Annonce
Østjylland

Zoo med 400 dyr stadig til salg: - Det er sværere, end jeg troede

Benny Johansen er glad for sin dyrepark, men på grund af alder og helbred er ægteparret nødsaget til at sælge deres zoo. Foto: TV2 Østjylland

Der blev spået budkrig, da Munkholm Zoo blev sat til salg tidligere på året, men det er sværere at komme af med dyreparken end ventet. Det må ægteparret fra Djursland sande.

BALLE: 2018 blev året, hvor en Østjylland zoologisk have blev sat til salg - nemlig Munkholm Zoo ved Balle. Men salget er ikke gået helt som forventet, selvom der tidligere på året blev spået budkrig.

Det skriver TV2 Østjylland.

- Der var meget stor interesse omkring det, og jeg troede egentlig, at der ville komme en køber her sidst på sommeren, siger Benny Johansen, medindehaver af Munkholm Zoo til TV2 Østjylland.

Men sådan skulle det ikke gå. Munkholm Zoo er nemlig stadigvæk til salg.

- Det er ikke den letteste opgave. Det er sværere, end jeg troede, men det er ikke en umulig opgave, siger ejendomsmægler Michael Almsten fra ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen, der står for slaget, til TV2 Østjylland.

Munkholm Zoo har været til salg i over et år, men det var først i slutningen af august i år, at det blev offentligt kendt. På det tidspunkt forventede man et hurtigt salg.

Munkholm Zoo er ægteparret Annelise og Benny Johansens livsværk. Det er nu 25 år siden, de startede.

- Den betyder jo egentlig alt. Vi har jo selv bygget den op fra bunden. Vi har haft fingeren på alle steder, så den betyder alt for os, siger Benny Johansen.

Men nu vil de så alligevel have den solgt - både på grund af alder og helbred. 63-årige Benny Johansen er nemlig blevet opereret flere gange i halsen på grund af kræft.

Annonce
Munkholm Zoo på Djursland er til salg, men der er endnu ingen købere. Foto: TV2 Østjylland

Pris: 4,5 millioner kroner

Prisen for hele herligheden er 4,5 millioner kroner. For de penge får man 21.000 kvadratmeter dyrepark med blandt andet cafeteria, beboelse og ikke mindst 400 dyr.

- Det er jo lidt specielt. Der er ikke mange købere til sådan noget. Kunderne skal findes på andre vilkår end normalt. Det er meget opsøgende salg både i Danmark og udlandet, siger ejendomsmægler Michael Almsten.

I denne sæson har der været cirka 30.000 gæster, og ifølge ægteparret har parken en sund økonomi.

Ægteparret har givet det tre år, og de vil helst ikke tænke på, hvad der sker, hvis de ikke kan få det solgt.

- Er der ingen, der vil købe det, så kan den bitre ende være, at den bliver nedlagt. Det hele bliver lukket og slukket. Vi startede det, og vi sluttede det, siger Annelise Johansen, medindehaver af Munkholm Zoo.

Men de håber stadigvæk på en forsinket julegave - nemlig at der kommer en køber.

Ægteparret Annelise og Benny Johansens arbejder hårdt for at få deres livsværk solgt. Foto: TV2 Østjylland
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce