Annonce
Sport

Wozniacki: Det var en kamp jeg bare skulle igennem

Edgar Su/Reuters
Caroline Wozniacki er med sejr videre til næste runde i afskedsturnering. Her håber hun, at nerverne er væk.

En enkelt kamp i den sidste turnering havde ikke været nok, og derfor skulle den første bare vindes.

Det fortæller danske tennisspiller Caroline Wozniacki på et pressemøde, efter at hun natten til mandag dansk tid slog amerikanske Kristie Ahn i Australian Open.

Her vandt hun 6-1, 6-3 i en kamp, hvor afskedsnerverne spillede hende et puds - dog uden at det blev katastrofalt.

- Jeg var lidt nervøs før kampen, men da jeg kom i gang, kom nerverne lidt væk, siger den danske tennisspiller.

Første sæt mod Ahn vandt danskeren let 6-1, da amerikaneren lavede et hav af fejl.

Men i andet sæt måtte Wozniacki kæmpe noget mere for det.

Især i det første parti, som varede små 20 minutter, var der hård kamp om hvert point.

Her voldte amerikanerens spillestil Wozniacki en del problemer.

- Hun spillede noget tennis, som ikke passede mig særligt godt, siger Caroline Wozniacki.

- Så kom der en langsom bold, så kom der en hurtig bold. Det var meget urytmisk. Det var en kamp, som jeg bare skulle igennem, og den skulle bare vindes, uddyber hun.

Med de klassiske Wozniacki-dyder i form af vedholdende grundslag og retningsskift blev Kristie Ahn dog gang på gang sendt fra side til side.

Så når amerikaneren ikke selv lavede en fejl, kunne Wozniacki ofte presse Ahn til at lave en, hvilket i sidste ende var nok.

- Det er rart at komme igennem første kamp. Der er altid nerver på i første kamp, og især nu, hvor man ved, at taber man, så er der altså ikke en ny kamp i morgen, siger Caroline Wozniacki.

Wozniacki spiller sin næste kamp i årets første grand slam-turnering på onsdag.

Modstanderen bliver enten Dayana Yastremska, der er nummer 21 på verdensranglisten, eller Kaja Juvan, der er nummer 127.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Millionindsprøjtning til århusianske daginstitutioner: 75 pædagoger kan ansættes

Læserbrev

Læserbrev: Byrådet skal gøre det meget nemmere at være bilist i Aarhus

På mange punkter er jeg enig med Ole Christiansen (der skrev læserbrevet ”Byrådet må gøre det mere besværligt at være bilist i midtbyen” lørdag 15. februar, red.): Biler, der holder stille, forurener meget – men det gør de selvsamme biler også, når de holder i kø, og det sker hver morgen, og ligeså om eftermiddagen, fordi vores infrastruktur ikke er god nok på vores indfaldsveje og i den indre by. Jeg prøvede det selv forleden dag ved Nørreport-krydset. Jeg var så uheldig, at der skulle passere tre letbanetog, og det tog tre minutter og 25 sekunder. Det var over grænsen på tre minutter, som man mener, er maks.-grænsen for, hvor lang tid man må have sin bil til at gå i tomgang. Den grænse kunne nemt sættes ned til et minut, undtagen hvis man holder for rødt lys eller venter på letbanen. Vedr. CO2-forurening er jeg enig med Ole Christiansen i, at det skal vi gøre noget ved, men det løser sig selv, når vores bilpark kommer over på el. Vores dieselbusser skal fra 2027 være udskiftet til elbusser. Og kommunens egen bilpark kommer også over på el. Om road-pricing er en god ide, er jeg ikke sikker på, men derimod skal vi have lavet store parkeringsanlæg ved vores indfaldsveje, hvorfra der skal køre shuttle-busser ind til indre by. Det ville få mange biler ud af byen. Og så skal vi gøre det gratis for pensionister at køre med bus mellem kl. 9.00 og kl. 15.00 og igen efter kl. 18.00 og til midnat, det vil også få rigtig mange biler ud af byen og give ledige p-pladser. At vi skal gøre det besværligt at være bilist, er jeg ikke enig i, det er en forkert vej at gå, nej, vi skal have vores infrastruktur til at fungere, meget bedre end den gør i dag. Bl.a. med intelligent lysregulering, det vil kunne spare mange stop og meget tid. Vi skal også lave et passende antal parkeringspladser, når vi bygger nyt, også i midtbyen. Vi mangler parkeringspladser i Aarhus, og der skal ved enhver given lejlighed skabes flere parkeringspladser, også til elbiler. Hvis man tror, at bilen er på vej ud som transportmiddel, skal man formentlig revidere sin opfattelse. Privatbilen er kommet for at blive. Men vi skal derimod tænke ny tanker, og det skal vi, i særdeleshed når vi taler kollektiv trafik. Vi skal have el-busser og BRT-busser, vi skal stoppe med flere letbanetog, de er alt for dyre og kan ikke håndteres i indre by. Vi skal gøre det attraktivt at bruge kollektiv trafik, men det kræver, at der er busser til rådighed i hele kommunen. At nedlægge busruter, som man gør i øjeblikket, er det samme som at sige: ”I bliver nødt til at tage jeres private bil for at komme på arbejde eller komme ind til byen. Busruten er desværre nedlagt”. Og de mange busruter, der er nedlagt, er for at finansiere letbanen – det er en forkert vej at gå. Vi skal også opfordre alle til at stoppe deres bil, når de holder stille, det gælder også taxier, lastbiler, entreprenørmaskiner med flere, der vil kunne spares meget CO2-udslip i indre by, ja, i hele Danmark, ved at slukke bilmotorerne.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus

'Daniel fra Rigspolitiet' ville hjælpe 59-årig med banklån: Men den hoppede offeret ikke på

Annonce