x
Annonce
Østjylland

Youtubernes indtog i Odder: Unge bookede egne favoritter

Det var med et stort 2G-banner som baggrund, at Mika og Tobias gav koncert i Kulturkøkkenet i Odder. Foto: Søren E. Alwan
Mika og Tobias gav koncert for 160 mennesker i Kulturkøkkenet takket være en flok unge koncertarrangører.

Odder: - Er der nogensinde nogen af jer, der har prøvet at slå jeres tå?

Det er måske ikke det mest almindelige spørgsmål til publikum under en koncert, men når youtuberne Mika og Tobias optræder, så er det helt normalt. Tilhørerne ved nemlig straks, at den næste sang så er ”Av min tå” – og det gjorde de også i Kulturkøkkenet i Vitapark lørdag eftermiddag i Odder.

I alt 160 mennesker overværede koncerten, som også bød på ”Landet af Lego”, to julesange og selvfølgelig kæmpehittet ”Ikke mere mælk”.

- Hvis I ikke kan teksten, synger I bare noget tilfældigt. Det er meget sjovere end ikke at sige noget, lød det opfordrende fra Mika til publikum.

Men teksten var nu ikke noget problem – i hvert fald ikke under ”Ikke mere mælk”, som youtuberne spillede både som den første og den sidste sang. I hvert fald ikke indtil de nåede til sangens rap, som dybest set er en opremsning af alverdens ord med mælk. Da måtte Tobias og Mika selv træde i karakter, selvom mikrofonen hyppigt blev vendt mod publikum.

Annonce

Mika og Tobias' sange

Mika og Tobias lagde i sommeren 2017 sangen "Ikke mere mælk" op på Youtube. Sangen har i skrivende stund nået 10,9 millioner visninger på videotjenesten.

Sangen "Landet af Lego" blev lavet til en reklamevideo for Legoland. Videoen modtog prisen som årets reklame ved Guldtuben 2018.

Den ene af duoens julesange, "Jul hver dag", blev originalt sunget sammen med youtuberen Morten Münster.

Billede tæller mere end autograf

8-årige Magnus Sørensen kunne også størstedelen af teksterne – pånær i de tre sange, han ikke kendte.

- Men jeg sang heller ikke så højt med på de sange, jeg kendte, sagde Magnus Sørensen, som dog havde en rigtig god oplevelse med at være til koncert.

Efter koncerten kom en anden mindst lige så vigtig aktivitet – autografskrivning og billeder med youtuberne. Der opstod en lang kø helt fra scenen til indgangen, men heldigvis var Magnus Sørensen nummer to i køen og dermed var han en af de allerførste, som med et stort smil på læben kunne få det eftertragtede billede.

- Jeg ville rigtig gerne have billedet. Det var også fint nok at få en autograf, men jeg ville helst have et billede, sagde han efterfølgende.

Succesfuld debut

Også arrangørerne syntes, det havde været en god aften. Bag koncerten stod Odder Little Culture Clubs ungdomsafdeling, som kalder sig OLCC2G - altså "anden generation".

- Det gik rigtig godt. Man kunne mærke på folk, at de blev i godt humør af koncerten, evaluerede Emma Bach, som var en af tovholderne på arrangementet.

Det var afdelingens første koncert. Medlemmerne på mellem 8 og 20 år vidste ikke helt, hvad de skulle forvente på forhånd, men alt i alt gik det godt.

- Der har da været nogle bump, men dem lærer man jo at klare. For eksempel kunne vi ikke komme ind til scenen, så vi måtte tage et vindue ud, sagde et andet 2G-medlem, Simon Mikkelsen, som sammen med sine medarrangører brugte det meste af fredag og lørdag på at gøre klar til koncerten.

En af grundene til ungdomsafdelingens opståen var, at de unge syntes, at de voksnes arrangementer var kedelige. 2G hyrer derfor navne, som de selv gerne vil høre - og de var ikke skuffede over deres første kunstnere.

- Vi sang i hvert fald godt med. På den måde er man også med til at gøre oplevelsen federe for de andre, sagde Emma Bach, som i fælleskab med sine medarrangører fastslog, at der i hvert fald ikke var nogen fra 2G, der var faldet over ordene i løbet af rappen i "Ikke mere mælk".

Bag koncerten stod Odder Little Culture Clubs ungdomsafdeling, hvoraf langt de fleste til koncerten var iført hvide 2G-trøjer - således også Emma Bach. Foto: Søren E. Alwan
Med dobbeltoptrædenen med "Ikke mere mælk" blev det i alt til seks numre for pengene for koncertgæsterne. Foto: Søren E. Alwan
Tobias og Mika er kendt fra Youtube, hvor de brød igennem med kæmpehittet "Ikke mere mælk". Foto: Søren E. Alwan
Kulturkøkkenet er sædvanligvis et meget sterilt lokale, så det krævede et stort stykke arbejde af arrangørerne at få det til at se festligt ud. Foto: Søren E. Alwan
Til koncerten var der et flertal af børn blandt gæsterne, men mange havde taget en forælder med. Foto: Søren E. Alwan
"Jeg har... Letmælk, sødmælk, minimælk og skummetmælk!Mælk fra en ko - og mælk fra en..." Foto: Søren E. Alwan
Mika og Tobias opfordrede gentagne gange publikum til at skråle endnu højere med på sangene. - Hvis I ikke kender teksten, så bare syng noget tilfældigt. Det er sjovere end at være stille, lød det. Foto: Søren E. Alwan
En stor del af publikum havde telefonerne fremme for at filme flere gange undervejs i koncerten. Foto: Søren E. Alwan
Cirka 160 mennesker var til stede i Kulturkøkkenet for at overvære koncerten. Foto: Søren E. Alwan
Kulturkøkkenet er sædvanligvis et meget sterilt lokale, så det krævede et stort stykke arbejde af arrangørerne at få det til at se festligt ud. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efterlysning: Har du set Maria?

Kronik

Lad os nu tage en dag af gangen

Disse linjer nedfældes på andendagen efter dronningens tale til nationen. Og hvor kan vores dronning dog bringe sine budskaber med enkle og sigende ord. Jeg har deadline i dag, og plejer ofte at få udsættelse med begrundelser som travlhed med foredrag eller børnepasning. Men mine foredrag er alle aflyste. Og jeg er for gammel til, at det er forsvarligt, at jeg træder til. Der kunne ellers godt være brug for en farmor til to livlige drenge på 4 og 1.5 år, når begge forældre arbejder hjemmefra. Jeg havde planlagt et andet tema, men Corona-situationen kalder på lidt dybere eftertænksomhed. Lad mig først sige, jeg er så taknemmelig over at bo i et land, hvor systemet passer på os. Taknemmelig over, at vi er så velpolstrede, at der kan gives tilsagn om milliarder til vores nødstedte arbejdsmarked. Stolt af vores folkevalgte, der, uanset politisk observans, står sammen om at gøre det nødvendige. Men selvom vi er i de bedste hænder og retter os efter myndighedernes anvisninger, så møder jeg overalt en stor frygt for, hvad det her vil ende med. Og frygten er forståelig, men den gør situationen unødvendig pinefuld. Frygten er vores stærkeste negative grundfølelse, sidder i krybdyrhjernen og er medvirkende til, at vi som art har overlevet. Den hjalp os som huleboer til at være forsigtige, så vi ikke lige løb i gabet på en sabeltiger. Men i ”coronasituationen” gavner den os ikke. Hvad kan vi så stille op med denne livsglædedræbende frygt? Vi kan forsøge at flytte fokus, øve os i at sende de negative tanker væk og fylde hjernen med de ting, vi har at være taknemmelige for. Som jeg før har skrevet: Hjernen kan kun én ting ad gangen. Vores hjerne belønner os, når vi gør noget godt. Nu er det tid til de opringninger til ældre i vores netværk, som ikke er så mobile. Og selv om de er mobile, frarådes de fra nu af offentlig transport. Jeg vil ringe en ekstra gang til min søns farmor, som er 96 og bor i Ringsted. Hun er glad og tilfreds, trods den hårde skæbne at blive enke tidligt ved en ulykke, og alt for tidligt at lægge to sønner i graven. Livet har sendt os en uventet gave i en meget grim indpakning, som vi har lyst til at sende retur uåbnet. Men det er ikke muligt. Hvad så? Ja, lad os pakke den ud og se, hvad budskabet er. Jeg kunne forstille mig, at denne krise giver os nye værdier. At vi bliver bevidste om, hvad der er vigtigt i livet. Og min forhåbning er, at vi vil se tilbage med stolthed over at tilhøre en nation, hvor vi klarede krisen ved at stå sammen og vise samfundssind. Og lige et perspektiv: ”I gamle dage blev folket bedt om at gå i krig for fædrelandet, i dag bliver nationen bedt om at blive på deres sofa”, som Ulla Therkelsen rapporterede. Vi må i skrivende stund stadig bevæge os ud i foråret. Og ”luften har godt os” som min far altid sagde, når vi sad og kukkelurede på vores værelser. Lad os bevare modet.

Aarhus

Mængden af unge corona-patienter overrasker sygeplejerske: - De yngre patienter er virkelig bange

Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Aarhus

Hold liv i guitarspillet under coronakrisen: Århusiansk virksomhed underviser elever online

Annonce