Annonce
Aarhus

Windsurfere mister bus: Åkrogens bus nedlægges i ny plan

150 mennesker dyrker windsurfing ud for Åkrogen gennem Aarhus Windsurf Klub. Mange af dem er unge under 18 og studerende uden bil. De kommer til at gå en kilometer med tungt og ofte vådt udstyr. Foto: Axel Schütt

Linje 20 foreslås nedlagt, og det bekymrer formand for windsurferklub. Medlemmer må gå langt med tung udrustning.

Annonce

AARHUS: I dag kan det næsten ikke være nemmere for unge og billøse medlemmer af Aarhus Windsurf Klub:Bus linje 20 har sidste stop på ruten uden for windsurferklubbens hus på Åkrogen. Og når man slæber på våddragt, redningsvest, trapez og surfstøvler er det rart, at man ikke skal gå alt for langt.

Det får en ende til august. Da træder en ny busplan i kraft. Og den lægger op til simpelthen at nedlægge linje 20.

Det betyder, at windsurfere uden bil må gå cirka én kilometer fra nærmeste stoppested.

Det betyder også, at formanden for Aarhus Windsurf Klub, Allan Tambo Christiansen, har fået et bekymret udtryk i ansigtet.

- Det kan godt være, at en kilometer ikke lyder af meget. Men når man skal hjem med dyngvådt udstyr, så snakker vi altså en vægt på omkring fem kilo. Hvad siger en dreng på 13 år til at gå en kilometer med det, spørger Allan Tambo Christiansen.

To ruter nedlægges

Den nye busplan, der lige nu er i offentlig høring, nedlægger to buslinjer, nemlig nr. 20 og nr. 19.I Risskov erstattes linje 20 af linje 12. Linje 12 kører i dag på Grenåvej fra Mejlbyvej. I den nye busplan foreslås Linje 12 i stedet at køre over Grenåvej og ned ad Brovej, hvorfra der er en kilometer ud til Åkrogen. Linje 12 fortsætter på Nordre Strandvej og kommer tilbage på Grenåvej på Asylvej.

Linje 19 mellem Parak Allé og Mårslet erstattes af linje 16. Den kører fra Kridthøj via Jyllands Allé til Park Allé i stedet for Mindeparken. Fra Park Allé til Lystrup kører den kommende linje 18 ad samme linjeføring.

www.midttrafik.dk kan man se de køreplaner, der er i spil og deltage i den høring, der slutter på søndag. Køreplanerne findes i skemaet nederst på siden med overskriften "Ny letbane og bybusser i Aarhus opstart august 2017".

Annonce

Behov for en bus

Personligt tvivler han på, at klubbens unge medlemmer vil blive spor begejstrede, når linje 20 nedlægges til august.- Derfor er det ret kritisk for os som forening. Vi gør en stor indsats for at rekruttere unge mennesker, siger Allan Tambo Christiansen.

Aarhus Windsurf Klub tæller 150 medlemmer.

- 25 procent er unge under 18 år. Men vi har også rigtigt mange unge studerende, som heller ikke har bil. Derfor mener jeg, at der er behov for en bus, der kører helt ud til Åkrogen, siger Allan Tambo Christiansen, der har gjort indsigelse i den høringsrunde, der slutter på søndag.Åkrogen blev for nogle år siden udpeget som et af ni attraktive udflugtsmål tæt på byen.

"Åkrogen er udflugtsstedet, hvor lyden af glade stemmer blander sig med bølgernes brus. Surfere boltrer sig på vandet, når vinden er perfekt, og familie og venner mødes til grillhygge, når dagen går på hæld," lyder beskrivelsen af Åkrogen som udflugtssted på Aarhus Kommunes hjemmeside.

Der står også, at man kan benytte bybus 20, "som har endestation ved kiosken få meter fra stranden".

- Det er besynderligt, at kommunen kan leve med, at man afskærer tilgængeligheden til et af sine udflugtssteder, siger Lars Lohmann fra Grundejerforeningen Åkrogen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Aarhus For abonnenter

Kiks i kommunikationen kan udløse konflikter: - Et plejehjem i Aarhus er på ingen måder et luksushotel

AGF

Skuffet David Nielsen efter nederlag: - Vi manglede kvalitet offensivt

AGF For abonnenter

Kampen kort: VAR, frispark og generel tumult dominerede i AGFs første sæson-nederlag

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Kun AGF-defensiven ragede en smule op søndag aften

Annonce