BMW klar med høj elektrisk bil

Den elektriske BMW iX3 har en elmotor på 270 hk og kan lades op på kun 30 minutter med 150 kW. Foto: BMW

BMW klar med høj elektrisk bil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det tyske mærke viser den nye iX3, der klarer 400 kilometer på en opladning og kommer på markedet i 2020.

Strømmen af nye elbiler tager til. Seneste skud kommer fra BMW, som nu viser den nye høje iX3, der bygger på den nye X3 SUV fra i fjor. Den er netop vist på den store internationale biludstilling i den kinesiske hovedstad, Beijing, der ligger centralt for det største elbilsmarked i verden.

Den nye model, som lanceres i 2020, drives af en elmotor på 270 hk og har en rækkevidde på 400 kilometer efter den nye WLTP-skala. Den kan klare de nye superladere på 150 kW, som kan lade bilen op på 30 minutter. Det er ikke urealistisk at kunne gøre dette herhjemme. Allerede til sommer åbner operatørerne, Clever og Eon, den første 150 kW-ladestation ved Fredericia, og det er også en på vej ved Aabenraa.

I forhold til de mere konventionelle versioner af X3 har den elektrificerede version frontgrill og -gitter, som er mere lukket, specielle fælge og en ladeklap, der er placeret bag det venstre forhjul. BMW iX3 lander i et felt af de mere eksklusive elbiler, hvor konkurrenter hedder Tesla X, Jaguar I-Pace, Audi e-tron og Mercedes EQC.

Den nye model skal også bygges i Kina tæt på det store nærmarked. Der er dog en stribe andre modeller på vej. BMW har angiveligt fået varebeskyttet navnene iX1-iX9.

BMW klar med høj elektrisk bil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce