Annonce
Østjylland

Zoo med 400 dyr stadig til salg: - Det er sværere, end jeg troede

Benny Johansen er glad for sin dyrepark, men på grund af alder og helbred er ægteparret nødsaget til at sælge deres zoo. Foto: TV2 Østjylland

Der blev spået budkrig, da Munkholm Zoo blev sat til salg tidligere på året, men det er sværere at komme af med dyreparken end ventet. Det må ægteparret fra Djursland sande.

BALLE: 2018 blev året, hvor en Østjylland zoologisk have blev sat til salg - nemlig Munkholm Zoo ved Balle. Men salget er ikke gået helt som forventet, selvom der tidligere på året blev spået budkrig.

Det skriver TV2 Østjylland.

- Der var meget stor interesse omkring det, og jeg troede egentlig, at der ville komme en køber her sidst på sommeren, siger Benny Johansen, medindehaver af Munkholm Zoo til TV2 Østjylland.

Men sådan skulle det ikke gå. Munkholm Zoo er nemlig stadigvæk til salg.

- Det er ikke den letteste opgave. Det er sværere, end jeg troede, men det er ikke en umulig opgave, siger ejendomsmægler Michael Almsten fra ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen, der står for slaget, til TV2 Østjylland.

Munkholm Zoo har været til salg i over et år, men det var først i slutningen af august i år, at det blev offentligt kendt. På det tidspunkt forventede man et hurtigt salg.

Munkholm Zoo er ægteparret Annelise og Benny Johansens livsværk. Det er nu 25 år siden, de startede.

- Den betyder jo egentlig alt. Vi har jo selv bygget den op fra bunden. Vi har haft fingeren på alle steder, så den betyder alt for os, siger Benny Johansen.

Men nu vil de så alligevel have den solgt - både på grund af alder og helbred. 63-årige Benny Johansen er nemlig blevet opereret flere gange i halsen på grund af kræft.

Annonce
Munkholm Zoo på Djursland er til salg, men der er endnu ingen købere. Foto: TV2 Østjylland

Pris: 4,5 millioner kroner

Prisen for hele herligheden er 4,5 millioner kroner. For de penge får man 21.000 kvadratmeter dyrepark med blandt andet cafeteria, beboelse og ikke mindst 400 dyr.

- Det er jo lidt specielt. Der er ikke mange købere til sådan noget. Kunderne skal findes på andre vilkår end normalt. Det er meget opsøgende salg både i Danmark og udlandet, siger ejendomsmægler Michael Almsten.

I denne sæson har der været cirka 30.000 gæster, og ifølge ægteparret har parken en sund økonomi.

Ægteparret har givet det tre år, og de vil helst ikke tænke på, hvad der sker, hvis de ikke kan få det solgt.

- Er der ingen, der vil købe det, så kan den bitre ende være, at den bliver nedlagt. Det hele bliver lukket og slukket. Vi startede det, og vi sluttede det, siger Annelise Johansen, medindehaver af Munkholm Zoo.

Men de håber stadigvæk på en forsinket julegave - nemlig at der kommer en køber.

Ægteparret Annelise og Benny Johansens arbejder hårdt for at få deres livsværk solgt. Foto: TV2 Østjylland
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce