Annonce
Østjylland

Youtubernes indtog i Odder: Unge bookede egne favoritter

Det var med et stort 2G-banner som baggrund, at Mika og Tobias gav koncert i Kulturkøkkenet i Odder. Foto: Søren E. Alwan
Mika og Tobias gav koncert for 160 mennesker i Kulturkøkkenet takket være en flok unge koncertarrangører.

Odder: - Er der nogensinde nogen af jer, der har prøvet at slå jeres tå?

Det er måske ikke det mest almindelige spørgsmål til publikum under en koncert, men når youtuberne Mika og Tobias optræder, så er det helt normalt. Tilhørerne ved nemlig straks, at den næste sang så er ”Av min tå” – og det gjorde de også i Kulturkøkkenet i Vitapark lørdag eftermiddag i Odder.

I alt 160 mennesker overværede koncerten, som også bød på ”Landet af Lego”, to julesange og selvfølgelig kæmpehittet ”Ikke mere mælk”.

- Hvis I ikke kan teksten, synger I bare noget tilfældigt. Det er meget sjovere end ikke at sige noget, lød det opfordrende fra Mika til publikum.

Men teksten var nu ikke noget problem – i hvert fald ikke under ”Ikke mere mælk”, som youtuberne spillede både som den første og den sidste sang. I hvert fald ikke indtil de nåede til sangens rap, som dybest set er en opremsning af alverdens ord med mælk. Da måtte Tobias og Mika selv træde i karakter, selvom mikrofonen hyppigt blev vendt mod publikum.

Mika og Tobias' sange

Mika og Tobias lagde i sommeren 2017 sangen "Ikke mere mælk" op på Youtube. Sangen har i skrivende stund nået 10,9 millioner visninger på videotjenesten.

Sangen "Landet af Lego" blev lavet til en reklamevideo for Legoland. Videoen modtog prisen som årets reklame ved Guldtuben 2018.

Den ene af duoens julesange, "Jul hver dag", blev originalt sunget sammen med youtuberen Morten Münster.

Billede tæller mere end autograf

8-årige Magnus Sørensen kunne også størstedelen af teksterne – pånær i de tre sange, han ikke kendte.

- Men jeg sang heller ikke så højt med på de sange, jeg kendte, sagde Magnus Sørensen, som dog havde en rigtig god oplevelse med at være til koncert.

Efter koncerten kom en anden mindst lige så vigtig aktivitet – autografskrivning og billeder med youtuberne. Der opstod en lang kø helt fra scenen til indgangen, men heldigvis var Magnus Sørensen nummer to i køen og dermed var han en af de allerførste, som med et stort smil på læben kunne få det eftertragtede billede.

- Jeg ville rigtig gerne have billedet. Det var også fint nok at få en autograf, men jeg ville helst have et billede, sagde han efterfølgende.

Annonce

Succesfuld debut

Også arrangørerne syntes, det havde været en god aften. Bag koncerten stod Odder Little Culture Clubs ungdomsafdeling, som kalder sig OLCC2G - altså "anden generation".

- Det gik rigtig godt. Man kunne mærke på folk, at de blev i godt humør af koncerten, evaluerede Emma Bach, som var en af tovholderne på arrangementet.

Det var afdelingens første koncert. Medlemmerne på mellem 8 og 20 år vidste ikke helt, hvad de skulle forvente på forhånd, men alt i alt gik det godt.

- Der har da været nogle bump, men dem lærer man jo at klare. For eksempel kunne vi ikke komme ind til scenen, så vi måtte tage et vindue ud, sagde et andet 2G-medlem, Simon Mikkelsen, som sammen med sine medarrangører brugte det meste af fredag og lørdag på at gøre klar til koncerten.

En af grundene til ungdomsafdelingens opståen var, at de unge syntes, at de voksnes arrangementer var kedelige. 2G hyrer derfor navne, som de selv gerne vil høre - og de var ikke skuffede over deres første kunstnere.

- Vi sang i hvert fald godt med. På den måde er man også med til at gøre oplevelsen federe for de andre, sagde Emma Bach, som i fælleskab med sine medarrangører fastslog, at der i hvert fald ikke var nogen fra 2G, der var faldet over ordene i løbet af rappen i "Ikke mere mælk".

Bag koncerten stod Odder Little Culture Clubs ungdomsafdeling, hvoraf langt de fleste til koncerten var iført hvide 2G-trøjer - således også Emma Bach. Foto: Søren E. Alwan
Med dobbeltoptrædenen med "Ikke mere mælk" blev det i alt til seks numre for pengene for koncertgæsterne. Foto: Søren E. Alwan
Tobias og Mika er kendt fra Youtube, hvor de brød igennem med kæmpehittet "Ikke mere mælk". Foto: Søren E. Alwan
Kulturkøkkenet er sædvanligvis et meget sterilt lokale, så det krævede et stort stykke arbejde af arrangørerne at få det til at se festligt ud. Foto: Søren E. Alwan
Til koncerten var der et flertal af børn blandt gæsterne, men mange havde taget en forælder med. Foto: Søren E. Alwan
"Jeg har... Letmælk, sødmælk, minimælk og skummetmælk!Mælk fra en ko - og mælk fra en..." Foto: Søren E. Alwan
Mika og Tobias opfordrede gentagne gange publikum til at skråle endnu højere med på sangene. - Hvis I ikke kender teksten, så bare syng noget tilfældigt. Det er sjovere end at være stille, lød det. Foto: Søren E. Alwan
En stor del af publikum havde telefonerne fremme for at filme flere gange undervejs i koncerten. Foto: Søren E. Alwan
Cirka 160 mennesker var til stede i Kulturkøkkenet for at overvære koncerten. Foto: Søren E. Alwan
Kulturkøkkenet er sædvanligvis et meget sterilt lokale, så det krævede et stort stykke arbejde af arrangørerne at få det til at se festligt ud. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Byudvikling For abonnenter

Dan vil bygge en helt ny by på sine marker: Her kan 3.000-4.000 mennesker få hygge og sundhed for sjælen

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Er du klar til kaos på Oddervej? Bilisterne må regne med store forsinkelser - men mange kan faktisk helt undgå bilkøerne

AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor gør Mustapha Bundu AGF til et helt andet fodboldhold

Aarhus

Se video og billeder: Så flot er havnens nye slæbebåd

Sport

Stor donation skal hjælpe atleter til OL: - Det giver mulighed for en mere professionel tilværelse

Byudvikling

Der skal mere gang i de mindre byer: Rådmand vil have endnu mere byliv i oplandsbyerne

Aarhus For abonnenter

Motorvejstilslutning ved Hørning er en håbløs flaskehals: Når Beder-Beringvejen åbner bliver det endnu værre

Østjylland

Norddjurs løfter velfærden og letter skatten: Kommunens økonomi har aldrig set bedre ud, siger borgmester

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Aflyst, forsinket, tom og alt for dyr: Letbanen sætter sindene i kog, men er påstandene korrekte?

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Alarm 112

Dyr skudt med pil i Dyrehaven: - Det kunne godt ligne en 'mørkets gerning'

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

AGF

Efter voldsom ulykke i træningscenter: Spillerforening forventer, at AGF strammer op på sikkerheden

Annonce