Annonce
Sport

Wozniackis banekvinde er ude efter historisk bedrift

Issei Kato/Reuters
Det gik ikke længere i Australian Open for Ons Jabeur, der har vist vejen for tunesisk tennis.

Caroline Wozniackis banekvinde i Australian Open, tunesiske Ons Jabeur, er ude af turneringen.

Det sker med et kvartfinalenederlag natten til tirsdag på 4-6, 4-6 til amerikanske Sofia Kenin, som til gengæld er i sin første grand slam-semifinale nogensinde.

Jabeurs sejrsrække i Australian Open har været historisk, da tuneseren som den første arabiske kvinde nogensinde har nået en grand slam-kvartfinale.

Hun kæmpede hårdt i kampen mod Kenin, men lavede i perioder for mange fejl og måtte til sidst se sig slået.

I Tunesien, der ikke traditionelt er en stor tennisnation, har folk fulgt levende med.

Flere steder er de blevet oppe til sent ud på natten for at følge med i Jabeurs kampe, og tuneseren selv har fået et utal af henvendelser.

Det fortæller Jabeur efter nederlaget.

- Min telefon går stadigvæk amok lige nu. Jeg talte rent faktisk med Tunesiens præsident (Kais Saied, red.). Han ringede til mig og ønskede mig held og lykke, siger hun.

Den 25-årige tennisspiller er kendt for et stort slagrepertoire.

Men hun har ikke tidligere været at regne blandt favoritterne til at gå langt i de store turneringer.

Jabeur håber, at det kan ændre sig nu.

- Selv om jeg ikke havde nået en kvartfinale nu, har jeg allerede inden da drømt om selv at kunne vinde en grand slam-titel. Men nu mener jeg, at jeg er endnu tættere på. Jeg kan tro endnu mere på min drøm, siger hun.

Sejrende Sofia Kenin møder i semifinalen hjemmebanehåbet Ashleigh Barty.

Barty slog i den anden kvartfinale på kvindesiden, som blev spillet natten til tirsdag, tjekkiske Petra Kvitova med cifrene 7-6, 6-2.

Således er Barty den første australske kvinde i semifinalen i Australian Open, siden Wendy Turnbull nåede dertil i 1984. Ikke siden Christine O’Neils titel i 1978 har en australsk kvinde vundet Australian Open.

Den australske drøm lever dermed fortsat ved årets første grand slam-turnering, hvor førsteseedede Barty er den sidste singlespiller tilbage fra hjemlandet, efter at Nick Kyrgios mandag tabte til Rafael Nadal på herresiden.

- Det har været fuldstændig fantastisk. Jeg vidste, at jeg var nødt til at komme med mit bedste spil mod Petra, og det første sæt var fuldstændig afgørende, siger Barty efter kampen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Natten til onsdag mødes Anett Kontaveit og Simona Halep samt Garbiñe Muguruza og Anastasia Pavlyuchenkova i de to sidste kvartfinaler.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Oversvømmelser lukkede to veje, og så blev folk tossede: - Vi fik fingeren og skældud

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce