Annonce
Indland

Zoos plagede elefantmor har fået sin elefantbaby

Elefanten Kungrao har født en unge i Københavns Zoo. I 2013 fødte Kungrao en unge, der her ses på billedet. Den døde dog af en virus.

Elefanten Kungrao har i nat fået en unge i Københavns Zoo.

Elefanten Kungrao har født en unge i Zoologisk Have i København. Ungen blev født tidlig onsdag morgen.

Det bekræfter presseansvarlig Jacob Munkholm Hoeck.

- Ungen blev født klokken 04:24, og der er tale om en lille han.

- Det skete lidt overraskende midt i nat, så vi ved ikke mere lige nu, siger Jacob Munkholm Hoeck.

Kungrao fik i 2013 år sin første unge, der desværre døde kort efter af en herpesvirus.

Den lille nye unge er den 13. elefantunge født i Zoo siden 1970.

Hunelefanter er drægtige i 22 måneder, og Kungrao har da også været lige oppe over i ugevis.

Så sent som tirsdag skrev Zoo på sin hjemmesiden, at Kungrao fik varme bade for at lindre hende.

- Hun får en del vand i kroppen under drægtigheden, og det samler sig i ødemer under bugen. Vi kan lindre ubehaget lidt med det varme vand, skrev dyrepasser Charlotte Vestergaard på hjemmesiden.

Derudover har Kungrao været igennem et motionsprogram, så hun kunne være i bedst mulig form til fødslen.

- Her op mod fødslen er det vigtigt, at Kungrao bevæger sig meget og får ekstra daglig motion. Fødslen er en hård omgang, så jo bedre form hun er i, jo lettere kommer det til at gå, skrev Charlotte Vestergaard og fortsatte:

- Vi får dem til at gå fra den ene ende af anlægget til den anden, og meget gerne op og ned ad bakken også.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce