Annonce
Sport

Yann Aurel Bisseck har stort set ikke spillet fodbold i to år: Nu skal karrieren genoplives i AGF

Yann Aurel Bisseck gjorde fin figur i den første halve time i sommerens anden træningskamp, hvor Hobro var modstanderen. Arkivfoto: Kim Haugaard.
Yann Aurel Bisseck er navnet, og fortiden er yderst glorværdig. Han er blevet set som en af de største talenter i Tyskland og fik Bundesliga-debut som 16-årig. Men de seneste to år er karrieren gået den forkerte vej.

FODBOLD: Yann Aurel Bisseck svarer med et "what's up", da denne journalist tirsdag står på Fredensvang.

Oversat til dansk er det noget a la "Hvor'n skær den". Tysk-camerouneren er flydende på engelsk, nærmest perfekt i intonation og udtale, og har stort set ikke den der tunge tyske accent, som der ofte er, når vores naboer fra syd bevæger sig over i et fremmedsprog.

Men engelsk er også et universelt sprog. Noget, man i den moderne verden næsten skal kunne, hvis man ønsker at rejse verden tyndt til lands, til vands eller i luften.

Annonce

Og det har Yann Aurel Bisseck efterhånden gjort.

Da han sidste uge blev præsenteret i AGF, var det hans fjerde lejemål på bare to sæsoner. Han er ejet af Bundesliga-klubben FC Köln, men har både været i Holstein Kiel i 2. Bundesliga, hollandske Roda og portugisiske Guimaraes.

Og det uden at spille ret meget.

Sammenlagt har Bisseck i de seneste to sæsoner spillet bare 481 minutters førsteholdsfodbold ifølge statistikdatabasen Transfermarkt.

Det svarer sammenlagt til lidt over fem hele kampe. På to år. I seneste sæson spillede han ikke så meget som et minuts førsteholdsfodbold.

- Jeg er her, fordi det er den bedste mulighed for mig til at tage det næste skridt. Jeg har været uheldig med mange skader og meget kaos, men her er der meget kontinuitet. AGF har haft den samme træner i tre år, og det er jeg ikke vant til. Så jeg synes, det er en stabil klub og for en ung fyr som mig, er det et godt sted at udvikle sig, siger Yann Aurel Bisseck.

Problemer med hasen

Det med kaosset er svært at komme uden om. I seneste sæson var Bisseck på leje hele sæsonen i portugisiske Guimaraes. Han blev hentet til af klubbens sportsdirektør, som ønskede at stable et hold på benene omkring unge, udenlandske spillere. Han havde bare ikke nogen cheftræner ansat, da Bisseck blev hentet.

I alt nåede fem forskellige trænere at stå ved roret for klubben i seneste sæson, mens der også var tre sportsdirektører inde over. Samtidig med det havde Bisseck problemer med en skade i hasemuskulaturen, hvilket betød, at klubben rykkede ham ned på andetholdet i det sidste halve år.

- Jeg forventer altid at spille meget, men der er også et par andre omstændigheder, som skal spille ind. Først og fremmest skal jeg blive helt rask, og derefter skal jeg fortjene min plads i truppen i AGF. Selvom jeg kommer fra en større klub og en større by, så skal jeg stadig træne som alle de andre og presse mig selv til at blive den bedste.

- Jeg har været meget skadet, og jeg vil gerne forblive rask, så jeg kan tage det næste skridt. Med holdet forventer jeg, at vi gør det så godt som muligt og angriber topholdene, sigen Yann Aurel Bisseck.

Yann Aurel Bisseck

  • 20 år gammel
  • Midterforsvarer, alternativt på den defensive midtbaneposition. 
  • Fik som 16-årig Bundesliga-debut i FC Köln under Peter Stöger. Har indtil videre spillet tre kampe for Köln. 
  • Har de seneste to år været lejet ud til henholdsvis Holstein Kiel i 2. Bundesliga, Roda i den næstbedste hollandske række samt Vitória Guimaraes i den bedste portugiske række. 
  • 14 ungdomslandskampe for Tyskland. To mål. Her iblandt et enkelt ved U17-VM. 
  • Er lejet i den kommende sæson til AGF, som har en købsoption på ham. 

Fire lejeaftaler i tre forskellige lande er ikke nødvendigvis et udtryk for, at Yann Aurel Bisseck er ved at slå igennem i hans moderklub Köln. Vesttyskerne forlængede godt nok hans kontrakt med et enkelt år, da han sidste sommer blev udlejet til Portugal, men det drejer sig nok lige så meget om, at det ikke er lovligt at leje en spiller ud i spillerens sidste år af kontrakten.

AGF's sportschef Stig Inge Bjørnebye sammenligner Bisseck-lejeaftalen med en anden spiller, som for nyligt slog igennem på nogenlunde samme manér.

- Han minder om Kevin Diks' case. Han kom skadet til klubben, og der var ingen, der ville røre ham. Men vi arbejdede med ham i klubben - og det samme kommer vi til med Bisseck, siger Stig Inge Bjørnebye.

Bjørnebye bekræfter samtidig, at AGF har en købsoption på spilleren. Det havde Guimaraes også. Her gik bulletinerne på, at optionen var på 900.000 euro, hvilket svarer til cirka 6,7 millioner danske kroner.

Annonce

Et stort talent i Tyskland

Ser man bare fire år tilbage i tiden, var der nu ikke meget, som tydede på, at Yann Aurel Bisseck pludselig skulle ende i en dansk subtopklub.

I 2017 fik han debut i Bundesligaen. 16 år og 334 dage gammel. Den dag i dag er han stadig den tredjeyngste debutant i Bundesligaens historie. Kun overgået af det tidligere evighedstalent Nuri Sahin og tyskernes nye "Wunder-Bubi" Youssoufa Moukoko.

Han var med til U17-VM, hvor han startede i midterforsvaret for vores tyske naboer, han scorede sågar i ottendedelsfinalen mod Colombia.


Jeg tænker ikke: "Du godeste, hvad laver jeg i Danmark?". Jeg ser det som et skridt tilbage i den rigtige retning, så jeg forhåbentligt spiller i en af de større ligaer igen en dag.

Yann Aurel Bisseck, midterforsvarer i AGF.


Til sidst fik han i 2019 en Fritz Walther-bronzemedalje, som gives til de talenter, som er blandt de mest lovende og håbefulde i tysk fodbold.

- Man skal ikke give op, selvom man er meget skadet eller ikke kan spille af forskellige årsager. Det er nemt at sige til sig selv, at det ikke var det, man forventede, når man spillede Bundesliga-fodbold som 16-årig. Men selvom det ikke er gået den rigtige vej de seneste par år, tror jeg stadig på, at jeg har evnerne til at blive en topprofessionel fodboldspiller.

- Når man bliver professionel på topniveau meget ung, så tænker man, at det kun opad derfra. Men for mig var virkeligheden, at jeg har været meget skadet og haft trænere, som ikke troede på unge spillere, siger Yann Aurel Bisseck.

Måske vender han tilbage til Köln en dag, for han er en "Kölsche Jung", som har boet sine første 18 år i byen. I første omgang skal han bare for alvor i gang med seniorkarrieren.

Den 20-årige midterforsvarer fik torsdag uofficiel debut i træningskampen mod Hobro IK. Han spillede den første halve time i midterforsvaret for AGF.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona spænder ben for prestigehotel på Aarhus Ø: Må droppe kæmpe konferencesal

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Alarm 112

Ledende rockermedlem i Aarhus dømt for omfattende hashhandel

Alarm 112

Involverede i dødsdrama efterlod deres dansk indregistrerede bil på parkeringsplads lige syd for grænsen

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Sport

En sønderjysk århusianer indstiller en formidabel karriere i skovene: Maja Alm venter barn til foråret

Aarhus

Se video: Flere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Aarhus

Det bliver dyrere at komme af med skraldet: Se hvor meget mere du skal betale efter nytår

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus

Dagens corona-tal: Aarhus nærmer sig nyt rundt tal

Annonce