonglering med A- og B-spillere var lige ved at fejle.

Og der var en del spillere på midtbanen og på kanterne, som viste sig ikke at holde vand.

De færøske tilskuere fejrede forståeligt hjemmeholdets indsats, og Jóan Símun Edmundsson var uhyggelig tæt på at skabe sensationen, inden Jonas Wind slog til.

Annonce
AGF For abonnenter

AGF og David Nielsen har dårlige erfaringer med upåagtede modstandere: - Jeg er aldrig tryg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

2. halvleg er i gang: AGF er fortsat foran

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Aarhus

Politiet søger vidner: Buspassager lavede kysselyde og onanerede foran ung kvinde

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Sport

To tredjedele af VSK-holdet var nye spillere i pokalnederlag til superliga-hold: - Det er rimeligt at sige, at vi er startet lidt forfra

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Alarm 112

Anklager: Parteringsdrab skal koste 51-årig livstid i fængsel

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Østjylland

Chris Ankers bror: 'Jeg ved, Chris ville have, vi skulle mindes ham med et smil, men lige nu er det med tårer'

Annonce