Annonce
Østjylland

Youtubernes indtog i Odder: Unge bookede egne favoritter

Det var med et stort 2G-banner som baggrund, at Mika og Tobias gav koncert i Kulturkøkkenet i Odder. Foto: Søren E. Alwan
Mika og Tobias gav koncert for 160 mennesker i Kulturkøkkenet takket være en flok unge koncertarrangører.

Odder: - Er der nogensinde nogen af jer, der har prøvet at slå jeres tå?

Det er måske ikke det mest almindelige spørgsmål til publikum under en koncert, men når youtuberne Mika og Tobias optræder, så er det helt normalt. Tilhørerne ved nemlig straks, at den næste sang så er ”Av min tå” – og det gjorde de også i Kulturkøkkenet i Vitapark lørdag eftermiddag i Odder.

I alt 160 mennesker overværede koncerten, som også bød på ”Landet af Lego”, to julesange og selvfølgelig kæmpehittet ”Ikke mere mælk”.

- Hvis I ikke kan teksten, synger I bare noget tilfældigt. Det er meget sjovere end ikke at sige noget, lød det opfordrende fra Mika til publikum.

Men teksten var nu ikke noget problem – i hvert fald ikke under ”Ikke mere mælk”, som youtuberne spillede både som den første og den sidste sang. I hvert fald ikke indtil de nåede til sangens rap, som dybest set er en opremsning af alverdens ord med mælk. Da måtte Tobias og Mika selv træde i karakter, selvom mikrofonen hyppigt blev vendt mod publikum.

Annonce

Mika og Tobias' sange

Mika og Tobias lagde i sommeren 2017 sangen "Ikke mere mælk" op på Youtube. Sangen har i skrivende stund nået 10,9 millioner visninger på videotjenesten.

Sangen "Landet af Lego" blev lavet til en reklamevideo for Legoland. Videoen modtog prisen som årets reklame ved Guldtuben 2018.

Den ene af duoens julesange, "Jul hver dag", blev originalt sunget sammen med youtuberen Morten Münster.

Billede tæller mere end autograf

8-årige Magnus Sørensen kunne også størstedelen af teksterne – pånær i de tre sange, han ikke kendte.

- Men jeg sang heller ikke så højt med på de sange, jeg kendte, sagde Magnus Sørensen, som dog havde en rigtig god oplevelse med at være til koncert.

Efter koncerten kom en anden mindst lige så vigtig aktivitet – autografskrivning og billeder med youtuberne. Der opstod en lang kø helt fra scenen til indgangen, men heldigvis var Magnus Sørensen nummer to i køen og dermed var han en af de allerførste, som med et stort smil på læben kunne få det eftertragtede billede.

- Jeg ville rigtig gerne have billedet. Det var også fint nok at få en autograf, men jeg ville helst have et billede, sagde han efterfølgende.

Succesfuld debut

Også arrangørerne syntes, det havde været en god aften. Bag koncerten stod Odder Little Culture Clubs ungdomsafdeling, som kalder sig OLCC2G - altså "anden generation".

- Det gik rigtig godt. Man kunne mærke på folk, at de blev i godt humør af koncerten, evaluerede Emma Bach, som var en af tovholderne på arrangementet.

Det var afdelingens første koncert. Medlemmerne på mellem 8 og 20 år vidste ikke helt, hvad de skulle forvente på forhånd, men alt i alt gik det godt.

- Der har da været nogle bump, men dem lærer man jo at klare. For eksempel kunne vi ikke komme ind til scenen, så vi måtte tage et vindue ud, sagde et andet 2G-medlem, Simon Mikkelsen, som sammen med sine medarrangører brugte det meste af fredag og lørdag på at gøre klar til koncerten.

En af grundene til ungdomsafdelingens opståen var, at de unge syntes, at de voksnes arrangementer var kedelige. 2G hyrer derfor navne, som de selv gerne vil høre - og de var ikke skuffede over deres første kunstnere.

- Vi sang i hvert fald godt med. På den måde er man også med til at gøre oplevelsen federe for de andre, sagde Emma Bach, som i fælleskab med sine medarrangører fastslog, at der i hvert fald ikke var nogen fra 2G, der var faldet over ordene i løbet af rappen i "Ikke mere mælk".

Bag koncerten stod Odder Little Culture Clubs ungdomsafdeling, hvoraf langt de fleste til koncerten var iført hvide 2G-trøjer - således også Emma Bach. Foto: Søren E. Alwan
Med dobbeltoptrædenen med "Ikke mere mælk" blev det i alt til seks numre for pengene for koncertgæsterne. Foto: Søren E. Alwan
Tobias og Mika er kendt fra Youtube, hvor de brød igennem med kæmpehittet "Ikke mere mælk". Foto: Søren E. Alwan
Kulturkøkkenet er sædvanligvis et meget sterilt lokale, så det krævede et stort stykke arbejde af arrangørerne at få det til at se festligt ud. Foto: Søren E. Alwan
Til koncerten var der et flertal af børn blandt gæsterne, men mange havde taget en forælder med. Foto: Søren E. Alwan
"Jeg har... Letmælk, sødmælk, minimælk og skummetmælk!Mælk fra en ko - og mælk fra en..." Foto: Søren E. Alwan
Mika og Tobias opfordrede gentagne gange publikum til at skråle endnu højere med på sangene. - Hvis I ikke kender teksten, så bare syng noget tilfældigt. Det er sjovere end at være stille, lød det. Foto: Søren E. Alwan
En stor del af publikum havde telefonerne fremme for at filme flere gange undervejs i koncerten. Foto: Søren E. Alwan
Cirka 160 mennesker var til stede i Kulturkøkkenet for at overvære koncerten. Foto: Søren E. Alwan
Kulturkøkkenet er sædvanligvis et meget sterilt lokale, så det krævede et stort stykke arbejde af arrangørerne at få det til at se festligt ud. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce