Bredskuldret BMW X5

Den nye BMW X5 kan kendes på de enorme nyrer i fronten. Den kan fås med laserlys, som kan række 500 meter. Foto: BMW

Bredskuldret BMW X5

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den høje BMW X5 vokser og byder på mulighed for langtrækkende laserlys, luftaffjedring på alle aksler, firehjulsstyring og head-up-display i 3D.

Hvis du troede, at grænsen for, hvor stor en kølergrill kan være, var nået, kan du godt tro om. Den nye BMW X5 flytter nemlig barren endnu en tand med sine enorme BMW-nyrer i fronten, der nok får mange Weber-entusiaster til at skæve misundeligt.

Men den nye høje bil fra BMW, der skal bide skeer med Audi Q7 og Volvo XC90, har også noget at have attituden i. Modellen kan nemlig fås med en stribe nyt udstyr fra bilindustriens øverste hylde, der nok skal skærpe konkurrencen. Det gælder blandt andet mulighed for luftaffjedring på såvel bag- som foraksel, firehjulsstyring, head-up-display med 3D-grafik og langtrækkende laserlys-forlygter med adaptivt full LED-lys.

Alle modeller har som standard to store 12,3-tommers berøringsskærme, der spiller sammen. Foto: BMW
Alle modeller har som standard to store 12,3-tommers berøringsskærme, der spiller sammen. Foto: BMW

Smart bagagerum

Den nye X5 er vokset på alle ledder. Således er længden med sine 4,92 meter vokset små fire centimeter, mens akselafstanden på 2,96 meter er øget tilsvarende på modellen, der også er blevet højere og mere bred over skuldrene. Det giver mere plads til dem, der køber varianten med syv sæder.

På den praktiske front byder X5, som forgængeren, på en todelt bagklap, der giver adgang til bagagerummet på 645 liter. Her er en af nyhederne et automatisk bagagerumsdækken, der virker, når man åbner og lukker bagagerummet. Her glider dækkenet automatisk frem og tilbage, og ved tryk på en knap kan det rulles helt ned i bagagerumsgulvet og forsvinde helt.

Inden døre bliver "BMW Live Cockpit Professional" det nye standardinteriør, og det omfatter to 12,3-tommer berøringsskærme, som visuelt hænger sammen. Man kan blandt andet tilvælge sæder med massagefunktion, opvarmede armlæn, afkølede eller opvarmede kopholdere, panoramaglastag, som er 23 procent større end forgængerens, og trådløs opladning af mobiltelefonen

X5 kan fås med plads til fem eller syv om bord. Adgangen til bagagerummet klares gennem en todelt bagklap. Foto: BMW
X5 kan fås med plads til fem eller syv om bord. Adgangen til bagagerummet klares gennem en todelt bagklap. Foto: BMW

Mange muligheder

Med modellen lancerer BMW en offroad-pakke, som inkluderer luftaffjedring på begge aksler og elektronisk styret differentiale. Med luftaffjedringen kan frihøjden justeres med op til 8,0 centimeter. Der kan vælges mellem forskellige køreindstillinger, afhængigt af underlaget - nemlig xSand, xRocks, xGravel og xSnow.

Full LED-forlygter er standard, men kan opgraderes med laserlyset, der har en rækkevidde på hele 500 meter. Den nye Driving Assistant Professional-pakke omfatter en række sikkerhedssystemer som "Emergency Stop Assistant", der bremser bilen automatisk og styrer den et sikkert sted hen, som for eksempel nødsporet, hvis føreren skulle blive passiv - måske på grund af sygdom. Systemet virker ved hastigheder mellem 70 og 100 kilometer i timen. Katastrofeblinket og automatisk SOS-opkald aktiveres samtidigt.

Modellen lanceres med tre forskellige motorer. Det er en benzinmotor med 340 hk og dieselmotorer med 265 hk og 400 hk. BMW X5 produceres på fabrikken i Spartanburg, South Carolina i USA, ligesom BMW X3, X4, X6 og den kommende BMW X7. Der foreligger endnu ikke detaljer om danske priser, udstyr eller tidspunkt for introduktion.

Bredskuldret BMW X5

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce