Annonce
Indland

Zoos plagede elefantmor har fået sin elefantbaby

Elefanten Kungrao har født en unge i Københavns Zoo. I 2013 fødte Kungrao en unge, der her ses på billedet. Den døde dog af en virus.

Elefanten Kungrao har i nat fået en unge i Københavns Zoo.

Elefanten Kungrao har født en unge i Zoologisk Have i København. Ungen blev født tidlig onsdag morgen.

Det bekræfter presseansvarlig Jacob Munkholm Hoeck.

- Ungen blev født klokken 04:24, og der er tale om en lille han.

- Det skete lidt overraskende midt i nat, så vi ved ikke mere lige nu, siger Jacob Munkholm Hoeck.

Kungrao fik i 2013 år sin første unge, der desværre døde kort efter af en herpesvirus.

Den lille nye unge er den 13. elefantunge født i Zoo siden 1970.

Hunelefanter er drægtige i 22 måneder, og Kungrao har da også været lige oppe over i ugevis.

Så sent som tirsdag skrev Zoo på sin hjemmesiden, at Kungrao fik varme bade for at lindre hende.

- Hun får en del vand i kroppen under drægtigheden, og det samler sig i ødemer under bugen. Vi kan lindre ubehaget lidt med det varme vand, skrev dyrepasser Charlotte Vestergaard på hjemmesiden.

Derudover har Kungrao været igennem et motionsprogram, så hun kunne være i bedst mulig form til fødslen.

- Her op mod fødslen er det vigtigt, at Kungrao bevæger sig meget og får ekstra daglig motion. Fødslen er en hård omgang, så jo bedre form hun er i, jo lettere kommer det til at gå, skrev Charlotte Vestergaard og fortsatte:

- Vi får dem til at gå fra den ene ende af anlægget til den anden, og meget gerne op og ned ad bakken også.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Aarhus For abonnenter

Alt optaget på Banegårdens parkering: 9 håndværkerbiler optager 10 P-pladser en hel dag

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];