Annonce
Sport

Wozniacki tester bane forud for mulig skæbnekamp mandag

William West/Ritzau Scanpix
De sidste dele af den danske stjernes spil fintunes, inden hun for alvor kommer under pres i afskedsturnering.

Når Caroline Wozniacki mandag går ind på Melbourne Arena, er det med visheden om, at hvis hun taber, så bliver det også den sidste kamp i hendes karriere.

Søndag formiddag lokal tid træner den danske tennisstjerne på samme bane, hvor hun natten til mandag dansk tid møder amerikanske Kristie Ahn i første runde af Australian Open - den danske tennisstjernes sidste turnering.

Wozniacki har forberedt sig på den forholdsvist upåagtede amerikaners styrker, fortalte hun lørdag.

- Hun er en spiller, der prøver at spille aggressivt og spiller flot. Hun var i fjerde runde i US Open, så hun kan spille godt, når hun rammer den, sagde Wozniacki om Ahn, der ligger nummer 92 i verden.

Knap 10.000 mennesker kan der sidde på det overdækkede stadion. Men søndag er blot pressen og danskerens følge til stede på arenaen, hvor stemningen er koncentreret.

Med sig i arenaen har Wozniacki blandt andre sin bror, Patrik Wozniacki, sin mand, den tidligere basketballspiller David Lee - der af og til kommer med tilråb - og sin far og træner, Piotr Wozniacki, der ser en anelse mere alvorsfuld ud end ved lørdagens åbne træning.

Til søndagens træning bliver blandt andet serven og returneringerne fintunet.

Her sender to mandlige hittingpartnere først en række server afsted, som Wozniacki skal returnere.

Derefter server hun efter nogle flasker, der bliver placeret i forskellige hjørner af servefeltet. Det lykkes efter nogle forsøg.

Begge dele af Wozniackis spil skal helst sidde i skabet mod modstanderen Ahn.

Den 27-årige amerikaner har i mange år ligget på den kedelige side af nummer 500 på verdensranglisten, mens hun blandt andet har færdiggjort sin uddannelse på Stanford University.

Men de senere år er hun kravlet op ad ranglisten.

Og på hjemmebane i USA satte hun til US Open i efteråret 2019 en solid række af sejre sammen, hvor stærke Svetlana Kuznetsova og Jelena Ostapenko blev slået - blandt andet på baggrund af en fin forhånd.

Amerikaneren er dog klar underdog mod danskeren, der har bedyret, at hun går ind til karrierens sidste turnering med samme indstilling som til enhver anden turnering, men at hun også er klar over, at hun ikke kan forudsige, hvordan hun vil reagere, før hun står i situationen.

- Jeg kan jo ikke vide det, sagde Wozniacki lørdag, da hun til et pressemøde blev spurgt, om hun ville kunne holde hovedet koldt i afskedsturneringen.

- Det er ikke en situation, jeg har stået i før. Det er svært at sige.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce