Annonce
Østjylland

Zoo med 400 dyr stadig til salg: - Det er sværere, end jeg troede

Benny Johansen er glad for sin dyrepark, men på grund af alder og helbred er ægteparret nødsaget til at sælge deres zoo. Foto: TV2 Østjylland

Der blev spået budkrig, da Munkholm Zoo blev sat til salg tidligere på året, men det er sværere at komme af med dyreparken end ventet. Det må ægteparret fra Djursland sande.

BALLE: 2018 blev året, hvor en Østjylland zoologisk have blev sat til salg - nemlig Munkholm Zoo ved Balle. Men salget er ikke gået helt som forventet, selvom der tidligere på året blev spået budkrig.

Det skriver TV2 Østjylland.

- Der var meget stor interesse omkring det, og jeg troede egentlig, at der ville komme en køber her sidst på sommeren, siger Benny Johansen, medindehaver af Munkholm Zoo til TV2 Østjylland.

Men sådan skulle det ikke gå. Munkholm Zoo er nemlig stadigvæk til salg.

- Det er ikke den letteste opgave. Det er sværere, end jeg troede, men det er ikke en umulig opgave, siger ejendomsmægler Michael Almsten fra ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen, der står for slaget, til TV2 Østjylland.

Munkholm Zoo har været til salg i over et år, men det var først i slutningen af august i år, at det blev offentligt kendt. På det tidspunkt forventede man et hurtigt salg.

Munkholm Zoo er ægteparret Annelise og Benny Johansens livsværk. Det er nu 25 år siden, de startede.

- Den betyder jo egentlig alt. Vi har jo selv bygget den op fra bunden. Vi har haft fingeren på alle steder, så den betyder alt for os, siger Benny Johansen.

Men nu vil de så alligevel have den solgt - både på grund af alder og helbred. 63-årige Benny Johansen er nemlig blevet opereret flere gange i halsen på grund af kræft.

Annonce
Munkholm Zoo på Djursland er til salg, men der er endnu ingen købere. Foto: TV2 Østjylland

Pris: 4,5 millioner kroner

Prisen for hele herligheden er 4,5 millioner kroner. For de penge får man 21.000 kvadratmeter dyrepark med blandt andet cafeteria, beboelse og ikke mindst 400 dyr.

- Det er jo lidt specielt. Der er ikke mange købere til sådan noget. Kunderne skal findes på andre vilkår end normalt. Det er meget opsøgende salg både i Danmark og udlandet, siger ejendomsmægler Michael Almsten.

I denne sæson har der været cirka 30.000 gæster, og ifølge ægteparret har parken en sund økonomi.

Ægteparret har givet det tre år, og de vil helst ikke tænke på, hvad der sker, hvis de ikke kan få det solgt.

- Er der ingen, der vil købe det, så kan den bitre ende være, at den bliver nedlagt. Det hele bliver lukket og slukket. Vi startede det, og vi sluttede det, siger Annelise Johansen, medindehaver af Munkholm Zoo.

Men de håber stadigvæk på en forsinket julegave - nemlig at der kommer en køber.

Ægteparret Annelise og Benny Johansens arbejder hårdt for at få deres livsværk solgt. Foto: TV2 Østjylland
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce